Neo

Ο Φίλης ξέρει ποιοι τον «έφαγαν» από υπουργό

Αν και ο τρόπος που αποχώρησε από το υπουργείο Παιδείας ο Νίκος Φίλης αποτελεί μία «πονεμένη ιστορία» για το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος έχει καταστήσει σαφές όπου… δει ότι στο συγκεκριμένο θέμα είναι αποφασισμένος να λέει τα σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη. Με άλλα λόγια, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν προέβη σε αντάρτικο όταν, σε διαδικτυακή εκδήλωση προ ημερών με τη συμμετοχή της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στα Γιαννιτσά, εξαπέλυσε… μύδρους κατά του Αλέξη Τσίπρα για τον τρόπο που αντικαταστάθηκε από υπουργός Παιδείας. «Μπορεί εγώ να έφυγα από το Υπουργείο γιατί μπήκε θέμα από την Εκκλησία. Πριν διώξει εμένα ο Τσίπρας από το Υπουργείο είχε διώξει ο Ιερώνυμος τους εκπαιδευτικούς, τους θεολόγους, που είχαν πάρει μέρος στην εκπόνηση των προγραμμάτων με τη συναίνεσή του από τα διάφορα όργανα της εκκλησίας . Είναι λυπηρό η αριστερά να συμπράττει, έστω με αυτό τον τρόπο, δεν λέω ότι υπήρξε συνεννόηση, να συμπράττει σε τέτοιου είδους εκκαθαρίσεις στο χώρο της πολιτικής και στο χώρο της εκκλησίας....», υπογράμμισε ο Νίκος Φίλης, κατηγορώντας ευθέως τον σημερινό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, το γεγονός ότι ο Φίλης ούτε συγχωρεί ούτε βάζει νερό στο κρασί του για το παρασκήνιο της αποπομπής του φάνηκε και στην επεξηγηματική του δήλωση μέσω facebook, καθώς δεν πήρε… ούτε λέξη πίσω από τις «καταγγελίες» του: «Τα νέα προγράμματα που ετοιμάστηκαν επί υπουργίας μου, καρπός πολύχρονης ερευνητικής και διδακτικής εργασίας έγκριτων θεολόγων και παιδαγωγών, για την επιλογή των οποίων είχε συμφωνήσει η Εκκλησία, συνάντησαν την αιφνίδια αντίδραση μιας θορυβώδους μερίδας φανατικών και ζηλωτών. Αυτοί κατόρθωσαν να επηρεάσουν τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο, με τις γνωστές συνέπειες (μεταξύ άλλων εκκαθαρίσεις φιλελεύθερων θεολόγων από εκκλησιαστικές θέσεις)», εξήγησε και αμέσως μετά συνέχισε: «Επέβαλαν επίσης την αποπομπή μου, σε συνθήκες μάλιστα αριστερής διακυβέρνησης». Είπαμε: δεν συγχωρεί…

