Μία εξαιρετική συνταγή για quiche με ζαμπόν και γραβιέρα.
Υλικά
340 γρ. πατάτες, ψιλοκομμένες
1/3 φλ. βούτυρο, λιωμένο
1 φλ. χοιρινό ζαμπόν, ψιλοκομμένο
1 φλ. πικάντικη γραβιέρα μακράς ωρίμανσης, τριμμένη
2 αβγά
½ φλ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη, έτσι ώστε να βγουν μακριά "μακαρόνια" πατάτας.
Aφαιρούμε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία από τις πατάτες μας και τις συνδυάζουμε με το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ.
Στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και πατάμε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού για να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.
Ψήνουμε στους 220 C για 25 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε ομοιόμορφα τη τριμμένη γραβιέρα και το ζαμπόν πάνω από το μείγμα πατάτας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος.
Όταν ολοκληρώσουμε το χτύπημα, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τη στρώση ζαμπόν-γραβιέρα.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 ακόμα λεπτά στους 220 C, ή όταν δούμε ότι το μείγμα μας γίνει συμπαγές.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/
Σχετικά άρθρα
Μια βελουτέ σούπα κολοκύθας είναι ό,τι πρέπει όχι μόνο για τις κρύες νύχτες του χειμώνα αλλά και για ένα πρώτο πιάτο στο γιορτινό τραπέζι. Υλικά Μερίδες:
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος ετοιμάζει λαχταριστά λαζάνια με ζαμπόν, σπανάκι και μοτσαρέλα. Εύκολο και νόστιμο πιάτο που απολαμβάνουν όλοι στο καθημερινό τραπέζι. Υλικά 500 γρ. σπανάκι 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο 4 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες 2 μεγάλα πράσα, πλυμένα
Το απόλυτο σνακ που αγαπούν όλες οι ηλικίες σε μια απλή και νόστιμη εκδοχή του. Υλικά 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα, λεπτή 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο γραβιέρα ψιλοτριμμένη 2 ντομάτες, σε
Η αραβική πίτα, είναι ίσως το πιο εύκολο γεύμα για το σχολείο αλλά και για τους γονείς στη δουλειά. Ετοιμάζουμε τις πιτούλες με Arla φρέσκο τυρί κρέμα και έχουμε όλοι ένα νόστιμο
Ένα τάκο με κλασσικά υλικά, όπως η γραβιέρα και το αβοκάντο. Υλικά Μερίδες: 4 250 γρ. rib eye, κομμένο σε λωρίδες 80 γρ τριμμένη γραβιέρα Χανίων 2 ώριμα αβοκάντο, κατά προτίμηση Χανίων
Μία εξαιρετική συνταγή από τον σεφ Γιώργο Δημητρακόπουλο. 1 ΩΡΑ + 20 ΛΕΠΤΆ • ΕΥΚΟΛΟ Υλικά (για 4 άτομα) ΓΙΑ 700 ΓΡ. ΝΙΌΚΙ ΣΠΙΤΙΚΆ 500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
Μία εύκολη συνταγή, έτοιμη σε 45 λεπτά. Υλικά (για 6 άτομα) 1 πακέτο ταλιατέλες 300γρ. γραβιέρα Τήνου χοντρή τριμμένη 4