ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Διπλό παραμονής

Λαμία-ΟΦΗ: 0-2

Με γκολ των Σακόρ στο 5' και Ντε Γκούζμαν στο 81' ο ΟΦΗ νίκησε 2-0 στη Λαμία και εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή του στη Super League 1, δεδομένης και της ήττας του Παναιτωλικού από τον Ατρόμητο.

Η νέα σεζόν θα βρει τον ΟΦΗ και πάλι στη μεγάλη κατηγορία. Οι Κρητικοί νίκησαν 2-0 εκτός έδρας τη Λαμία και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναιτωλικού από τον Ατρόμητο (1-3) εξασφάλισαν την παραμονή στη Super League Interwetten. Τα γκολ σημείωσαν οι Σακόρ και Ντε Γκουζμάν. Συγκίνηση πριν από την έναρξη του ματς, όταν ο Τάσος Καραμάνος, αρχηγός της ομάδας της Λαμίας, μπήκε στο γήπεδο έχοντας αγκαλιά τον 8χρονο Αλέξανδρο, που πρέπει να χειρουργηθεί έχοντας σπαστική τετραπληγία και εγκεφαλική παράλυση.

Έτσι έπαιξαν:

Η Λαμία παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Επασί, δεξιός μπακ ο Βλάχος, αριστερός ο Μαρτίνεθ, στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Τζανετόπουλος - Αντέτζο. Αμυντικοί χαφ οι Γκούγκα - Τζανδάρης, η μεσοεπιθετική γραμμή απαρτιζόταν από Ντέλετιτς (δεξιά), Γκαζαριάν (αριστερά) και Βασιλακάκης (μέση), στην κορυφή ο Καραμάνος.

Ο ΟΦΗ έπαιξε με 3-5-2. Με τον Βάτερμαν στο τέρμα και τους Βούρο, Διαμαντή και Βαφέα στο κέντρο της άμυνας. Το δεξί άκρο κάλυψε ο Μαρινάκης, το αριστερό ο Κοροβέσης, ενώ την τριάδα των χαφ συνέθεσαν οι Ντε Γκουζμάν, Μεγιάδο και Σακόρ. Στη γραμμή κρούσης αγωνίστηκαν οι Σαρδινέρο - Γιάννου.

Προβάδισμα με Σακόρ, δοκάρια η Λαμία

Ο ΟΦΗ χρειάστηκε πέντε λεπτά για να σκοράρει στο «Αθανάσιος Διάκος». Ο Σακόρ βρέθηκε στην περιοχή της Λαμίας, σούταρε με το αριστερό και ο Επασί, που θα μπορούσε να λειτουργήσει διαφορετικά, είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του (0-1).

Οι Κρητικοί είχαν το μομέντουμ για 1-2 λεπτά μετά το γκολ που σημείωσαν, αλλά οι γηπεδούχοι από το 8' και μετά φόρτσαραν και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση. Στο 10' το σουτ του Μαρτίνεθ έξω από την περιοχή και αριστερά πέρασε άουτ, για να ακολουθήσουν δύο δοκάρια σε διάστημα δύο λεπτών. Στο 14' ο Γκαζαριάν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Βούρου, έκανε το πλασέ έξω από την περιοχή, ο Βάτερμαν που είχε βγει έκανε βήματα προς τα πίσω, αλλά η μπάλα κατέληκε στο δεξί δοκάρι. Στο 15' ο Τζανετόπουλος έκανε κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντέλετιτς από δεξιά και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο. Στο 16' ο Μαρτίνεθ και πάλι έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Το χαμένο τετ α τετ του Γιάννου

Η «καταιγίδα» της Λαμίας κόπασε και ο ΟΦΗ απάντησε στο 26'. Ο Γιάννου από πάσα του Ντε Γκουζμάν βρέθηκε απέναντι από τον Επασί, πλάσαρε, αλλά έδιωξε ο κίπερ της Λαμίας. Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι μπορεί να είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν απείλησαν την εστία του Βάτερμαν. Το 45λεπτο έληξε με πέντε τελικές της Λαμίας, τρεις του ΟΦΗ, 55% κατοχή μπάλας υπέρ των γηπεδούχων και 45% των Κρητικών.

