ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ποιά συμφέροντα εξυπηρετεί η πυρκαγιά στα Γεράνεια όρη...

Πρώτο: Έχουμε  ένα  καθεστώς   που αναπαράγεται  ιστορικά  και δίδει τη δυνατότητα  για εμπράγματα δικαιώματα στη γη, στη λογική της ιδιοκτησίας των χρήσεων γης, τη προσοδοφορία εισοδήματος και πλούτου χωρίς εργασία. Κατοικία, καλλιέργεια, εγκαταστάσεις εκμετάλλευσης.

Επί αυτού του καθεστώτος οργανώνονται αντιρρήσεις για το χαρακτήρα του εμπράγματου δικαιώματος (Κυριότητα, νομή, κατοχή) ή για την αναπαραγωγή του. Και  δουλεύουν τα δικαστήρια, τα συμβολαιογραφεία, τα δικηγορικά γραφεία, τα μεσιτικά γραφεία, τα υποθηκοφυλακεία, οι πολεοδομικές υπηρεσίες, οι μηχανικοί. Στο σύστημα και  οι  εικονικές μεταβιβάσεις , προσύμφωνα κ.ο.κ.

Δεύτερο: Έχουμε ένα  παράλληλο καθεστώς χρήσεων γης που διεξάγονται πόλεμοι  συμφερόντων  για την αλλαγή χρήσης  γης. Ο πόλεμος  αφορά τις κατοικημένες ζώνες, την  μετατροπή καλλιεργήσιμων εκτάσεων σε ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ θέρετρα κλπ. Τώρα έχουμε  νέα βαφτίσια  με τις ΑΠΕ.

Για να αποχαρακτηρισθούν εκτάσεις από καλλιεργήσιμες σε μη για να τις ενοικιάσουν από τους αγρότες, να εγκαταλείψουν τη παραγωγή  και τα βοσκοτόπια για τη κτηνοτροφία  προκειμένου να μπούμε στο  «βασίλειο του μέλλοντος», όπου θα  ανατείλει ένας άλλος ήλιος της «πράσινης  μετάβασης»  όπου  ορισμένοι  ολιγάρχες σε κάθε χώρα θα λαφυραγωγήσουν δεκάδες δις τώρα του ταμείου ανάκαμψης  με τα φωτοβολταικά.

Τρίτο: Έχουμε ένα καθεστώς ενός άλλου αποχαρακτηρισμού, των ΔΑΣΙΚΩΝ  εκτάσεων και γιατί όχι και των ΔΑΣΩΝ  παρότι είναι πιο δύσκολο. Η  μέθοδος είναι παμπάλαιη: Διαπράττοντας το έγκλημα του εμπρησμού. Ακολουθούν οι διενέξεις περί του αποχαρακτηρισμού. Για να γίνει κατανοητό, σε πολλές χώρες  τα δάση και οι δασικές εκτάσεις ΔΕΝ ανήκουν στο Δημόσιο αλλά σε ιδιώτες. Ωστόσο απαγορεύεται  η αλλαγή χρήσης  και η μετατροπή τους  σε γη άλλων δραστηριοτήτων.

Τέταρτο: Με την αμφισβήτηση  των οριοθετήσεων ανάμεσα στον χαρακτηρισμό  μιας  περιοχής σε ΔΑΣΟΣ σε διάκριση από τη ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ, οι εμπρησμοί είναι πιο προσιτοί .

Άλλο δάσος, άλλο δασική έκταση.

Οι  υπηρεσίες, στην πλατιά έννοια της δασικής έκτασης  περιλαμβάνουν και εκτάσεις με θάμνους, ασπάλαθους κλπ Το μεγαλύτερο μέρος  των περιοχών που ορίζονται  και  ονομάζονται ΔΑΣΙΚΕΣ εκτάσεις  αποτελούνται  από θαμνώδεις περιοχές και ΟΧΙ από ΔΑΣΟΣ με πεύκα, έλατα, οξιές κλπ. Και πολύ περισσότερο άλλο οι  ΔΑΣΩΘΕΝΤΕΣ ΑΓΡΟΙ  που  αυθαίρετα οι υπηρεσίες - παλιά χωράφια  αγροτών - τα χαρακτηρίζουν   δασωθέντες αγρούς. Δηλαδή καταχρηστικά προβαίνουν σε ΔΗΜΕΥΣΗ εκτάσεων ή από παλιές καλλιέργειες ή χορτολειβαδικών βοσκότοπων.