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Δαν 17:27 12/05/2021

    Άραγε πώς αισθάνεσθε κύριε Φίλη πού ό
    Προσωπικός καημός, γίνεται πανελλήνιο
    ανάγνωσμα;
    Ή χώρα δέν έχει προβλήματα οικονομίας, ανεργίας τών νέων ανθρώπων, πανδημίας
    καί τόσα άλλα, ώστε νά ασχολείται μέ τό
    πώς έφυγε ό Φίλης από Υπουργός;
    Καί ή παράταξη σας νά μήν επικεντρωθεί σ’ αυτά καί μόνον, αλλά καί στόν
    γκαιλέ σας;
    Δέν λέω άν ορθώς ή μή, χάσατε κάποτε τό αξίωμα σας, ούτε άν ορθώς ή μή, τοποθετηθήκατε κάποτε ώς Υπουργός,
    γιατί είναι περσινά ξυνά σταφύλια καί
    έτερο ουδέν.
    Λέω όμως ότι, είναι ό καιρός, πού όλη η
    παράταξη, στήν ίδια γραμμή μέ τόν
    Πρόεδρο της, πρέπει νά επικεντρωθεί, στό πώς θά λυθούν τά προβλήματα τών
    ανθρώπων καί στό πώς θά βγει η χώρα
    απ’ τό άχθος καί τόν ορυμαγδό.
    Καί βέβαια, δέν είναι καιρός, νά δίνουμε
    γήπεδο, στόν κάθε σχολιαστή, φίλο ή δήθεν, Τσακαλώτου, Φίλια, Κοτζιά, νά ξυφουλκεί αναιτίως, εναντίον του Τσίπρα
    καί συνεπώς τής προοδευτικής
    παράταξης, εν τώ συνόλω της.
    Μάς αρκούν οί έξωθεν αντίπαλοι καί δέν
    χρειαζόμαστε κ’ αλλά οικεία ή «οικεία»
    βέλη.
    Παρά ταύτα εκτιμώ, ότι, όλα έγιναν εν τή
    ρύμη τών λόγων σας, χωρίς νά δείτε τίς
    όποιες προεκτάσεις των.
    Άν παρ’ ελπίδα, επιμένετε στήν
    παραλυτική εσωστρέφεια, είναι καλλίτερα γιά σάς, νά μετακομίσετε στά
    πίσω – πίσω καθίσματα, ώστε νά έχετε
    καί τόν χρόνο, γιά τά καθήκοντα σας ώς
    ψάλτου στήν ενορία σας.
    Φιλικά.

  2. Κρίμα, πολύ κρίμα.Κατά κοινή ομολογία,ακόμη και νεοδημοκρατών καθηγητών, ο Φίλης υπήρξε , για το λίγο διάστημα που διετέλεσε Υπουργός Παιδείας, μακράν ο καλλίτερος! Ήξερε την εκπαιδευτική πραγματικότητα, είχε στόχους, είχε προτάσεις. Και αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων ότι δε χρειάζεται να είσαι καθηγητής Πανεπιστημίου, για να γίνεις καλός Υπουργός, ειδικά στο πολύ απαιτητικό και δύσκολο αυτό υπουργείο. Δυστυχώς ο Τσίπρας «έφαγε» έναν από τους λίγους ικανούς υπουργούς του και το δυστύχημα ήταν ο λόγος που τον»έφαγε». Η απαίτηση του Ιερώνυμου και του Καμένου.Και δυστυχώς, πάλι με τον ίδιο τρόπο, για να μην πω περισσότερο προσβλητικό,»έφαγε» και έναν άλλο εξίσου καλό υπουργό του, στον οποίο στηρίχτηκε και πέτυχε την αναγνώριση όλων σχεδόν, ακόμη και Ευρωπαίων. Και πάλι ο λόγος ήταν ο συγκυβερνήτης του. Όταν στο υπουργικό συμβούλιο, ο Καμένος κατηγόρησε τον Κοτζιά, ο Π.Πρωθυπουργός ανέχτηκε να καθυβρίζεται και να συκοφαντείται ένας κορυφαίος υπουργός του. Και να συμβαίνει το παράδοξο. Να παραμένει στο υπουργείο του ο Καμένος που γύριζε απο «Αμερική μέχρι Ρωσία» και συκοφαντούσε και διαφωνούσε οριζοντίως και καθέτως με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Κοτζιάς που επεξεργάστηκε, συνέταξε τη συμφωνία να φεύγει από υπουργός. Δυστυχώς τις καλές επιλογές ο Τσίπρας τις ακύρωσε.

  3. Τελικα με αυτά που έχουμε δει και ακούσει στα χρόνια της Βασιλείας του Άλέξη Τσίπρα στο κόμμα που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ και ότι αλλο αλλάζει κατά περίπτωση στην ονομασία του κόμματος αυτού ότι κανένας από τους συνεργατες του αριστερούς , δεξιούς και όπως αλλιώς μπορεί να επονομάζονται οι κατάκαιρούς συνεργάτες του ποτέ δεν τον εμπειστεεύτηκαν .
    Μόνον οι Ραγκουσηδες και οι Ξεμνογιαννακοπουλησσες ή ο Μπίστης τον βρίσκουν αριστερό ; Όλλοι μα όλοι από Μικη Θεοδωρακη μέχρι τον αείμνηστο Μανώλη Γλέζο του τραγουδούν GRECO MASKSRA !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.