ΚΟΣΜΟΣ

Στο επίκεντρο η Αβάνα

Κορωνοϊός: Σχεδόν 1.200 κρούσματα και 10 θάνατοι στην Κούβα

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.188 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν ακόμη 10 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη νήσο της Καραϊβικής έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 943 νεκρούς επί συνόλου 140.087 μολύνσεων.

«Συμπληρώσαμε έναν μήνα με πάνω από χίλια κρούσματα την ημέρα κατά μέσον όρο», επισήμανε ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου, ο Φρανσίσκο Ντουράν, στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Η πρωτεύουσα Αβάνα παραμένει το επίκεντρο της επιδημίας, με 540 μολύνσεις σε 24 ώρες και τον υψηλότερο δείκτη επίπτωσης στη χώρα (417,2 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους).

Στην προσπάθειά του να θέσει υπό έλεγχο το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα από τον Ιανουάριο, το υπουργείο Υγείας της Κούβας άρχισε τη 12η Μαΐου μαζική ανοσοποίηση με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala, τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών 3ης φάσης των οποίων αναμένεται να δημοσιοποιηθούν. Η εκστρατεία επεκτάθηκε πέρα από την πρωτεύουσα, στις επαρχίες Πινάρ δελ Ρίο και Ματάνσας (δυτικά), στην επαρχία Σαντιάγο ντε Κούμπα (ανατολικά) και στην Ίσλα δε Χουβεντούδ. Έχουν εμβολιαστεί πάνω από 800.000 άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.