Στη  γνωστή περιοχή των Αθηνών, στους Αμπελόκηπους το 1940  υπήρχαν αμπέλια. Μετά ήλθαν οι ΝΑΖΊ, ακολούθησε η αντίσταση και εμφύλιος, η μετεμφυλιακή  Ελλάδα των εθνικοφρόνων, η βίαιη μετακόμιση στο Λεκανοπέδιο και τα ΔΑΣΗ των  ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ. Ναι οι Αμπελόκηποι των πολυκατοικιών,  ήταν  χαρακτηρισμένοι ως δασική έκταση και μετα το 1980!

Μεγάλη φάμπρικα οι αποχαρακτηρισμοί  όταν  περιοχές  έχουν ιστορικά αλλάξει χρήση.

Επίσης μεγάλη φάμπρικα οι αποχαρακτηρισμοί μετα από τους εμπρησμούς. Καθώς συντάσσεται σκαρίφημα των περιοχών που επιτήδειοι   εξαιρούν  περιοχές που είναι για ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ  και τις  αναλαμβάνουν οι ΟΜΟΡΟΙ καταπατητές, αφού αν μετά την πυρκαγιά μια έκταση εξαιρεθεί της αναδάσωσης, χάνει τον δασικό της χαρακτήρα και άρα μπορεί να καταπατηθεί  και να αρχίσει η μεθόδευση  κυριότητας και αλλαγής χρήσης .

Φουλ τα δικαστήρια, τα συμβολαιογραφεία, τα κτηματολόγια, τα υποθηκοφυλακεία!

Και οι δασολόγοι αντί να είναι στη πρόληψη, στα φυτώρια  και στην αναδάσωση,  αναλίσκονται σε υποθέσεις  διαρκών αποχαρακτηρισμών.

Τώρα με τα τέρατα των ανεμογεννητριών, όπου οι επιτήδειοι πωλούν νέους παραδείσους χρειάζονται βουνοκορφές και ήδη οι ενδιαφερόμενες εταιρίες λαμβάνουν  ή  νομότυπες  εγκρίσεις ή  αναμένουν αποχαρακτηρισμούς ύστερα από επαναλαμβανόμενους  εμπρησμούς.

Διαλέγετε και πράττετε ανάλογα με τις ευθύνες σας ή τις επιδιώξεις ή γίνετε  παρατηρητές ή σχολιαστές  των  όσων πράττουν άλλοι .Δείτε τους δημοσιογράφους  των καναλιών ή τους όμορους καταπατητές και θα  αξιολογήσετε ανάλογα.

Πέμπτο: Οι αρμόδιες υπηρεσίες   σε  επίσημες  εκθέσεις τους αναφέρουν  ότι το 50%  των πυρκαγιών προέρχονται από ΑΓΝΩΣΤΗ αιτία. Ναι καλά διαβάσατε .Από άγνωστη αιτία το 50% των πυρκαγιών! Ως δεύτερο λόγο  επικαλούνται τον εμπρησμό ΜΟΝΟ  κατά 20%, ως τρίτο λόγο την …αμέλεια  κατά 20 % και  κατά 10% σε κεραυνό ,βραχυκύκλωμα κ.ο.κ.

Έκτο: Στην Ελλάδα η δεξιά  επέβαλε -από το 1979- να αποτελούν δάση, δασικές εκτάσεις  και δασωθέντες αγροί   το 70%  και πλέον επί  του ΣΥΝΟΛΟΥ  των εκτάσεων του Ελληνικού Κράτους. Το 20%  των εκτάσεων αποτελείται από Βοσκοτόπια και ΜΟΝΟ  10% των εδαφών καλλιεργούνται  στη Χώρα. Επίσης -σε επίπεδο επικράτειας-  οι προστατευόμενες εκτάσεις αποτελούν μόνο το 1% !!!

