ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ "6 ΚΟΚΚΙΝΟ"...

Στηρίζει πολλές ελπίδες στην ερχόμενη Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας. Ελπίζει ότι το τρένο της ιστορίας θα κάνει μια στάση για ν' ανέβει ξανά στο δρομολόγιο προς την εξουσία. Τι έχουμε την ερχόμενη Πέμπτη; Τον γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς. Από την πλατεία Συντάγματος, όπου θα γίνει συγκέντρωση συνδικάτων, κομμάτων και οργανώσεων, θα ξεκινήσει η "μάχη των μαχών", όπως έχει χαρακτηρίσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την προσπάθεια να μην περάσει ο εργασιακός νόμος που ετοιμάζει ο Κωστής Χατζιδάκης. Κι αν η δεύτερη απορία σας αφορά τη στάση του τρένου της ιστορίας, η απάντηση είναι ότι την ερχόμενη Πέμπτη το ημερολόγιο θα γράφει 6 Μαΐου. Και ως γνωστόν η μεγάλη πορεία του Αλέξη Τσίπρα προς την εξουσία ξεκίνησε στις 6 Μαΐου του 2012. Εκείνη την ημέρα είχαμε εκλογές και το τότε το μικρό κόμμα της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να αναδειχθεί αξιωματική αντιπολίτευση. Από πέμπτο κόμμα στις εκλογές του 2009, κάτω και από του ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, βγήκε δεύτερο. Από το 4,60% σκαρφάλωσε στο 16,78%, αφήνοντας τρίτο το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, που έλαβε μόλις 13,18%, έναντι του 43,92% που είχε λάβει το 2009, υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου. Ελπίζει λοιπόν ο τέως πρωθυπουργός ότι το πουλόβερ της κυβερνήσεως Μητσοτάκη θα αρχίσει να ξηλώνεται από το ...αριστερό μανίκι, που είναι οι εργατικές κατακτήσεις. Μάλιστα, οι συνεργάτες του υποστηρίζουν ό,τι όποια κυβέρνηση προσπάθησε να καταργήσει εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα στο τέλος έχασε. Φέρνουν δε ως παράδειγμα το νόμο Γιαννίτση, επί Σημίτη και το "μνημόνιο 2", επί πρωθυπουργίας Παπαδήμου, που ψηφίστηκε μεν, αλλά είχε ως συνέπεια να πάρει το ΠΑΣΟΚ την κάτω βόλτα, αφού διαγράφηκαν 22 βουλευτές του επειδή αρνήθηκαν να το ψηφίσουν.

Οι συμβολισμοί, ιδίως στην πολιτική, έχουν όντως σημασία όμως δεν αρκεί η η ημερολογιακή ταύτιση δύο γεγονότων για να προεξοφλήσει κάποιος ότι ο τρόπος της ιστορίας θα τον ευνοήσει και πάλι. Κατ' αρχάς δεν ξέρουμε ακόμη ποιό θα είναι το περιεχόμενο του εργασιακού νομοσχεδίου. Θα καταργούνται όντως το οκτάωρο και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις; Θα έχουμε περικοπή μισθών μέσω των απλήρωτων υπερωριών και όλα τα άλλα ζοφερά, τα οποία περιέγραψαν ο Αλέξης Τσίπρας και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στη διαδυκτιακή εκδήλωση-συζήτηση της Τρίτης με συνδικαλιστές και εκπροσώπους φορέων και συνδικάτων ; Από την κυβέρνηση η απάντηση που δίνεται στον Αλέξη Τσίπρα είναι ότι "κατασκευάζει πάλι ψεύτικους εχθρούς για να κάνει ξανά ψεύτικους πολέμους. Μιλώντας για τα εργασιακά, λέει ό,τι φαντάζεται πώς περιλαμβάνει μία μεταρρύθμιση που δεν έχει, καν, παρουσιαστεί". Σε κάθε περίπτωση η αξιωματική αντιπολίτευση παίζει τα ρέστα της για να πετύχει μια νίκη σε βάρος της κυβερνήσεως. Εάν το νομοσχέδιο διαφέρει σε σχέση με όσα έχει υποστηρίξει δημοσίως ο υπουργός Εργασίας, αλλά και όσα έχουν διοχετευθεί στα Μέσα Ενημέρωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα διατείνεται ότι σταμάτησε τον "εργασιακό μεσαίωνα", όπως έχει χαρακτηρίσει τις ρυθμίσεις που προωθούνται στο χώρο της εργασίας. Αν πάλι, όντως οι προβλέψεις του νομοσχεδίου ανταποκρίνονται στον χαρακτηρισμό "οδοστρωτήρας", τότε θα αποδειχθεί ορθή η επιλογή της Κουμουνδούρου να ετοιμάσει το έδαφος για ...πόλεμο, στον οποίον, σύμφωνα πάντα με τον Αλέξη Τσίπρα, "ο στόχος δεν είναι οι λιγότερες απώλειες, αλλά η νίκη".

