ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι ‘χρησμοί’ της Φώφης από το Φόρουμ των Δελφών

Θα είμαι εδώ, γιατί έχω αφήγημα για την χώρα

Σαφές μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός της, αλλά και σε όσους διακινούν φήμες περί δήθεν μη συμμετοχής της στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, έστειλε χθες η Φώφη Γεννηματά από το βήμα του Φόρουμ των Δελφών.
«Ναι, θα είμαι εδώ. Και θα είμαι εδώ γιατί έχω αφήγημα για την χώρα. Έχω αφήγημα για προοδευτική διακυβέρνηση. Έχω αφήγημα που μπορεί να βάλει τέλος στις συντηρητικές πολιτικές», είπε, δείχνοντας ουσιαστικά τη διαφορετική αντίληψη του κόμματός της από αυτή της κυβέρνησης, πιθανώς δε και τη διαφορετική αντίληψη της ίδιας από κάποιους εκ των ανθυποψηφίων της. Ξεκαθαρίζοντας πως για την ίδια, η χώρα μας δεν μπορεί να ανακάμψει από την υγειονομική και οικονομική κρίση με συντηρητικές πολιτικές σαν αυτές που εφαρμόζει η ΝΔ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έδωσε ‘ραντεβού’ με τους άλλους υποψηφίους για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής για το προσεχές φθινόπωρο, οπότε και θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες εκλογής, στην πορεία προς τις οποίες θα έχουν όλοι την ευκαιρία να παρουσιάσουν το δικό τους, ξεχωριστό αφήγημα ο καθένας.
Πέραν της κριτικής στη ΝΔ, όμως, για τις συντηρητικές της πολιτικές, η Φώφη Γεννηματά έστρεψε τα βέλη της και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο υποστήριξε ότι δεν κάνει κάτι άλλο πέραν από το να προσπαθεί να καβαλήσει ένα κύμα διαμαρτυρίας, όπως έκανε στο παρελθόν, τακτική όμως …ξεπερασμένη για την ίδια. «Είμαστε το μοναδικό προοδευτικό κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί προοδευτική διακυβέρνηση», είπε, παραπέμποντας στο αντίστοιχο παρελθόν του ΠΑΣΟΚ. Δίνοντας, δε, το στίγμα του αφηγήματός της, έκανε λόγο για ένα νέο πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο, που αντιμετωπίζει τις ανισότητες, εξασφαλίζει την πλήρη απασχόληση με δημόσιες επενδύσεις και για σύγχρονες κοινωνικές υποδομές, καθώς και για ιδιωτικές επενδύσεις που θα εξασφαλίζουν εθνική προστιθέμενη αξία, ήτοι παραγωγή στην χώρα μας, πράγμα που σημαίνει και νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας, προκειμένου οι νέοι να μείνουν στον τόπο μας. Ανέδειξε δε, τις διαφορές αυτού του προγράμματος από το σχέδιο Μητσοτάκη, που μιλά κυρίως για εισαγωγές και κατανάλωση. «Εμείς λέμε εξαγωγή και παραγωγή στην Ελλάδα. Δεν θα μας φέρνουν τα ‘σαπάκια’ που δεν χρησιμοποιούν οι άλλοι, δήθεν στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης και θα πλουτίζουν οι μεσάζοντες και θα φεύγουν τα δικά μας παιδιά για να δουλεύουν εκτός Ελλάδας», είπε, καταλήγοντας ότι αυτό το αφήγημα για την χώρα και την προοπτική της παράταξης θα υπερασπιστεί και καλώντας την κοινωνική βάση του κόμματος να κρίνει και τα πρόσωπα και τις πολιτικές τους…

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. To να επεμβαίνει ένας κωστακαραμανληκός στις δικές μας εσωτερικές υποθέσεις που αφορούν στην επανεκλογή της προέδρου ή την ανάδειξη κάποιου αλλου για αρχηγού στον συνασπισμό των κομμάτων και των κινημάτων των πολιτών που καθιερώθηκε με συνέδριο και ονομάστηκε ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ … σαν τον οκ ,
  Είναι λιγάκι φαιδρό , δεν νομίζεται ;

 2. ok 12:29 13/05/2021

  αν είσαι εδώ θα φύγουμε εμείς – ΚΙΝΑΛ με Φώφη σημαίνει συντριβή.

 3. Η εισαγωγή στο προηγούμενο σχόλιο μου εκ παραδρομής δεν ε
  Συμπεριελήφθη ,
  Την προσθέτω εδώ :

  Το ζητούμενο για τους Δημοκράτες πολίτες της πατρίδας μας δεν είναι να αποκηρύξουν ένα προοδευτικό κόμμα που υπήρξε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και τα επιτεύγματα του τα οποία άλλαξαν την χώρα και την οικονομική υπόσταση των Ελλήνων με περισσότερες από ποτέ άλλοτε Δημοκρατικές διαδικασίες και δικαιώματα για τους ελεύθερους αλλά νομοταγείς πολίτες .

 4. Από την άλλη όμως, όπως έδειξε η τελευταία διακυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ . την περίοδο 2009-2011 υπό τον Γιώργο Παπανδρέου ξεκαθααρισε παλαιές κακές κι διαβρωτικές για την Δημοκρατια μας καταστασεις και συνήθειες δίχως σξιοκρατια , με ρουσφέτια για ορισμένα ειδικα συμφέροντα τα οποία ήσαν βλαπτικά για την δικαιοσύνη και το σύνολο του πληθυσμού μας .
  Αυτά ο Παπανδρέου τα κατάργησε ,οπλίζονται την Ανεξαρτιτη και τυφλή δικαιοσύνη στην ισότητα , με Διαύγεια , και αξιοκρατι,
  Γιαυτο ορισμένοι ακόμη και μέσα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Του εναντιώθηκαν .
  Oi διεργασίες για την επικείμενη εκλογή αρχηγού του Κινήματος Αλλαγής θα λάβει υπόψην όλα αυτά και έτσι η βάσης του κινήματος θα βγάλει τον/ την πιο ικανό /η να οδηγήσει το κόμμα σε ποσοστά Αξιωματικής Αντιπολιτ3υσης , ξεπερνώντας την άχρηστη υπάρχουσα του καραγκιοζη Τσίπρα .
  τότε θα νιώσει και ο Κυριάκος . ΜΗτσοτακης το ότι αλλάζουμε για τα καλά ή βουλιάζουμε είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ.
  Οχι πίσω στον Κωστακαραμανλισμο που μς επλειξε και συνεχίζει να μας πλειττε μέσα το δίπολο της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ .που υπάρχει και βασιλεύει !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.