Στις άλλες χώρες της ΕΕ δάση και δασικές εκτάσεις αποτελούν εδάφη επί του συνόλου των εκτάσεων- από το 10%  έως το 35%.Και όχι το διπλάσιο όπως στην Ελλάδα του διαρκούς καθεστώτος ενός ανυπόληπτου δημόσιου  σε όλες τις εκδοχές του  και τις διαπλοκές του.

Η ιδιοκτησία ΜΟΝΟ των δασών στην Ελλάδα είναι κατά 70% δημόσια. Και τα υπόλοιπα της Αυτοδιοίκησης και ιδιωτών που ΣΩΣΤΑ δεν  επιτρέπεται να αλλάξουν χρήση.

Επαναλαμβάνω μόνο των δασών και όχι των δασικών εκτάσεων.

Κυρίως στις δασικές εκτάσεις γίνεται το μεγάλο πάρτι ΑΛΛΑΓΗΣ ΧΡΗΣΕΩΝ. Άλλο το Δάσος, άλλο οι Δασικές εκτάσεις και βέβαια άλλο οι δασωθέντες αγροί που ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ το δημόσιο  προέβη σε δήμευση – με τη μέθοδο των δασωθέντων αγρών -  σε χωράφια ΕΛΗΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ  εσωτερικού  ή εξωτερικού  που….. δασώθηκαν από το φύτρωμα δύο ή τριών  δένδρων, λόγω  μη συχνής καλλιέργειας!

Έβδομο: Στην Ελλάδα τα ΔΑΣΗ  αποτελούν το 20%  των εκτάσεων. Το υπόλοιπο 50% χαρακτηρίζονται ως Δασικές εκτάσεις. Και το υπόλοιπο 30% βοσκοτόπια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Πρώτη μέθοδος η  καταπάτηση και το αυθαίρετο. Δεύτερη, η ΠΥΡΚΑΓΙΑ που πέρασε και εκδηλώθηκε. Από μόνη της …εκδηλώθηκε! Ακούστε τα κανάλια της διαπλοκής. Ενώ άνθρωποι βάζουν τις φωτιές. Ελάχιστοι θέλουν να  ερευνήσουν   αυτό το απεχθές έγκλημα  αν και  μιλούν στα ΜΜΕ, πολλοί: Υπουργοί, εκπρόσωποι  δημόσιων φορέων  και  ορισμένοι  δημοσιογράφοι  στην υπηρεσία της ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ.

Λένε: Ξέσπασε πυρκαγιά! Δεν την έβαλε κανένας! Ξέσπασε από μόνη της! Επίσης: Εκδηλώθηκε πυρκαγιά! Εκδηλώθηκε από μόνη της! Και ακόμα: Μπήκε φωτιά! Δεν την έβαλε κανένας.  Δεν  είναι  τυχαίες αυτές ς οι πρακτικές .Και δεν είναι  μόνο το  σόου για τη τηλεθέαση!

Η ασάφεια είναι το πάν! Για τις μεθοδεύσεις που έχουν Προσχεδιασθεί. Η  τηλεοπτική χειραγώγηση αναφέρει  τα «χιλιάδες στρέμματα στάχτη». Για τη ταμπακιέρα , για τον επιδιωκόμενο σκοπό ούτε λέξη.

Αποφυγή κάθε αναφοράς στο δόλο, στην  ιδιοτέλεια των εμπρηστών,  στη ποινική δίωξη.

Όταν δε παράγοντες  της διαπλοκής σιγοντάρουν καταπατήσεις οροσειρών για τα τέρατα-ανεμογεννήτριες ή για  μετατροπή εκτάσεων  σε φωτοβολταικά πάρκα τότε φταίνε τα …μποφόρ, η «κακιά στιγμή»!!! που…ΓΙΝΟΤΑΝ καύση ξερόκλαδων! Γινόταν η καύση από μόνη της !

