ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο ...ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ, η πλειονότητα των στελεχών του μπορεί να είναι άθεοι. Ο καλός Θεούλης όμως τους φέρθηκε καλά. Την εβδομάδα που προηγήθηκε της Ανάστασης του Ιησού -τη Μεγάλη Εβδομάδα- και αυτής που ακολούθησε -της Διακαινησίμου- δεν είχαμε κάποιο πολιτικό "φάλτσο" στελέχους ή εσωκομματικό συμβάν, που να φέρνει σε δύσκολη θέση την αξιωματική αντιπολίτευση. Αντίθετα, σε δύο γεγονότα, στον γιορτασμό της Πρωτομαγιάς και τις πατέντες των εμβολίων, οι εντυπώσεις ήταν μάλλον καλές για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως για πρώτη φορά, μετά το 2014, κατάφερε να έχει ένα αξιόμαχο μπλοκ στην προχθεσινή συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά. Η επιτυχία πιστώνεται σε δύο πρόσωπα. Στον γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλο, που κατάφερε, μετά την εκλογή των νέων Νομαρχιακών Επιτροπών, να κινητοποιήσει τις κομματικές δυνάμεις του Λεκανοπεδίου, και στην υπεύθυνη για τα εργασιακά θέματα, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που ενεργοποίησε το συνδικαλιστικό δίκτυο της Κουμουνδούρου και κυρίως της ΠΑΣΚΕ και του πρώην ΠΑΣΟΚ στην ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, που έχουν απομακρυνθεί από την Χαριλάου Τρικούπη.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η 6η Μαΐου είναι μόνο η αρχή για τη "μάχη των μαχών" να μην ανατραπούν οι εργασιακές σχέσεις. Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποφασίσει να συνεχίσει την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση στο δρόμο. Ο πρώτος στόχος είναι να μην κατατεθεί το εργασιακό νομοσχέδιο. Ο δεύτερος, να μην ψηφιστεί ή να αλλάξει ριζικά ως απότοκο της πίεσης των συνδικάτων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Και ο τρίτος, εφόσον ψηφιστεί, να μην εφαρμοστεί και να ακυρωθεί στην πράξη. Ως εκ τούτου στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν την ερχόμενη εβδομάδα να τεθεί σε διαβούλευση και μέχρι τα τέλη Ιουνίου, οπότε και προβλέπεται η ψήφισή του, "το πιθανότερο είναι να έχουμε συνεχείς κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και απεργίες", μάς λέει στενός συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού. Μάλιστα, ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη της Κουμουνδούρου, που επιμένουν στον αριστερό-ριζοσπαστικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ θα επιθυμούσαν "το αντικυβερνητικό εργατικό μέτωπο, που θα συγκροτηθεί ενάντια στο νομοθέτημα του Κωστή Χατζιδάκη να μετασχηματιστεί και σε πολιτικό μέτωπο κατά της κυβερνήσεως".

Δυστυχώς, για αυτούς, αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα τόσο ο Δημήτρης Κουτσούμπας όσο και ο Γιάννης Βαρουφάκης αρνούνται την πολιτική συμπόρευση. Το ίδιο και οι δύο αριστερές εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις (ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ), στις οποίες συμμετέχουν αρκετά πρώην στελέχη ακόμη και πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί που φαίνεται να αποκομίζει κέρδη η Κουμουνδούρου είναι το ΚΙΝΑΛ καθώς το κόμμα της Φώφης Γεννηματά, ενώ με ανακοινώσεις του είναι απέναντι στο εργασιακό νομοσχέδιο, εντούτοις απείχε από τις κινητοποιήσεις, συντασσόμενο με την "ΓΣΕΕ των 3Α (άλαλη, άφαντη, απούσα)", όπως αποκαλεί την τριτοβάθμια οργάνωση των εργατοϋπαλλήλων, υπό τον Γιάννη Παναγόπουλου, παλαιός κοινοβουλευτικός και διακεκριμένο στέλεχος του ιστορικού ΠΑΣΟΚ. Οι συνδικαλιστές της άλλοτε κραταιάς ΠΑΣΚΕ, και ιδιαίτερα οι αξιωματούχοι, φαίνεται πως, για λόγους δύναμης και εξουσίας, αρχίζουν να μετακομίζουν από την (εκλογικά και δημοσκοπικά φθίνουσα) Χαριλάου Τρικούπη στην Κουμουνδούρου. Σε αυτούς ελπίζει ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να αποκτήσει ισχυρά ερείσματα στα συνδικάτα. Όπως το ίδιο ελπίζει να κάνει και με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην αυτοδιοίκηση, όπου επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ υστερεί σε δυνάμεις, όχι μόνον έναντι της ΝΔ, αλλά και του ΚΙΝΑΛ.

