ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα το αφήγημα της Φώφης για την Οικονομία και την Κοινωνία

Να μη μας ‘πιάσει στον ύπνο’ ο Μητσοτάκης

Μπορεί στο Κίνημα Αλλαγής να παραμένουν ‘στοχοπροσηλωμένοι’ στην ανάγκη επαναφοράς του κόμματος μεταξύ των πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής του τόπου, ξέρουν καλά όμως, ότι αυτό περνά μέσα από την ενίσχυσή του. Και αυτό αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς έχει ήδη αρχίσει να συζητείται στο παρασκήνιο το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών, σε μία προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να αιφνιδιάσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Δεν είναι λίγοι, εξάλλου, στην Χαριλάου Τρικούπη, όσοι ‘βλέπουν’ το ενδεχόμενο μίας τέτοιας εξέλιξης πίσω από τις ‘παροχές’ της κυβέρνησης, την ώρα που οι πόροι του Ταμείου Ανάπτυξης δείχνουν να καθυστερούν.
Σε μία τέτοια περίπτωση, ο στόχος είναι ένας και απολύτως σαφής. Θα πρέπει «να μη μας πιάσει στον ύπνο ο Μητσοτάκης», όπως χαρακτηριστικά λένε, επιβεβαιώνοντας ότι στο παρασκήνιο γίνεται ήδη δουλειά στο οργανωτικό κομμάτι του κόμματος. Κάποιοι, μάλιστα, εισηγούνται στην πρόεδρο Φώφη Γεννηματά, να μη μείνουν εκεί, αλλά να προετοιμαστούν ακόμα καλύτερα. Στην πραγματικότητα, ζητούν να συγκροτηθεί εδώ και τώρα Επιτροπή Ψηφοδελτίων του κόμματος, με την πρόεδρο πάντως να επεξεργάζεται προς ώρας τέτοιου τύπου εισηγήσεις.
Κατά τα λοιπά, στο Κίνημα Αλλαγής, προγραμματίζουν ήδη τις επόμενες δράσεις τους. Παράλληλα με τις ‘ψηφιακές περιοδείες’, που συνεχίζονται κανονικά, η Φώφη Γεννηματά προγραμματίζει σειρά στοχευμένων επισκέψεων σε περιοχές εντός και εκτός Αττικής, καθώς και τη συμμετοχή της σε σειρά εκδηλώσεων του κόμματος. Μεταξύ αυτών, σήμερα, οπότε και θα μετέχει σε συζήτηση του Φόρουμ των Δελφών. Εκεί, αναμένεται να παρουσιάσει ολόκληρο το αφήγημά της για την Οικονομία και την Κοινωνία την ‘επόμενη μέρα’ της πανδημίας, μη παραβλέποντας την επικαιρότητα και την απαραίτητη αναφορά στους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού. Στην ίδια ομιλία, θα προτείνει σειρά μέτρων που θα πρέπει κατά την Χαριλάου Τρικούπη, να ληφθούν άμεσα, συνεχίζοντας την πρακτική της να μην επενδύει στην εύκολη κριτική των πεπραγμένων της κυβέρνησης, αλλά να καταθέτει πάντα αντιπροτάσεις. Για αύριο, Πέμπτη, προγραμματίζει συναντήσεις με εκπροσώπους των ξενοδόχων και των ξενοδοχοϋπαλλήλων αντίστοιχα, ενόψει του ‘ανοίγματος’ του Τουρισμού, και δεδομένου ότι ούτε σε αυτόν τον κλάδο ο εμβολιασμός των εργαζομένων είναι μέχρι σήμερα καθολικός.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.