Σημειώνουμε πως στην Κουμουνδούρου είναι αισιόδοξοι για την έκβαση της μάχης και για έναν λόγο που δεν αφορά τα συνδικάτα και τα κόμματα αντιπολίτευσης, αλλά την κυβερνητική παράταξη. Από τις συνομιλίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους επιτελείς του εξάγεται το συμπέρασμα: "Η κυβέρνηση θα δυσκολευτεί πολύ να στηρίξει τον εργασιακό νόμο. Και ο λόγος είναι ότι στην πολιτική τα πάντα κρίνονται στο πεδίο της εφαρμογής και όχι της νομοθεσίας". Και η ΝΔ, λένε, "δεν έχει ούτε συνδικαλιστές να στηρίξουν την κατάργηση του οκταώρου, αλλά ούτε και οργανώσεις, αφού τα πιο μαχητικά στελέχη της απασχολούνται στο κράτος". Θεωρούν λοιπόν πως ο νόμος που θα έλθει θα είναι τελικά διαφορετικός από αυτόν που έχει περιγράψει ο Κωστής Χατζηδάκης, επειδή "χωρίς τη στήριξη συνδικαλιστικών και κομματικών οργανώσεων δύσκολα μπορεί να περάσει ένα νομοθέτημα, με το οποίο ακόμη και οι βουλευτές της θα βρεθούν σε δύσκολη θέση έναντι των εργαζομένων ψηφοφόρων τους". Βέβαια, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί, οργανωτικά, να στηρίξει τη "μάχη των μαχών". Οι δυνάμεις που διαθέτει στον συνδικαλιστικό χώρο είναι περιορισμένες και σαφέστατα υπολείπονται του ΚΚΕ, αλλά και του ΚΙΝΑΛ, το οποίο παρά την εκλογική καθίζηση συνεχίζει, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα στα συνδικάτα, να διαθέτει υψηλά ποσοστά στον συνδικαλισμό και την Αυτοδιοίκηση.

Η αλήθεια πάντως είναι πως το τελευταίο διάστημα η Κουμουνδούρου έχει προσεγγίσει σημαντικό αριθμό συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ, από το λεγόμενο "ιστορικό ΠΑΣΟΚ". Το πρώτο κρας τεστ της συνδικαλιστικής απήχησης του ΣΥΡΙΖΑ θα δοθεί την 6η Μαΐου. Στη συγκέντρωση μπορεί να συμμετέχει η πλειοψηφία των ομοσπονδιών και των εργατικών κέντρων, κόντρα στην επίσημη ΓΣΕΕ, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι η σύγκριση με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ θα είναι ευνοϊκή για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Μπορεί η τομεάρχης εργασίας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου να έχει κάνει, όπως παραδέχονται σχεδόν όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -ανεξάρτητα από την εσωκομματική ομάδα που ανήκουν- καλή δουλειά με τους συνδικαλιστές, όμως την Πέμπτη 6η Μαΐου τα κόκκινα λάβαρα του Περισσού θα είναι, όπως πιθανολογείται, απείρως περισσότερα από της Κουμουνδούρου, το ίδιο και η μαχητικότητα των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ. Ούτε είναι σίγουρο ότι θα αποδώσει, οργανωτικά και σε επίπεδο προσέλευσης, η κινητοποίηση των Τοπικών και Νομαρχιακών Επιτροπών με την οποίαν ασχολείται επισταμένως ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος -που, προ ημερών, βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα για τις δηλώσεις του περί εκκαθαρίσεων στη δημόσια διοίκηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει αποστάσεις από τους "συμβιβασμένους πράσινους", υπό τον Γιάννη Παναγόπουλου, της ΓΣΕΕ, που γιορτάζουν την Πρωτομαγιά την Τρίτη, 4 Μαΐου, αλλά το πιθανότερο είναι ότι την Πέμπτη θα "καπελωθεί" από τους κομμουνιστές του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το πρόβλημα πάντως δεν είναι το ...καπέλο της Πέμπτης, αλλά το πιθανό σενάριο διάσπασης της ΓΣΕΕ. Ο Περισσός και η Πειραιώς ενδεχομένως και να επιθυμούν τη διάσπαση της ΓΣΕΕ αφού μπορούν να στηρίξουν μια κόκκινη και μια γαλάζια συνομοσπονδία, όπως είναι και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Κουμουνδούρου μπορεί; Το θέλει; Προσώρας, δεν υπάρχουν απαντήσεις, παρότι ο Αλέξης Τσίπρας διατείνεται ότι στις επόμενες εκλογές των συνδικάτων ο ΣΥΡΙΖΑ θα έλθει δεύτερη δύναμη, εκτοπίζοντας την ΠΑΣΚΕ. Άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τόσον αισιόδοξα, όχι μόνον επειδή, κατά τον Δραγασάκη, "ο Αλέξης συνηθίζει πάντα να διαλέγει το πιο αισιόδοξο σενάριο", αλλά γιατί δεν είναι πεπεισμένα ότι στρατηγικά τους συμφέρει μια διάσπαση της ΓΣΕΕ. Επιθυμούν να προσεταιριστούν τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ και του παλαιού ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ενισχύσουν τη θέση τους στη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, την ΓΣΕΒΕΕ, την ΠΑΣΕΓΕΣ, σε Ομοσπονδίες και σε Εργατικά Κέντρα όμως ξέρουν ότι τυχόν διασπάσεις δεν τους συμφέρουν και στρατηγικά μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημία στην Κεντροαριστερά, από πιθανά πρόσκαιρα οφέλη του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του ΚΙΝΑΛ.