Για το θέμα της άρσης της πατέντας των εμβολίων κατά του covid-19, που έθεσε με επιτακτικό τρόπο ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάϊντεν, ο Αλέξης Τσίπρας αισθάνεται, (εν μέρει και δικαιολογημένα) δικαιωμένος αφού όταν το είχε θέσει ο ίδιος στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον είχε, η αλήθεια είναι, χλευάσει. Βεβαίως, ο πολιτικός καυγάς για την πατρότητα (Τσίπρας ή Μητσοτάκης)της πρότασης σχετικά με την άρση της πατέντας των εμβολίων μάλλον αδικεί τους δύο πολιτικούς αρχηγούς και πρωτίστως τον πρωθυπουργό, ο οποίος ενώ στην αρχή απεδέχθη την πρόταση του καθηγητή Μόσιαλου και υπέγραψε μαζί του σχετικό άρθρο στη συνέχεια υπαναχώρησε, προφανώς επειδή συνετάχθη με την άποψη όσων χαρακτήρισαν την πρόταση ανέφικτη που πλήττει την ελεύθερη αγορά.

Σε κάθε περίπτωση στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι μετά και την πρόταση Μπάϊντεν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει πόντους επειδή, όπως μάς λέει στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, "στη συνείδηση των πολιτών καταγράφεται με την πλευρά των προοδευτικών δυνάμεων, που υπεράνω βάζουν το συμφέρον της ανθρωπότητας και όχι με τους νεοφιλελεύθερους, όπως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που για κορώνα τους έχουν την ελεύθερη αγορά και τα κέρδη των πολυεθνικών". Το ερώτημα είναι αν ο Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες του θα συνεχίσουν να επικεντρώνουν την πολιτική αντιπαράθεση στον κορονοϊό και την πανδημία ακόμη και τώρα που ουσιαστικά έληξε η καραντίνα και ανοίγει ο τουρισμός. Και το κυριότερο τώρα που, όπως φαίνεται, θα υπάρχει επάρκεια εμβολίων και αργά αλλά σταθερά αρχίζει να χτίζεται (και μέχρι το Φθινόπωρο να έχει επιτευχθεί) το, επιστημονικά επιθυμητό, τείχος ανοσίας. Το ερώτημα το θέτουν και στελέχη της αριστερής μειοψηφίας, τα οποία έχουν τη γνώμη ότι "η υπερβολή στην αντιπολιτευτική κριτική για τη διαχείριση της πανδημίας μπορεί να εξαλείψει τα ωφέλη του ΣΥΡΙΖΑ από τα λάθη και τις αστοχίες της κυβέρνησης στο δεύτερο κύμα της πανδημίας".

Επιπροσθέτως, αυτά τα στελέχη σημειώνουν με σκεπτικισμό έως και δυσφορία το γεγονός ότι "με την εμμονή της ηγεσίας στην πανδημία χάνονται πρωτοβουλίες, οι οποίες θα μπορούσαν να καταστήσουν πιο ελκυστικό τον ΣΥΡΙΖΑ αφενός στη νεολαία και αφετέρου σε όσους έχουν οικολογικές ευαισθησίες". Φέρνουν δε ως παράδειγμα τις σχεδιαζόμενες παροχές της κυβέρνησης προς τους νέους για τουρισμό και παρακολούθηση θεαμάτων. "Αντί να προτείνουμε εμείς μέτρα ενίσχυσης των νέων, το κάνει ο Μητσοτάκης με στόχο να κλείσει την τρύπα που έχει στις νέες και νεαρής ηλικίες ψηφοφόρους. Σωστή είναι η αντίσταση στην αυθαιρεσία και την αστυνομική βία, αλλά δεν είναι μόνο αυτά που ενδιαφέρουν τη νεολαία", μάς λέει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Και συμπληρώνει: "Επίσης, μάς πρόλαβαν η Φώφη και ο Μητσοτάκης στο θέμα του κλιματικού νόμου. Αντί την πρωτοβουλία να την έχει πάρει ο Τσίπρας, την πήρε η Γεννηματά και διαπραγματεύεται με την κυβέρνηση τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν. Εμείς θέλουμε συνασπισμό της Αριστεράς με τους Πράσινους και τους σοσιαλδημοκράτες όμως το "τραπέζι" (τον κλιματικό νόμο) το έστρωσε το ΚΙΝΑΛ και κάλεσε σε "γεύμα" (συζήτηση στη Βουλή) την κυβέρνηση του Μητσοτάκη, που απεδέχθη, ως είναι φυσικό, ασμένως την πρόσκληση".