Οι αλλαγές του Γρηγορίου

Ο τεχνικός της Λαμίας, Μιχάλης Γρηγορίου, αποφάσισε να κάνει τρεις αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Ο Τιρόνε αντικατέστησε τον Βασιλακάκη, ο Ρόμανιτς τον Γκαζαριάν και ο Μπεχαράνο τον Παλαβαντισβίλι. Αυτές οι κινήσεις έδωσαν πνοή στην ομάδα της Φθιώτιδας, η οποία πίεσε τον ΟΦΗ και έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του δεύτερου 45λέπτου οι φιλοξενούμενοι ήταν κλεισμένοι στο μισό γήπεδο, αν και ο Ντε Γκουζμάν στο 54' έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2, όταν η εκτέλεση φάουλ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

«Χτύπησε» στην κόντρα με Ντε Γκουζμάν

Την ώρα που η Λαμία πίεζε για το 1-1, ο ΟΦΗ στο 81' έφυγε στην κόντρα και βρήκε δεύτερο γκολ. Ο Σαρδινέρο πέταξε μπροστά στον Ντε Γκουζμάν, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε τέλειο σκάψιμο και νίκησε τον Επασί για το 0-2. Κάπου εκεί όλα είχαν τελειώσει. Ο Ολλανδός χαφ των Κρητικών ολοκλήρωσε με τέλειο τρόπο την κόντρα επίθεση. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR και το γκολ ήταν κανονικό. Δεν ήταν οφσάιντ ο σκόρερ. Έως το 90'+3' δεν άλλαξε κάτι και ο ΟΦΗ με το 0-2 εξασφάλισε την παραμονή.

MVP: Ντε Γκουζμάν. Σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Ολλανδός μέσος ήταν εξαιρετικός. Έκανε μπόλικη δουλειά στη μεσαία γραμμή. Κράτησε μπάλα όσο μπορούσε, πέρασε σωστές πάσες και ήταν τελικά αυτός που έκανε το 0-2. Στα play out ήταν ο MVP του ΟΦΗ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ντεβί Επασί θα μπορούσε να λειτουργήσει διαφορετικά στη φάση του πρώτου γκολ. Ο γκολκίπερ της Λαμίας φέρει ευθύνη για το τέρμα που δέχτηκε από τον Σακόρ, ενώ στο δεύτερο παρά την προσπάθειά του, ήταν τέλειο το σκάψιμο του Ντε Γκουζμάν.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Σακόρ άνοιξε το δρόμο για τη νίκη του ΟΦΗ και όπως ο Ντε Γκουζμάν, έκανε φοβερή δουλειά στη μεσαία γραμμή. Μετά τον Ολλανδό, ήταν ο δεύτερος καλύτερος παίκτης του ΟΦΗ.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο 14' ο Βούρος έκανε κακή πάσα και αντί να δώσει στον Διαμαντή, έδωσε τη μπάλα στον Γκαζαριάν. Για καλή του τύχη το πλασέ του Αρμένιου χτύπησε στο δεξί δοκάρι και δεν κατέληξε στα δίχτυα. Αν η Λαμία είχε ισοφαρίσει σε εκείνο το λεπτό, το παιχνίδι ίσως να είχε διαφορετική εξέλιξη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τάσος Παπαπέτρου και οι βοηθοί του Ιορδάνης Απτόσογλου - Κωνσταντίνος Ψάρρης ήταν σωστοί σχεδόν σε όλες τις αποφάσεις τους. Πέρασαν απαρατήρητοι και έκαναν καλή δουλειά.

Οι συνθέσεις:

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Βλάχος (67' Προβυδάκης), Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης (79' Πίτι), Παλαβαντισβίλι (46' Μπεχαράνο), Ντέλετιτς, Βασιλακάκης (46' Τιρόνε), Γκαζαριάν (46' Ρόμανιτς), Καραμάνος.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Κοροβέσης (86' Λυμπεράκης), Βαφέας, Διαμαντής, Βούρος, Μαρινάκης, Μεγιάδο, Σακόρ (90' Ουές), Ντε Γκουζμάν (90' Μπαλογιάννης), Γιάννου (63' Νέιρα), Σαρδινέρο (86' Στάρτζεον).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.