Καλή λοιπόν η στολή παραλλαγής και η αμφιθεατρική ρητορική Τσίπρα για τα εργασιακά, όμως δεν είναι και λίγα τα στελέχη της Κουμουνδούρου που επισημαίνουν ότι "η μάχη των μαχών" πρέπει να δοθεί σε ευρωπαϊκό (και όχι αποκλειστικά σε εγχώριο) φόντο. Ως εκ τούτου θά έπρεπε, λένε, η κριτική για τα εργασιακά να εμπλουτιστεί και με τα όσα θα συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής του Πόρτο. Στην ατζέντα των ηγετών της ΕΕ για την 7η Μαΐου, την επομένη της συγκέντρωσης για την Πρωτομαγιά, είναι τα κοινωνικά θέματα. Οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα εγκρίνουν τους στόχους που πρέπει να επιτευχθούν έως το 2030 στους τομείς της απασχόλησης, των δεξιοτήτων και της κοινωνικής προστασίας. Το πρώτο ερώτημα που πρέπει να θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με αυτά τα στελέχη είναι: Οι εργασιακές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση θα είναι συμβατοί με αυτούς τους στόχους; Και δεύτερον, και πιο σημαντικό: Η τελευταία δημόσια παρέμβαση Μπάϊντεν ("κανείς δεν πρέπει να εργάζεται με πλήρη απασχόληση και να ζει ακόμη στη φτώχεια...") ουσιαστικά ισοδυναμεί με ατζέντα σε διεθνές επίπεδο. Θα την υιοθετήσει η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία; Και τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο στα καθ' ημάς όσο και στα ευρωπαϊκά φόρα. Θα την ενστερνιστεί και θα προσπαθήσει να γίνει τμήμα μιας ευρωπαϊκής και διεθνούς κεντροαριστεράς ή θα επιμείνει στις ηρωικές παραδόσεις του εργατικού κινήματος και των ...αρχειομαρξιστικών προσεγγίσεων;