Εκτός από την ολιγωρία στα θέματα της νεολαίας και του κλιματικού νόμου, ένα άλλο θέμα που έχει αρχίσει να προβληματίζει τα στελέχη της Κουμουνδούρου είναι και τα όσα συνέβησαν στην Ισπανία με τον θρίαμβο της δεξιάς και την καταβύθιση των Podemos, αλλά και των σοσιαλιστών, στις τοπικές εκλογές στην Μαδρίτη. Μπορεί ανέκαθεν η Δεξιά να είχε την πρωτοκαθεδρία στην ισπανική πρωτεύουσα όμως η εκτίναξη της "τραμπίστριας" Αγιούσο, η υποχώρηση των σοσιαλιστών και κυρίως το μονοψήφιο ποσοστό των Podemos ήταν μια οδυνηρή έκπληξη για τον Τσίπρα και σε όσους από την Προοδευτική Συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ έφερναν ως παράδειγμα προς μίμηση τη συγκυβέρνηση των Σοσιαλιστών του Σάντσεθ με τους Podemos του Χούλιο Ιγγλέσιας, του "αδελφού" του Αλέξη Τσίπρα στο παρελθόν. Εκτός από την ...ισπανική υποχώρηση της Αριστεράς στην Κουμουνδούρου προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν και την ταλάντωση του πολιτικο-κοινωνικού εκκρεμούς προς τα δεξιά στη Γαλλία με τη Λεπέν, αλλά και στην Ιταλία με τον Σαλβίνι που αντέχει. Επειδή παραδοσιακά ο Ευρωπαϊκός Νότος επηρέαζε πάντα και τις ελληνικές υποθέσεις, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι επιτελείς του προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στα καθ' ημάς η ενίσχυση του δεξιού πόλου σε Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία. Επιπροσθέτως και η αποχώρηση της Μέρκελ αναμένεται να επηρεάσει τις ευρωπαϊκές (και κατ' επέκτασιν και τις εγχώριες) πολιτικο-κοινωνικές εξελίξεις. Σε συνδυασμό δε με την ενίσχυση των Συντηρητικών στη Βρετανία και την ποικιλότροπη βοήθεια του Στηβ Μπάνον σε ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη το μέλλον δεν διαγράφεται και ιδιαίτερα ευοίωνο για την αριστερά. Ο  προβληματισμός εντείνεται και από το γεγονός ότι τα δημοσκοπικά δεδομένα συνεχίζουν να μην είναι ενθαρρυντικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, που ευνοεί την πολυδιάσπαση της ψήφου και ενδεχομένως τα αποτελέσματα της κάλπης θα αναδείξουν κι άλλα προβλήματα προσανατολισμού, φυσιογνωμίας και προτεραιοτήτων.

