ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σπιτικά τσιπς πατάτας με δεντρολίβανο, αλάτι και ξίδι

Μία εξαιρετική συνταγή για σπιτικά τσιπς πατάτας με δεντρολίβανο, αλάτι και ξίδι.

Υλικά

  • 2 κούπες λευκό ξίδι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. αλάτι χοντρό (1+1)
  • 2 μεγάλες πατάτες, κατάλληλες για φούρνο
  • 1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • φυτικό λάδι

Εκτέλεση

Σε ένα γυάλινο μπολ μεσαίου μεγέθους βάζουμε το ξίδι, τη ζάχαρη, 1 κ.σ. αλάτι και 1 κούπα νερό.

Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.

Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, όσο πιο λεπτές μπορούμε, με ένα κοφτερό μαχαίρι ή ένα μαντολίνο λαχανικών.

Βάζουμε τις πατάτες στο μπολ με το ξίδι, καλύπτουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.

Ανακατεύουμε το δεντρολίβανο, το πιπέρι και τη 1 κ.σ. αλάτι σε ένα μικρό μπολ.

Βγάζουμε τις πατάτες από το ξίδι και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο φυτικό λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες λίγες-λίγες, ανακατεύοντάς τις, για 2-3 λεπτά, να ροδίσουν.

Τις βγάζουμε και τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας, πασπαλίζοντας αμέσως με το μείγμα δεντρολίβανου.

Σερβίρουμε ζεστές ή κρύες.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.