ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Λόγω της συνεχιζόμενης απειλής του κορονωϊού

Νταρίας: «Δεν συνιστάται η επιστροφή των φιλάθλων αυτή τη σεζόν στην Ισπανία»

Η υπουργός Υγείας της Ισπανίας δήλωσε ότι δεν θα ήταν ενδεδειγμένο οι θεατές να επιστρέψουν στις εξέδρες για το υπόλοιπο της σεζόν στους αγώνες της La Liga, λόγω της συνεχιζόμενης απειλής του κορονοϊού, προκαλώντας ένα άλλο πλήγμα στα σχέδια του πρωταθλήματος να επιστρέψουν οι οπαδοί.

Η La Liga ήλπιζε να καλωσορίσει τους οπαδούς στους αγώνες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας σε περιορισμένους αριθμούς, από το επόμενο Σαββατοκύριακο μετά την επιβράδυνση των κρουσμάτων.

«Δεν νομίζω ότι θα ήταν το πιο ενδεδειγμένο να συμβεί αυτό για όσα παιχνίδια απομένουν από τη σεζόν», δήλωσε η υπουργός Καρολίνα Νταρίας, σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Οβιέδο.
Είπε ότι το εθνικό ποσοστό μόλυνσης της Ισπανίας ήταν 229 άτομα ανά 100.000, αλλά πρόσθεσε ότι υπήρχε ένα τεράστιο εύρος ποσοστών μεταξύ των 17 αυτόνομων περιοχών, με ποσοστά κάτω από 70 ανά 100.000 σε ορισμένες περιοχές, αλλά έως 500 ανά 100.000 σε άλλες.

Η La Liga δήλωσε σε ανακοίνωσή της, ότι έχει ζητήσει από αυτόνομες περιοχές να καθορίσουν εάν οι φίλαθλοι μπορούν να παρακολουθήσουν αγώνες ή όχι και ότι η επιτροπή της είχε εγκρίνει την πρόταση γνωρίζοντας ότι ορισμένοι σύλλογοι δεν θα μπορούσαν να έχουν φιλάθλους στις εξέδρες τους.

Η La Liga θα προσπαθήσει να πείσει την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στάση της, την οποία χαρακτήρισε «ασυνεπής».

Σε κανένα αγώνα πρώτης ή δεύτερης κατηγορίας, δεν έχει επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων, από την πανδημία που σταμάτησε για πρώτη φορά το ισπανικό ποδόσφαιρο τον Μάρτιο του 2020.
Περιορισμένος αριθμός θεατών έχει επιτραπεί σε άλλα αθλητικά γεγονότα όπως το τουρνουά τένις της Barcelona Open τον περασμένο μήνα και το Madrid Open, που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.