Ένα επίσης θέμα που απασχολεί την ηγεσία της Κουμουνδούρου είναι και η αποκρυπτογράφηση του Ταμείου Ανάκαμμψης και ειδικότερα: αν η έγκριση του ελληνικού σχεδίου ισοδυναμεί με νέο μνημόνιο. Η επί των οικονομικών υποθέσεων ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ (Δραγασάκης, Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου, Χαρίτσης, Λιάκος, Χουλιαράκης κ.α.) τις τελευταίες ημέρες ασχολείται επισταμένως με τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η χώρα προκειμένου να λάβει την κοινοτική βοήθεια των 32 δις ευρώ. Όχι τόσο γιατί έχουν εδραία την πεποίθηση ότι θα κερδίσουν τις επόμενες εκλογές και κατά συνέπεια θέλουν να ξέρουν τι θα αναλάβουν όσο, κυρίως, για να ασκήσουν τεκμηριωμένη κριτική στην εκδήλωση που ετοιμάζουν για το Ταμείο Ανάκαμψης, εντός του Μαΐου και στα πρότυπα των όσων έγιναν για το ΕΣΥ, το ιδιωτικό χρέος και τα εργασιακά. Εξάλλου, η εκδήλωση αυτή πιθανότατα θα είναι η τελευταία πριν την Εθνική Συνδιάσκεψη, η οποία, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου και στην οποίαν ο Αλέξης Τσίπρας, εκτός της παρουσίασης του Προγράματος και του πολιτικού σχεδίου για ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ, θα προχωρήσει και σε απολογισμό άμα και αυτοκριτική τόσο για την περίοδο της διακυβέρνησης όσο και για τη διετία της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η προσέγγιση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπορούσε να περιγραφεί με την φράση του James Thurber: Μην κοιτάζεις πίσω με θυμό ούτε μπροστά με φόβο, αλλά γύρω σου προσεκτικά. Ο απολογισμός των κυβερνητικών και αντιπολιτευτικών πεπραγμένων θα ικανοποιήσει και την εσωκομματική αντιπολίτευση, η οποία το θέτει μετ' επιτάσεως από τον Δεκέμβριο του 2019. Συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν πως στην Εθνική Συνδιάσκεψη ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου θα ικανοποιήσει και τον ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία με την στρατηγική του "ριζοσπαστικού ρεαλισμού" που θα παρουσιάσει. Μέχρι τότε θα πρέπει όμως να βρει τα τρωτά του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν του επιτρέπουν, σχεδόν δύο χρόνια μετά την εκλογική ήττα, να καρπωθεί την κυβερνητική φθορά. Όμως για να μπορέσει να σπάσει τις αλυσίδες που τον κρατούν δημοσκοπικά καθηλωμένο θα πρέπει πρώτα να τις δει. Και προσώρας, αυτό δεν συμβαίνει. Μακροπρόθεσμα μπορεί η τύχη, όπως έλεγε ο στρατάρχης Μόλτκε, να απονέμεται στον ικανό, όμως όπως υποστήριζε η Μάργκαρετ Θάτσερ: ίσως χρειαστεί να δώσεις μια μάχη περισσότερες από μια φορά για να την κερδίσεις. Και ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι σίγουρο ότι θα έχει την ευκαιρία να δώσει πολλές μάχες για να κερδίσει τον Μητσοτάκη. Αυτή όμως είναι μια άλλη ιστορία, η οποία θα αρχίσει να γράφεται μετά από 18 μήνες...

36 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΑΑΑΑ

 2. οκ 10:49 14/05/2021

  Μην ασχολείστε με τους συριζοταλιμπάν που στηρίζουν τη χαμάς….

  αν το ΚΙΝΑΛ ήταν στοιχειωδώς σοβαρό θα ήταν ήδη τρίτο κόμμα

 3. “ Τζανακό -σου- μου- του “ ,
  Βρες άλλον για να κάνει την βάρδια του , στο ΜΑΤΡΙΧ 24 .
  Αυτός , όχι μόνον ξεπουπουλιάστηκε και φάνηκαν τα σώβρακα του ,αλλά με τις γκάφες του δινει την ευκαιρια σε μας τους υπόλοιπους να αποδεικνύουμε με ντοκουμέντα και αποδείξεις πόσο ξεβράκωτος είναι ο ιδιος ο Αλέξης και συ που σε ετοιμάζουν να τον διαδεχτείς

 4. FEMA 20:19 13/05/2021

  ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ –ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ
  ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

 5. Για να πληροφορήσω μερικούς λαλίστατους μεν , που δεν λεν τιποτε δε ,
  σας δηλώνω ότι ο Τσουκάτος απεβλήθη από το κόμμα του Πα,Σο.Κ.
  Όταν ο Γ.Α. Π . Ανέλαβε την προεδρεία του .
  Επίσης , με νόμους που ψήφισε η Κυβέρνησης του περί Διαύγειας , μαυρου χρήματος. Και ψεύτικων παράκτιων εταιρειών που διευκόλυναν την φοροδιαφυγή ,
  βγήκε δικαστική απόφασης για τον Τσοχατζόπουλο και την παρελα του, οι οποίοι καταδικάστηκαν και εξέτησαν ποινές .. στον Κορυδαλλο .