Επίσης, τι θα γίνει, λένε, με το Ταμείο Ανάκαμψης; Η έγκρισή του θα είναι και ένα είδος μνημονίου, από το οποίο δεν θα μπορούν οι κυβερνήσεις να παρεκκλίνουν χωρίς επιπτώσεις και περικοπές στα κονδύλια που θα εγκριθούν; Οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την έγκριση του ελληνικού σχεδίου, περιλαμβάνουν, μεταξύ των άλλων, και τις εργασιακές ρυθμίσεις Χατζηδάκη; Αν είναι έτσι, μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε έναν ριζοσπαστισμό, από τον οποίον δεν θα μπορεί να ξεφύγει και σε περίπτωση επανάκτησης της διακυβέρνησης θα τον φέρει σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτή του 2015, όταν θα ...έσκιζε τα μνημόνια και θα καταργούσε, μ' ένα νόμο κι ένα άρθρο, το επαχθές και επονείδιστο χρέος; Η απάντηση συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του 2021 δεν είναι αυτός του 2015. Τότε το πρόγραμμά του ήταν γενικόλογο, περισσότερο ιδεολογικό και λιγότερο ρεαλιστικό, ενώ στην "πρώτη φορά αριστερά" δεν υπήρχε κουλτούρα διακυβέρνησης. Τώρα "οι προγραμματικές επεξεργασίες γίνονται στη βάση των υπαρκτών κοινωνικών, οικονομικών και θεσμικών αναγκών και προτεραιοτήτων και ανταποκρίνονται στα δεδομένα της ελληνικής και ευρωπαϊκής πραγματικότητας". Φέρνουν δε ως παράδειγμα τις τρεις διαδυκτιακές εκδηλώσεις όπου παρουσιάστηκαν οι θέσεις για το νέο ΕΣΥ, τους πλειστηριασμούς, τις τράπεζες και τη ρευστότητα στις επιχειρήσεις και την πρόσφατη για τα εργασιακά, αλλά και αυτή που θα ακολουθήσει, εντός του Μαΐου, για το Ταμείο Ανάκαμψης, πριν την Εθνική Συνδιάσκεψη, όπου θα παρουσιαστεί το σύνολο του εναλλακτικού κυβερνητικού Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ορισμένοι εξ αυτών και κυρίως όσοι ανήκουν στη λεγόμενη προεδρική πλειοψηφία, αποτιμούν με θετικό τρόπο τις εσωκομματικές εξελίξεις. Θεωρούν ότι μετά τις εκλογές για τις Νομαρχιακές Επιτροπές, οι εσωκομματικές έριδες έχουν αμβλυνθεί και φέρνουν ως παράδειγμα την υποστήριξη που παρείχε ο Νίκος Φίλης στον Δημήτρη Τζανακόπουλο για τις "εκκαθαρίσεις στη δημόσια διοίκηση" και την υπεράσπιση του Νίκου Παππά που ανέλαβε ο Τζανακόπουλος στην Προανακριτική για τον Καλογρίτσα. Πάντως, και ειδικά για τον Τζανακόπουλο οι συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν πως όλα τα κόμματα, της ΝΔ περιλαμβανομένης, έχουν ταχθεί υπέρ της πάταξης φαινομένων διαφθοράς και διαπλοκής στη δημόσια διοίκηση. "Ο Δημήτρης", λένε, "δεν μίλησε για εκκαθαρίσεις, δηλαδή απολύσεις, δημοσίων υπαλλήλων, αλλά για εκκαθάριση των αρνητικών φαινομένων που διαπιστώνονται διαχρονικά απ' όλα τα κόμματα και εντοπίζονται στις συμβάσεις και τις προμήθειες του δημοσίου, από το στρατό μέχρι τα φάρμακα και από τα δημόσια έργα μέχρι τα κοινοτικά κονδύλια". Στους συνομιλητές του ο Αλέξης Τσίπρας λέει το ίδιο και για τον Νίκο Φωτόπουλο, τον παλιό πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, που συμμετείχε στην εκδήλωση για τα εργασιακά: "Τους πείραξε ο Φωτόπουλος, ό,τι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγάζει στελέχη και μετά από τόσα χρόνια συνεχίζει να είναι στην πρώτη γραμμή. Δεν τους πειράζει όμως ο Χατζηδάκης που είναι πιο παλιός στο κουρμπέτι από τον Φωτόπουλο. Βουλευτής και υπουργός πολλά χρόνια πριν ο Φωτόπουλος εκλεγεί στην ηγεσία της ΓΕΝΟΠ και της ΓΣΕΕ. Αυτός που φτιάχνει αντεργατικούς νόμους είναι καλός. Κακός είναι αυτός που προσπαθεί να τους αποτρέψει". Πάντως, το γεγονός ότι ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα θυμίζει καλοκαίρι θα του επιτρέψει (εκτός από τις ενέσεις χοληστερίνης που θα κάνει με τον οβελία και το κοκορέτσι) να κολυμπήσει στο Σούνιο ώστε να είναι ακμαίος την Πρωτομαγιά...

41 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. FEMA 21:07 07/05/2021

  ΑΣΤΟ -ΟΚ- ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΕΙΣ ΑΛΛΟ !!!

  ΤΑ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ ΣΑΣ–ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ !!!

  ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ –ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ !!!

  ΕΡΧΕΤΑΙ…..

  ΕΣΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΩΡΑ ΜΗΠΩΣ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΛΑΚΗ ΝΑ….ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ !!

  ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΡΧΕΣΑΙ……. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ!!!

 2. οκ 15:21 07/05/2021

  το να λέει κάποιος ότι ο μπάιντεν είναι ….αριστερός είναι γραφικότητα. Δηλ ο Σάντερς τι είναι ; Μαοιστής ?!?!
  κι σε κάθε περίπτωση, ο σύριζα γιατί ακριβώς πανηγυρίζει;
  ο σύριζα συγκυβέρνησε επί 5 χρόνια με τον 1000% τραμπικό Πάνο Καμμένο !
  ενώ δεν έχανε ευκαιρία να συσφίγγει τις σχέσεις με κάθε λογής δικτάτορες όπως ο Μαδούρο, ο Ραούλ Κάστρο κι άλλοι πολλοί ….

 3. Οι οικογένειες των πρώην συνεργατών και συναγωνιστών του Αλέξη Τσίπρα , χρειάζεται να δράσουν και μάλιστα γρήγορα .
  Να βρουν γιατρό για τους :
  Μικη Θεοδωρακη , Λαφαζάνη , Κωνσταντοπουλου και του πατέρα της , Βαρουφάκη , Αλαβάνου , ακόμη και του αείμνηστου Μανώλη Γλέζου …….
  καθώς και όλων των άλλων πραγματικών αριστερων που πέρασαν προσφατα ή και παλαιότερα από την ελληνική κοινωνία σαν Αριστεροι , προοθωντας τις ιδέες τους για δικαιοσύνη .
  Όχι τα εγκλήματα και τους εγκληματίες σαν τον ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ που προάγει ο Θ. Δριτσας και η Γυναίκα του σαν σκοπό και φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ …..
  Γιατί ο αρχηγός του κόμματος αυτού μόνο καρέκλες και κρουαζιέρες σε κότερα εφοπληστινας βλέπει η σε συμμαχίες με γυρολογους προδότες πολιτικαντηδες που θα τον κρατούν στην δίκη του καρέκλα ζφηνοντα στην πυρά , όχι μόνον στο ΜΑΤΙ
  Αττικης Αλλά και στα νοσοκομεία της Ελλάδας όταν συμμαχεί με τον COVID -19 και ζητάει να βγάλει εκλογικα οφέλη από την δυστυχία των ανθρώπων που βάλλονται από την Πανδημία , ή όσων βλάπτονται οικονομικά από τα μέτρα προφύλαξης !
  Χωρίς την παραμικρή συναίνεση για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης στην οποία έχουμε πε4ιελθει.

