ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Quiche με ζαμπόν και γραβιέρα

Μία εξαιρετική συνταγή για quiche με ζαμπόν και γραβιέρα.

Υλικά

  • 340 γρ. πατάτες, ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 φλ. χοιρινό ζαμπόν, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. πικάντικη γραβιέρα μακράς ωρίμανσης, τριμμένη
  • 2 αβγά
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C.

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη, έτσι ώστε να βγουν μακριά "μακαρόνια" πατάτας.

Aφαιρούμε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία από τις πατάτες μας και τις συνδυάζουμε με το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ.

Στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και πατάμε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού για να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.

Ψήνουμε στους 220 C για 25 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε ομοιόμορφα τη τριμμένη γραβιέρα και το ζαμπόν πάνω από το μείγμα πατάτας.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος.

Όταν ολοκληρώσουμε το χτύπημα, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τη στρώση ζαμπόν-γραβιέρα.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 ακόμα λεπτά στους 220 C, ή όταν δούμε ότι το μείγμα μας γίνει συμπαγές.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.