 6. Αποδεικνύεται συνεχώς με ντοκουμέντα και δικάστηκες αποφάσεις ότι ο Πάνος Καμμένος είναι εκτός των άλλων κακών ειδικοτήτων του σαν πολίτης ΚΑΙ καταδικασμένος αμετακλειτα συκοφάντης .
  Αποδεικνύεται επίσης κατόπιν αυτού, ότι για 4,5 χρόνια που ήταν Συνέταιρος στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ότι η διακυβέρνησης εκείνη ήταν τουλάχιστον ανέντιμη . ΕΙναι δε γέννημα-θερμά ο Καμμενος της ΝΔ ή Δ εν είναι ;
  ΑΥτο από μόνον του τι λέει για τον ίδιο τον Τσίπρα ;
  Όπως βλέπετε δεν υπολογίζω τον λίγο παράξενο πλουτισμό της οικογένειας του στα χρόνια της χούντας του Παπαδόπουλου,Παττακού, Μακαρέζου , Ιωανιδη !!!!
  Ούτε το πως πήρε πτηχείο από το Μετσοβειο Πολυτεχνείο ο Αλέξης ,
  ούτε τις εγκληματικες του καταλήψεις σε σχολεία , ούτε το ότι. Δεν φαίνεται να έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του …εκτός από το να παριστάνςι τον αριστερό πολιτικο , που παρόλα αυτά εξαγοράζεται τόσο εύκολα για κρουαζιέρες. …´
  Σε κότερα συζηγων εφοπλιστών ! ΑΚόμη για ρουσφετολογικούς εκτός ΑΣΕΠ διορισμούς της συντρόφου του Περιστεράς ….
  για εξαγορά συνειδήσεων πολιτικών από αλλά κόμματα …, μόνο και μόνο προσφέροντας στους γυρολογους θέσεις και καρέκλες ….
  για ένα σωτο αλλά πράγματα που όλοι τα ζήσαμε , αλλά δυστυχώς δεν τα έχουμε υπολογίσει σωστά !
  Γιατί αν τα ειχαμε υπολογίσει θα τον ειχαμε στείλει να κάνει τις διαρκείς διακοπές του στην «πάμφθηνη βίλα » που του παραθέτει κάποιος πιθανός ρουσφετολυπτης στο Σουνειο για ψυχούλα Όπως μας διαβεβαιώνει ο ίδιος !

 7. FEMA 14:09 13/05/2021

  ……..ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΠΕΡΙ ΚΑΝΝΑΒΗΣ –ΛΕΕΙ Ο ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ !!

 8. οκ 12:49 13/05/2021

  στα σοβαρά νέα της μέρας κι όχι στα γραφικά περί κάνναβης, ο Καμμένος, συγκυβερνήτης επί 5 χρόνια του Τσίπρα, καταδικάστηκε οριστικά κι τελεσίδικα για τη συνωμοσία εναντίον της οικογένειας Παπανδρέου….

  όσοι λοιπόν απαιτούν συγγνώμες για την …κάνναβη πρώτα να πέσουν στα γόνατα κι να ζητήσουν συγγνώμη για τη συνεργασία τους με τον ακροδεξιό χυδαίο συκοφάντη Καμμένο

 9. FEMA 12:38 13/05/2021

  ΠΡΟΣ ΜΠΟΓΔΗ

  ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΣΚΕΥΩΡΙΑ !!
  ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΦΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΧΕΙ
  ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ !!!
  ΧΘΕΣ ΟΜΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS–4500 ΣΕΛΙΔΕΣ–Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΝΙΚΗ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
  ΟΤΙ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ–ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ SIEMENS !!
  ΣΤΑΘΕΡΑ–ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ !!
  ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΕΥΡΩ (ΤΟΥ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ) ΚΑΤΕΛΗΞΕ–ΛΕΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
  ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !!!
  ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ –ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ.
  ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ?
  ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΟ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ !!!