 4. FEMA 19:39 06/05/2021

  ΑΠΟΡΩ

  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ?
  ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ?
  ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ ΚΑΛΕ–ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ–ΕΛΕΟΣ…

 5. To πρώτο μνημόνιο , όπως το χειρίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου χωρίς καμιά βοήθεια, ή απλή συμπαράσταση όλων των γελοίων πολιτικών της ημεδαπής της εποχής εκείνης ,
  είχε τους πιο απίθανους συνδυασμούς Εναντίον του .
  Του Τσίπρα με τον Καμμένο , ή του συστήματος 4΅2΅1 με τον κατακαημένο Κουβέλη σαν αριστερό ταχαμου ,
  και τον Βενιζέλο που παντρεφτηκε τον Σαμαρά !
  ΕΝω οι Ευρωπαίοι Μπαροσο , Σαρκοζί και Σοιμπλρερ δεν μπόρεσαν να κάμψουν την Αντιστση του Οικονομικής ομάδας. Της διακυβέρνησης Παπανδρέου . ΕΤσι ο τότε πρωθυπουργός μας με τον Γ. Παπακωνσταντίνου , τον Φίλ. Σαχινιδη και 5ους βοη7ους τους , κατόρθωσαν να επιτύχουν το μεγαλύτερο δάνειο που δοθηκε ποτέ στην ιστορία με το μικρότερο ποτέ επιτόκιο , συν μια πολύ σοβαρή. Παραγραφή χρέους που χαρίστηκε ποτέ σε κράτος …..

  Το πιο προοδευτικό και το πιο Γενναιόδωρο δάνειο που μπορούσε άνθρωπος να φαντασθεί σε τέτοιες συνθήκες τους το απέσπασε από τοτυς Ηγέτες της ΕΕ και της ΟΝΕ Ο Γιώργος Παπανδρέου .
  Υσυτερα σου λέει η ανδριγυναικα της στήλης μας γιατί δεν πηγε σε εκλογές ο Παπανδρέου τότε .
  Για να μην είσαι στην Δραχμούλα μας σήμερα πατσαβούρα !

  Και για να έρθει ο δικός σου να μας ξεπουλήσει τα άσημη κα του σπιτιού μας ή τις πλουτοπαραγωγικές μας πιθανότητες για εκατό ολόκληρα χρόνια
  ΑΥτόν τον τύπο ούτε η Για αγροφύλακα δεν θα ξαναψηφίσει ο Ελληνικός Λαός στις επόμενες ή μεθεπόμενες , ή οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση στο μέλλον !
  Όσους γυρολογους κι ´ αν αποκτήσει μετά την Μπατζελή , τον Ραγκούση και την Ξενογιαννακοπουλου. Ο Τσίπρας .
  Οι αντικαταστάτες του Καμμένου έχουν και αυτοί ήδη κείμενο από τώρα ! Και στέλνοντας με4ικους ήδη σ5ον Κορυδαλλό !
  Γιιατι το Βαθυ ΠΑΣΟΚ πρώτος ήταν ο Γιώργος Πανδρεου που κατάργησε φθάνοντας το μαχαίρι στο κόκκαλο

 6. FEMA 14:33 06/05/2021

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ……ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ !!!

  ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΦΛΟΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΜΗ ΠΤΩΣΗ ΤΡΙΧΩΝ !!!

  ΕΜΕΙΣ –ΣΟΥ ΛΕΕΙ–ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ….ΚΟΥΜΟΥΝΙ Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΕΙ?

  ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΕΛΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΜΠΑΙΝΤΕΝ !!

  ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ–ΕΞΑΛΛΟΥ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ–ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ !!!

 7. FEMA 14:01 06/05/2021

  OI-FINANCIAL TIMES- ΣΕ ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ
  Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ !!
  ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟ -ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,ΜΕ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ
  ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ,ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ !!!
  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑ-ΠΑΝΔΗΜΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ !!!

  ΕΝΝΟΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ
  ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ,ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ -ΥΠΟ- ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ !!!

  ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ?

  ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ FINANCIAL TIMES?

  ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!

 8. FEMA 12:26 06/05/2021

  ΠΡΟΣ ΟΚ

  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ !!

  ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ !!

  ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ?–ΑΥΤΟΙ ΤΙΣ ΕΧΤΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΧΘΟ(!) …..ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ!!!

  ΤΙ ΕΓΙΝΕ?