Είναι επιδιώκοντες αλλαγή χρήσης γης  και  ΔΕΝ  επιτρέπουν να γίνει καμιά συζήτηση για τον εμπρησμό και τα αίτια του. Απατεώνες της τηλεοπτικής δημοκρατίας.

Για αναδάσωση, για φυτώρια και  ΠΡΟΛΗΨΗ   δεν θα βρείτε ενδιαφέρον.

Επί χρόνια οι εμπρησμοί στην Αττική συνδέονται με την αλλαγή χρήσης γης και οικοπεδοποίηση. Δεν προβαίνουν σε εμπρησμούς στη Πίνδο, στο Σμόλικα, στα Βαρδούσια και στον Όλυμπο. Η Πεντέλη έχει τα φιλέτα. Και η Πάρνηθα, ο Υμηττός και πρόσφατα τα Γεράνεια και παλιότερα ορισμένες περιοχές νησιών.

Το 2012  ενδιαφερόμενη εταιρία  ζήτησε έγκριση  για «αιολικά πάρκο» στα Γεράνεια.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε την εγκατάσταση σε αναδασωτέες περιοχές, μετά από εισήγηση της τωρινής πρόεδρου της δημοκρατίας και τότε μέλους του ΣτΕ. Προσέξτε σε περιοχές που καταστράφηκαν από εγκληματική πράξη  πυρκαγιάς και οι εν λόγω περιοχές είχαν   κριθεί ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΕΣ !!

Το 2018 στα Γεράνεια όρη γνωστοί και μη εξαιρετέοι είχαν ως επιδίωξη να τοποθετήσουν τέρατα –ανεμογεννήτριες στην κορυφογραμμή αυτού του ιστορικού όρους. Αυτή είναι μια επιχειρηματική ομάδα. Η αντίδραση των πολιτών και των οργανωμένων κινήσεων τους σταμάτησε προσωρινά. Άλλος ήθελε να κάνει εξόρυξη βωξίτη. Το Δημοτικό συμβούλιο Μεγάρων, το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής και η Κυβέρνηση είπαν ρητά όχι. Ε και ;; Ποιοι  ήταν  τότε   οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του εμπρησμού στα Γεράνεια και στη Κινέττα;; Το ίδιο ερώτημα εύλογα ισχύει Τότε  σε εμπρησμό  επιδόθηκαν  και  σε  περιοχή των Χανίων που είναι προστατευόμενη στο πρόγραμμα Natura.

Στη  συνέχεια με νέα πυρκαγιά καταστρέφουν την αναγέννηση καθότι ότι καεί δεύτερη φορά γίνονται στάχτη.

Πρόσφατα η δεξιά  στη βουλή  ψήφισε το  νόμο  ν. 4685/2020 που αίρει τη προστασία των περιοχών Natura,  επιτρέπει  αλλαγή χρήσεις γης για  ξενοδοχεία, λατομεία   και στις  περιοχές Natura 2000  και νομιμοποιεί εκατοντάδες χιλιάδες αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις.

Δικαιώνοντας παλιότερο σύνθημα: Δεξιά σημαίνει , Ελλάδα πουλημένη!

Όγδοο: Ορισμένοι ΣΩΣΤΑ ομιλούν για την έλλειψη πρόληψης, την  έλλειψη πόρων για την φύλαξη και προστασία  των δασών και των δασικών εκτάσεων .

Εδώ έχουμε να κάνουμε με  ηθικούς  και φυσικούς  αυτουργούς  των  εμπρησμών  με πυρκαγιές. Σε χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης η Πρόληψη και η Δασοπυρόσβεση υπάγονται στους Δήμους και στις Περιφέρειες  για να υπάρχει ΕΥΘΥΝΗ  και ΕΛΕΓΧΟΣ.