 10. Μεταφέρω ένα σχόλιο αυτούσιο ενός σκεπτόμενου δημοκράτη πολίτη είναι χ4ησιμο για όλους μας :

  Σταύρος Στραβόλαιμος
  17 ώρ. ·
  ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ
  Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, για την κατάρρευση της σκευωρίας των CDS
  Έπεσε, λοιπόν, η αυλαία της μεγάλης πολιτικής σκευωρίας των CDS που επί χρόνια απασχόλησε πολιτικά τη χώρα και είχε ως στόχο τη σπίλωση μελών της οικογένειας Παπανδρέου και την απαξίωση της Προοδευτικής Παράταξης, με τελικό σκοπό να οικοδομήσουν κάποιοι πολιτικές καριέρες και κάποια κόμματα, κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες.
  Ο κ. Καμμένος, ικανοποίησε τις αποφάσεις και τα δεδικασμένα της δικαιοσύνης, που τον καταδίκασε κρίνοντας ότι πράγματι οι καταγγελίες του εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου, ήταν ψευδείς και συκοφαντικές. Όπως προ ετών, η δικαιοσύνη είχε καταδικάσει και τους συκοφάντες που υλοποίησαν το άλλο μέρος της σκευωρίας, σύμφωνα με το οποίο η Μαργαρίτα Παπανδρέου, κατείχε δήθεν λογαριασμό 500 εκατομμυρίων στην HSBC.
  Η σκευωρία κατέρρευσε.
  Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και ο αδελφός του Ανδρέας Παπανδρέου, δικαιώνονται πλήρως, όπως και η Μαργαρίτα Παπανδρέου, προ ολίγων ετών.
  Οι κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες που έφερε μαζί της η σκευωρία όμως, συνεχίζουν να παράγουν αποτελέσματα που δεν υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες του Ελληνικού λαού και της χώρας.
  Βέβαια, τώρα πια, όλο και περισσότεροι από το σύνολο του πολιτικού φάσματος, αποστασιοποιούνται από την αφήγηση που δημιούργησαν οι σκευωροί και οι συνένοχοί τους, οι οποίοι συνεχίζουν να σιωπούν. Έχει πλέον αναδειχθεί η τοξική επίπτωση της χρησιμοποίησης θεωριών συνωμοσίας και της διασποράς ψευδών ειδήσεων στη λειτουργία της δημοκρατίας. Γι’ αυτό και η πολιτική κάθαρση εξακολουθεί να αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο και προαπαιτούμενο για μια άλλη, διαφορετική πορεία προς το μέλλον.
  Η πραγματική δικαίωση, που αφορά τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και της χώρας, είναι η αναγνώριση των προβλημάτων που μας οδήγησαν στην κρίση και η βούληση για να τα αντιμετωπίσουμε συλλογικά

 11. FEMA 10:25 13/05/2021

  ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΙΤ- ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ…..ΩΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ !!–ΑΠΟΣΙΩΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΣ–ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΤΥΧΙΟ–ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ,ΠΟΥ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΑΜΕΣΩΣ Η ΝΔ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ? !
  ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ–ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
  90 ΠΕΡΙΠΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΜΕ ΕΤΟΙΜΕΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ,ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΣ !!!
  ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ –ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ –ΠΡΙΝ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΠΧ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΥΡΩΜΑΡΟΜΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ,ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ.
  ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΠΑΡΣΗ–ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ
  ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
  ΑΥΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΗΤΑΝ Ο ….ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ !!!
  ΝΑ ΠΩ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΔ?–ΤΙ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ?–ΚΑΜΜΙΑ !!!

 12. FEMA 22:19 12/05/2021

  ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ?

  Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΝΔ !!
  ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ !!!
  ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΑΝ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ Η ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ –ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΗ
  250 ΔΙΣ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ !!!–ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΝΙΚΑ !!!
  Ο ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ -ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!

  ΑΚΟΥΣΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑΠΛΗΞΗ
  Ο ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ –Η ΑΚΟΜΠΛΕΞΑΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΑΣΗ !!!
  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΝΟΣ ΔΕΞΙΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤ ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΡΙΖΑ !!!