  ΤΟΝ…….. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ ΤΟΝ ΒΡΗΚΕΣ?

  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΑΙΝΤΕΝ–ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ

  ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ–Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ –ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ !!!

  ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ !!!

  ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ–Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ

  ΨΕΥΤΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

  Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΚΑΙ ΟΛΙΓΙΣΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΙΡΩΝΕΥΟΤΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ

  ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΤΕΝΤΑΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ !!!

  Ο ΝΤΙΛΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ !!!

  ΕΚΛΟΓΕΣ !!!–Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ !!!

 9. Η FEMA εχθές μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ γιόρτασαν το ολοκαύτωμα στην ΜΑΡΦΙΝ. Για αυτά τα γουρούνια το αίμα, η βία και οι καταστροφές έχουν σημασία.

 10. οκ 11:01 06/05/2021

  FEMA ο Πάμπλο έχει κι βίλα με πισίνα αξίας 600 000 ευρώ – ελπίζω να σε καλέσει για να σου δείξει πώς οικοδομείται ο σοσιαλισμός ….

 11. Fema ,
  Άνδρογύναικο και ξενοκίνητο ον ,
  Δεν μου επιυτρέπει η πίστης μου στα δημοκρατικά ιδεώδη να χρησιμοποιώ χυδαίες εκφράσεις ,
  ούτε και διακρίσεις σε προσωπικά δεδομένα και δικαιώματα των πολιτών στο εκφραζεσυαι , πολιτικά .
  Θα σε βομβαρδίζω όμως, όπως έχω κάνει και στο παρελθόν
  ΕΠΟΝΥΜΩΣ για τα χάλια της Παράταξης σου και του σαλτιμπαγκου πολιτικού της ευκαιρίας ΤΣΙΠΡΑ.
  Αυτου τον οποίο υπηραιτεις …., με τι τίμημα δεν ξέρω …
  ΑΝ ήταν εθελοντική η προσφορά σου πάντως
  σε αυτον τον άθλιο ΔΗΜΟΚΟΠΟ θα την υπέγραφες με τ´ όνομα σου,
  όπως κάνουν όλοι οι α έντιμοι σχολιαστές των πολιτικών άρθρων .
  Σε πολιτισμένες κοινωνίες !

 12. O/η ανδριογυναικα ,fema
  οφείλει σήμερα , επέτειο των θυμάτων της ΜΑΡΦΙΝ στην οδό Σταδίου να δικαιολογήσει την αποτρόπαια στάση του Τσίπρα στην υπόθεση αυτήν .
  ΑΣ παραδεχτεί επιτέλους, ότι μπαχαλάκης τότε , παραμένει και σήμερα ίδιος ο α Τσίπρας.
  ΜΕ την διαφορά ότι κουβαλάει στην πλάτη του και δυό μνημόνια ύστερα από τα δυο πρώτα , Του Σωτηρίου ( για την μη επίσημη πτώχευση μας ) που υπέγραψε η διακυβέρνησης του τότε ΠΑΣΟΚ , μετά
  ΑΥτο του “ επιλεγόμενου” αντιμνημονιακού των ΖΑΠΠΕΙΩΝ. , Σαμαρά και της ΝΔ.
  Τα μνημόνια που υπέγραψε ο Τσίπρας είναι τα περισσότερ επώδυνα για τις γενεές που θα έρθουν γιατί ξεπούλησε ότι ήταν κάποιας αξίας μέχρι τότε για την πατρίδα μας.
  Αλλά για τέτοια ο / η Πατσιαβούρα FEMA Δεν έχει έγκριση να ομιλεί .
  ΘΑ συνεχίσεις ; Μείνε σίγουρος/η ότι θα είμαι εδώ να σου τα ψάλλω , όπως σου ςρμοζει,
  Χευιριτερα όπως τα ακούς από τους άλλους δεν μου επιτρέπει. Τι πολιτικο μου ήθος !

 13. Επιστεφοντας πίσω στην καλόβουλη κριτική , κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολιτεθυσης
  ( μην τυχόν και διορθώσουμε κάτι από τα πολλά σφάλματα τους ) παρατήρησα τελευταία την άδικη συμπεριφορά ορισμένων στην ΠτΔ , την αξιότιμη κ. Σακαιλαροπουλου.
  Είναι δε η κίνησης αυτή απόρροια των κωστακαραμανληκων που εχουν στρογγυλοκαθήσει όχι μόνον στην ΝΔ αλλά και σε κόμμα του “αριστερού “ κατά τον ραφρτη του του πρώην πουλημένου στα ειδικά συμφέροντα ΤΣιπρα .
  Όμως η ενθρόνισης της κυ4ιας αυτής στην προεδρεία της Δημοκρατίας μας και η αποπομπή του Πακη , ήταν μια μεγάλη επιτυχία του Μητσοτάκη .
  Το ομολογώ !

