ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θα λάβουν χώρα την Κυριακή, 30 Μαΐου

«Μπλόκο» λοιμωξιολόγων σε Βασιλακόπουλο για δια ζώσης εκλογές στην ΕΟΚ

Σε «θρίλερ» έχουν εξελιχθεί οι εκλογές της ΕΟΚ που εν τέλει δεν θα λάβουν χώρα την Κυριακή, 30 Μαΐου -όπως ήταν προγραμματισμένο- με τους λοιμωξιολόγους να βάζουν «μπλόκο».

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης είναι η μοναδική από όλα τα σωματεία στην Ελλάδα που παραμένει χωρίς νέο ΔΣ και διοικείται από μια προσωρινή διοίκηση. Οι εκλογές είχαν οριστεί για τις 30 Μαΐου, όμως μετά την αρχική απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ , ήρθε και η σχετική ΚΥΑ. Συγκεκριμένα, η Αστυνομία είχε εκδώσει ανακοίνωση περί απαγόρευσης συναθροίσεων την Κυριακή στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης», όπου θα γίνονταν οι εκλογές.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, «στοπ» στη διαδικασία έβαλαν και οι λοιμωξιολόγοι κατά τη συνεδρίασή τους την Παρασκευή το απόγευμα, κάτι που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Οπως είπε, απαγορεύτηκαν οι εκλογικές διαδικασίες με φυσική παρουσία άνω των 150 ατόμων, αριθμός που υπερκαλύπτεται στην περίπτωση της ΕΟΚ. Ουσιαστικά, επιτρέπεται μόνο η ψηφοφορία με ψηφιακά μέσα.

Μόνο η δημοσίευση της ΚΥΑ έμενε για να αναβληθούν και τυπικά οι εκλογές της Ομοσπονδίας μπάσκετ, κάτι που ήρθε σήμερα.

Η ΚΥΑ για τις εκλογές της ΕΟΚ
Η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οδηγεί στην αναβολή των δια ζώσης εκλογών που ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν στο γήπεδο της Λεωφόρου την Κυριακή 30/5.

Αναλυτικά η ΚΥΑ:

Πάσης φύσεως εκλογές αιρετών εκπροσώπων και οργάνων διοίκησης, καθώς και γενικές συνελεύσεις διενεργούνται δια ζώσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο των συνεδρίων (Παράρτημα 14), εφόσον τα εγγεγραμμένα μέλη δεν υπερβαίνουν τα εκατόν πενήντα (150). Στις περιπτώσεις που τα εγγεγραμμένα μέλη είναι εκατόν πενήντα (150) και άνω, οι εκλογές και οι γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται με ψηφιακά μέσα. Εξαιρούνται από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου οι εκλογικές διαδικασίες που, κατά την έναρξη ισχύος της παρούσας, έχουν ήδη εκκινήσει με φυσική ή επιστολική ψήφο και για τις οποίες έχουν υποβληθεί σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας

Άρθρο 12

Ισχύς - Ειδικές και καταργούμενες διατάξεις

Η παρούσα ισχύει από τη Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021 και ώρα 6:00, με την επιφύλαξη της παρ. 4 του άρθρου 1 που ισχύει από το Σάββατο, 29 Μαΐου 2021.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.