 13. FEMA 13:51 12/05/2021

  ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ, ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ (ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ) ΕΙΠΕ ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ

  Η ΝΔ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ….ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ !!!

  ΚΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ– ΓΕΛΩΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ

  ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΑΚΟΥΝΕ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ

  ΜΠΑΦΟ !!

  ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΑΓΟΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ !!

  ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΔΙΑ–ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ !!

  ΔΙΟΤΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΓΙΔΙ?–ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ …ΩΣ ΓΙΔΙ?

 14. FEMA 12:45 12/05/2021

  ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΝΑΒΗ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ–ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΕΙ Η ΨΥΧΗ !!!

  ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ –ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΜΠΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ -Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΤΩΝ

  ΓΕΛΟΙΩΝ !!–Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΟΡΑΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ !!

  ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ !! ΚΑΝΝΑΒΗ –ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ

  ΑΦΟΡΑ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ !!–ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΤΙΣ

  ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ !!!

  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ,ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΑΦΟΡΗΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ,ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ

  ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ…… ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ !!

  ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ (!) ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ–ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ –ΓΙΑΤΙ ΤΑ

  ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΑΡΜΑΚΑ !!!

  ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΦΑΤΕ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΤΟΥ…ΚΑΡΑΝΙΚΑ–ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ Ο ΑΔΩΝΙΣ–ΑΦΟΥ

  ΠΡΩΤΑ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ–ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ Α(χ)ΡΙΣΤΟΥΣ ΣΑΣ !!!

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ

  ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ–ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

  ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ (ΟΧΙ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ !!

  ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΡΙΝΩ –ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ

  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ !!-ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ !!

 15. Είναι σενάριο και πλοκή κινηματογραφικού έργου;
  είναι , καρατσεκαρισμενο γεγονός ; ή , παράγωγο της ρουτίνας που έχει επιβαβαιβεωθεί τόσους μήνες τώρα σε τούτο τον ιστότοπο
  όπου ένας από τους διαχειριστές του είναι και αμετανόητος / η οπαδός του φελλού Τσίπρα …
  Κάτι σε αυτήν την εκδοχή λέει ότι τα οφέλη της πλοκής και της διαμάχης που δημιουργειται με την πληθώρα των σχολίων σαν εχθρικές
  αψιμαχίες καουμπουδων και Ινδιάνων μας σέρνουν στον δικό μας εμφύλιο ,
  Δημιουργώντας στάσιμα νερα και μόλυνση από κουνούπια .
  Η κυβέρνησης μέσα στις δύσκολες συνθήκες που δρα , λόγω της πανδημίας παίρνει ανάσα από τις πυρωμένες προ λαϊκές , τάχα μου ,
  προοδευτικές αντιδράσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που στέλνει τον “ τζανακό ¨ της να πει στον / στην. Fema να ελλατωσει την
  πυκνότητα των. Σχολίων του. ….
  Γιατί αυτά χαντακώνουν τον Σύριζα αφού δίνουν την ευκαιρία στους αντίθετους, μέλη ή φίλους των άλλων κόμματων
  να αποκαθιστούν κάθε φορά αυτό που θεωρούν και αυτοί σαν αλήθεια .
  ΜΕ την σύγκριση των επιχειρημάτων η Αλήθεια επιπλέει, επιβεβαιώνοντας ότι Τσίπρας και Συριζα , βλάπτουν την πρόοδο της πατρίδας μας
  Όπως το κάπνισμα τα πνευμονία μας ! Τίποτε εκείνοι εξακολουθούν το τσιμπούκι τους !

 16. οκ 11:57 12/05/2021

  κυρ Δημοσθένη ακόμα δεν κατάλαβες ότι η κάνναβη ήταν ένα ακόμα μεγάλο επίτευγμα της κυβέρνησης ΤσιπροΚαμμένου ;;

  παρεπιπτόντως, ο Φίλης, που δεν τον λες κι ….νεοφιλελεύθερο, κατήγγειλε εκκαθαρίσεις της αριστεράς μαζί με την εκκλησία…. εναντίον του κι εναντίον άλλων …

  Θεέ μου σε τι κόσμο ζούμε ….

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.