 14. Φαφλατά , Επιδοτούμενε Μονότονε , Ανρογύναικο , δηλ FEMA ,
  Δεν μας λες απολύτως τιποτε , αλλο από συνθήματα και δεν έχεις τσιπα , παρά κρύβεσαι στο σκοτάδι της ανωνυμίας σου ,
  Ανδρυογυναικο τσόκαρο ,
  Τι να σεβαστείς Άλλους ή εμένα βρε , πατσαβούρα , που γίνεσαι νούμεράδα εδώ με τους σχολιαστές , ενώ η ανοχή του ιστότοπου για τον τρόπο που τον χρησιμοποιείς έχει τα δικά του ερωτήματα ;

 15. Νοοτροπία Συριζαίοι “Διανοητή “ και το δόγμα που πρεσβεύει και μας παρουσίασε ο Τσίπρας στην $ιακυβερνηση της ΠΦΑ :
  Προκριμένου να περισώσεις την καρέκλα σου και την Διακυβερνησή του κόμματος που παρέλαβες το πάλαι ποτέ από καθα4οαιμους Αριστερους στην καρδιά , το πνευμα και τις πραξεις τους , σαν τον Λεωνίδα Κύρκο και τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη , ας σε
  στηρίζει ένα ακροδεξιό πολιτικο γουρούνι σαν τον Πάνο Καμμένο .
  Έτσι ξεπουλάς τα πάντα !
  Την ίδια την Πατ4ιδα σου στις ορέξεις των ευρωπαϊκών τραπεζών του Μπαρόσο και του Σαρκοζί ,…..
  άλα μένεις πρωθυπουργός και πρόεδρος του κομματός σου .
  Να τι μας διδάσκει
  η/ο ΦΦΦερεγωνο ,ΕΕΕπιθετικων ΜΜαζικων ΑΑΑπαντησεων. Ο/ η FEMA δηλ.
  Δεν είπα εγώ ποτέ ότι λέει πολλά ,
  απλώς πολλά σχόλια κάνει,
  χωρίς φυσικά να λέει το παραμικρό !
  Αλλο από τα συνθήματα που του /της παραχωρούνται από την Πλατεία Κουμουνδούρου !

 16. Η πατσαβούρα της στήλης μου παραχώρησε το $ικαιωμα να πιστεύω ότι θέλω !
  Το προσέξατε ;
  Ευχαριστώ σε , πλατεία Κουμουνδούρου
  και διαχειριστη που βλέπεις ακριβώς πως γράφω τα δικά μου σχόλια .
  Πρόσεχε γιατί αποκαλειπτεσαιι. , ανθρωπέ μου μπαίνοντας στον υπολογιστή μου .
  άσε που είναι και εγκληματικό ….

 17. FEMA 21:08 05/05/2021

  ΜΠΟΓΔΗ

  ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ !!!–ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ

  ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΠΟΛΛΑ !!

  ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?

  ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΛΕΚΗ ΕΓΙΝΕΣ !!!

  Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΤΗΡ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ–ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΑΜΕ ΠΙΑ !!!

  ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΟΥ ΤΟ ΛΕΩ–ΣΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΚΑΙ

  ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ–ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙΣ ΕΔΩ !!!

  ΚΡΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΗΛΑΔΗ–ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ !!

  ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΚΙΝΑΛ–ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΙΛΙΟΥΝΙΑ !!

  ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ..

