ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση του κόμματος

ΜέΡΑ 25: «Ένα πολιτικάντικο παιχνίδι, μικροκομματικό, ψηφοθηρικό εκτυλίσσεται στη Βουλή από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ»

Επίθεση κυρίως στην κυβέρνηση και κριτική στα άλλα κόμματα για την στάση τους στο θέμα της ψήφου των αποδήμων, εξαπέλυσε σήμερα το ΜέΡΑ 25. Σε εκτενή ανακοίνωσή του, αφού επικρίνει τον πρώτο νόμο, τον νόμο Θεοδωρικάκου, αλλά και τον νέο που φέρνει στη βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης, σημειώνει:

«Η ΝΔ λοιπόν, στήνει πολιτικές ξόβεργες στον ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας, με αφορμή κάποιες δηλώσεις της βουλεύτριάς του, Θ. Τζάκρη, ένα εκ διαμέτρου αντίθετο σχέδιο νόμου από το προηγούμενο νομοθέτημα! Δεν παραδέχεται το λάθος βέβαια που έκανε τότε η κυβέρνηση, το ρίχνει στην δήθεν διακαή της επιθυμία για συναίνεση. Αυτό αν δεν ήταν εξοργιστικό, θα ήταν το ανέκδοτο του αιώνα: η «Μητσοτάκης Α.Ε.» που εκτελεί συμβόλαια νομοθέτησης έτοιμων νομοσχεδίων από δικηγορικά γραφεία συμφερόντων, μιλά για συναίνεση στη νομοθέτηση!».

Το ΜέΡΑ 25 προσθέτει ότι «με αυτό λοιπόν το τέχνασμα, η ΝΔ προσπαθεί να επιρρίψει τις ευθύνες για το έκτρωμα Θεοδωρικάκου, που ψήφισαν όλοι πλην ΜέΡΑ25, στον ΣΥΡΙΖΑ, ο δε ΣΥΡΙΖΑ είναι εγκλωβισμένος στη θετική του ψήφο, και στην αγωνία του να μη διευκολυνθεί η ψήφος των παιδιών του brain drain. Επειδή ακριβώς αυτό είναι το επίδικο και για τη ΝΔ και για τον ΣΥΡΙΖΑ: η μη διευκόλυνση του εκλογικού δικαιώματος στα παιδιά της κρίσης, που τα μνημονιακά κόμματα καταδίκασαν στη μετανάστευση, παιδιά που θα μαυρίσουν τα μνημονιακά κόμματα».

Το ΜέΡΑ 25 εκτιμά ότι «ένα πολιτικάντικο παιχνίδι, μικροκομματικό, ψηφοθηρικό εκτυλίσσεται στη Βουλή από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, για την δήθεν διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων. Βέβαια να υπενθυμίσουμε πως τα κριτήρια που θέτουν ως όρο για την απόκτηση του δικαιώματος του εκλέγειν την κατοχή περιουσίας στην Ελλάδα, ήταν μια ιδέα του ΚΚΕ, που καθιστά το δικαίωμα ψήφου σε ταξικό προνόμιο».

Το ΜέΡΑ 25 τονίζει ότι «απέναντι σε αυτόν τον διακομματικό συνολικό εμπαιγμό, το ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει και επανακαταθέσει νομοθετική πρωτοβουλία, συγκεκριμένη πρόταση νόμου το 2019, τροπολογία τώρα, παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την ισότιμη ψήφο των αποδήμων. Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Βορίδης, απέρριψε ήδη την τροπολογία μας με το σκεπτικό ότι 'αφού δεν θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα πάρει 200 δηλαδή ψήφους, την απορρίπτω'!

Με αυτό το άκρως 'πολιτικό' και απόλυτα απαξιωτικό δήθεν επιχείρημα, ο διακομματικός εμπαιγμός συνεχίζεται. Στον αντίποδά του, το ΜέΡΑ25 θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για πραγματικά δικαιώματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους απόδημους - συμπεριλαμβανομένου και του brain drain» αναφέρει το κόμμα και επανακαταθετει την τροπολογία του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.