Στην Ελλάδα ορίζουν  τις θαμνώδεις εκτάσεις  ως δασικές, χρόνια τώρα. Όμως με τις ανεμογεννήτριες  που θέλουν να καταστρέψουν  τη φύση  και τη ποικιλία των βουνών μας και  με τα φωτοβολταικά των  ΑΠΕ  οι ίδιοι  θέλουν να αλλάξουν χρήση και στις δασικές εκτάσεις και στα βοσκοτόπια και  ακόμα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις  με το σύνθημα: Κάτω η παραγωγή, ζήτω η πρόσοδος  από τους «καθρέπτες για ιθαγενείς».  Στη Πάρνηθα  προηγήθηκαν  πυρκαγιές και ακολούθησαν ανεμογεννήτριες .Στον Ελικώνα και στο Κιθαιρώνα  και στην Εύβοια το ίδιο  έγκλημα, πυρκαγιές και μετά ανεμογεννήτριες

Στην Αττική δραστηριοποιούνται 128 οικοδομικοί συνεταιρισμοί με πλέον των 70 χιλιάδων μελών και καταλαμβάνουν έκταση 113.337 στρεμμάτων δάσους και δασικών εκτάσεων. Εξ αυτών 28 οικοδομικοί συνεταιρισμοί διεκδικούν περίπου 25.000 στρέμματα στη Πεντέλη.

Ένατο: Όλες οι αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες έχουν ήδη μεταβιβάσει τη δασοπυρόσβεση και την προστασία των δασών στις περιφέρειες και μητροπολιτικούς δήμους.

Την εν λόγω θέση  την επαναλαμβάνω  συχνά. Την επαναφέρω. Άμεσα η κυβέρνηση  και η αντιπολίτευση να συμφωνήσουν για τη ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ  ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ, το ανθρώπινο δυναμικό, τους πόρους και τη υλικοτεχνική υποδομή της πολιτικής προστασίας και της δασοπυρόσβεσης στις Περιφέρειες της χώρας. ΟΧΙ άλλοι κεντρικοί σχεδιασμοί και ανούσιες θεωρίες στρατηγικών, του λέγειν και του αντιλέγειν, την ώρα που με την ανυπαρξία ή ανοχή δημόσιων λειτουργών  καταστρέφεται  το περιβάλλον, η βιοποικιλότητα προς όφελος καταχρηστικών  συμφερόντων και την εξυπηρέτηση κεντρικών επιδιώξεων αλλαγών χρήσεων γης.

Σε κάθε νομό να δημιουργηθεί φυτώριο αναπαραγωγής και ανάπτυξης δενδρυλλίων ούτως ώστε η απόφαση για το «κηρύσσεται αναδασωτέα» να υλοποιείται για να μην χαίρονται οι καταπατητές, οι έμποροι γης και οι επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί.

Να κατεδαφιστεί κάθε κτίσμα του κάθε «ισχυρού» σε όλες τις ακτές της χώρας ως πρόλογος για κατεδάφιση και της κάθε παράγκας στο εσωτερικό της χώρας. Για την εδραίωση του πολίτη έναντι του πελάτη.

Η  παρούσα κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να αναλάβει ευθύνες. Είναι μέρος του προβλήματος. Θα όφειλε να αποδώσει ευθύνες. Θα έπρεπε όλες οι πολιτικές δυνάμεις  να αναλάβουν τη  δέσμευση ότι ανεμογεννήτριες και φωτοβολταικά  δεν θα επιτραπούν σε περιοχές που υπέστησαν εμπρησμό, σε  αστικές περιοχές, σε  προστατευόμενες περιοχές, σε  οροσειρές  κ.ο.κ.

Η υποκατάσταση  της πολιτικής  ηγεσίας από τη διοίκηση και της δημοκρατίας  από  τα παρασιτικά συμφέροντα, την ολιγαρχία  και τη διαπλοκή επισυμβαίνει σε χώρες και ηγεσίες που δεν  έχουν αρχές και δεν ασκούν τα καθήκοντα τους.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Δαν 13:55 01/06/2021

    Στέφανε, είσαι απ’ τούς ελάχιστους, πού
    διεξήλθαν αξιοπρεπώς, τά έσχατα τού
    ΠΑΣΟΚ.
    Συνέχισε όπως πάς.
    Είσαι ωφέλιμος.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.