 18. Επαναλαμβάνω εδώ μερικές καρατσεκαρισμένες αλήθειες , όσον αφορά στις ενέργειες μερικών πολιτικών προσώπων της πατριδας μας .
  Τα παραδείγματα ή, τους συμβολισμούς που εκπέπμπουν μερικοί από αυτούς στον υγειή πληθυσμό και στους τίμιους και ενεργούς
  πολίτες που παραδέχονται ότι δεν έχουν μόνον δικαιώματα σε τούτο τον κόσμο που ζούμε , αλλά και υποχρεώσεις για την καινούργια γενιά ,
  για την ταλαιπωρημένη μας καθημερινότητα και το επιβαρημένο μας Περιβαλον .που αφήνουμε πίσω μας στα παιδιά και τα εγγόνια μας !
  Έχουμε κ λοιπόν αι λέμε :
  Εκλεγμένος πρώτα σε εσωτερικές εκλογές από μέλη και φίλους στην ΝΔ α και όχι από τους βαρόνους όπως γίνονταν πριν
  ( ύστερα από το παράδειγμα και την καθιέρωση τέτοιου τρόπου εκλογής των αρχηγών στα κόμματα, από τον ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΔΞΑΝΤΑ
  ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ) :
  Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ,
  εκλεγμένος πρωθυπουργός της αυτοδύναμης διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας .
  Έκανε δυο γενέες ενέργειες με το που ανέλαβε την πρωθυπουργία .
  ΕΦαρμωσε τον αντικαπνιστικό νόμο σε Κλειστούς χώρους, και καθαίρεσε τον Πακη Παυλοπουλο. Από ΠΤΔ .
  Λαμπρές κινήσεις !
  Μετά , τον βρήκαν ορισμένες δυσκολίες όπως ήταν οι Εχθρικές τουρκικές ενέργειες από τον Σουλτάνο της διπλανής πόρτας και παραλίγο να εμπλακούμε σε πόλεμο !
  Ευτυχώς που ήδη είχε υψώσει εναν φραχτη στον Έβρο η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου , τον οποίο όταν έγινεπεριγελούσανε
  ΣΥΡΙΖΑ ξΙ Νέα Δημοκρατία σαν έργο βιτρινας .
  Τον ον ενδυνάμωσε τον φραχτη αυτόν ο Κυριάκος , αλλά ποτέ δεν ζήτησε συγνώμη για την θέση των κωστακαραμανληκων τους και των Συριζαιων, ότι δεν ήταν έργο βιτρινας .
  Δεν είπε ποτέ ότι ήταν καίρια και αποτελεσματική λύσης που είχε προϋπολογίσει το ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ. Παπανδρέου.
  Μετά ήρθε η Πανδημία του κορωνοιού , που κρίνοντας και από άλλα μέρη του κόσμου, ο Μητσοτάκης θα έλεγα ,
  σαν καλά να τα καταφέρνει. Θα δούμε…. στο τέλος .
  Σε αυτό το θέμα ο μεν Τσίπρας και η συμμορία του προσπαθεί να σφαιτεριστεί την πανδημία για κομματικά οφέλη ,
  η δε πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Γεννηματα έρχεται με προτάσεις και συναινέσεις όπου χρειιαζονται
  για την καταπολέμηση του ύπουλου εχθρού…..
  Ο Γιώργος Παπανδρέου στωικα περίμενε την σειρά του για το εμβολιο δίνοντας και αλλον συμβολισμό για την συμπεριφορά των πολιτών σε μια κοινωνία .
  ΣΥναντα ειδικούς επι του θέματος σε παγκόσμια κλίμακα μετ@φεροντας στην Ελληνική Βουλή την οποία υπηρετεί με τιμή οποίες πληροφορίες δέχεται .
  Ο Αλεξης Τσίπρας σαν ανεμόμυλος αλλάζει συνε»ως γνώμες και τακτικές ,( δεχόμενος κάθε γυρολόγο πολιτικο από διαφορά άλλα κόμματα όπου ο λαός τους περιέκοψε ) ορμώμενος κάθε φορά από τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις … τιςς οποίες βλεπει τον να βουλιάζουν. .
  ΑΝοιγει και η καλοκαιρινή τουριστικη περίοδος και μείς οι απλοί πολίτες συμβάλουμε με το να είμαστε προσεκτικοί υπακούοντας τους κανόνες. ΑΥτους που επιβάλει η λογική και η γνώσης των ειδικών που είναι υποχρέωσης να τηρεί η τωρινή διακυβέρνησης.

  Το τι θα ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές βγαίνει από τα πεπραγγμενα μας και το πόσο υπεύθυνοι πολίτες θελουμε να είμαστε .
  Πραγματικός προοδευτικός πολίτης που ψήφιζε παλαιότερα το ΠΑΣΟΚ παρά τα σφάλματα του όσα έκανε με καλή πρόθεση αλλά λάθος ανθρώπους , δεν π4οκειται να ξαναψηφίσει Συ4ιζα και Τσίπρα ούτε για αστείο .
  Έχουμε κόμμα που λέγεται Κίνημα Αλλαγης ,
  Με νεοεκλεγέντα αρχηγό με τίμιες και καθαρές χαρχηερεσιες των μελών και των φίλων μας , θα πορευθούμε στις επόμενες εκλογές αποβλέποντας στην δεύτερη θέση στην Ελλξνικη Βουλή για την βελτίωση του ήθους της με πολιτισμένο ύφος !

 19. FEMA 15:42 05/05/2021

  ΠΡΟΣ ΜΠΟΓΔΗ

  ΜΟΝΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ?

  ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΑ?

  ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΗΚΩΝΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ–ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ

  ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ ΦΩΦΗ-ΛΟΒΕΡΔΟ –ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΟΡΕΥΕΣΑΙ !!

  Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ–ΠΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ–ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ

  ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΗΓΕΤΗ !!

  ΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΕΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ–ΜΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ

  ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΤΣΑΝΑ–ΜΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΤΗΝ ΖΑΚΕΤΑ ΚΑΙ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ !!!

  ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΚΡΩΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΣΟΥ –ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΩ ΑΠΟ ΣΕΝΑ–

  ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΟΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ –ΓΙΑΤΙ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ -ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΣΟΥ !!!!

  ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΣ–ΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΛΕΩ ΕΓΩ !!!

 20. FEMA 15:24 05/05/2021

  ΠΡΟΣ ΟΚ

  ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΑ ΤΡΩΣ ΠΙΤΣΑ ΜΕ…ΑΤΖΟΥΓΙΟ !!!

  ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΗ !!!

  ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

  ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ –ΠΩΣ ΣΟΥ ΞΕΦΥΓΕ ΕΣΕΝΑ?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.