ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τίμησε σήμερα η Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ

Την παλαιότερη αντιστασιακή οργάνωση στην Ευρώπη τίμησε η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Την 80η επέτειο από την ίδρυση της εθνικοαπελευθερωτικής οργάνωσης «Ελευθερία», της πρώτης αντιστασιακής οργάνωσης στην Ευρώπη εναντίον των ναζί, τίμησε σήμερα η Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, το τμήμα Ιστορίας και Κινημάτων του κόμματος σε συνεργασία με τις Ο.Μ. Ξηροκρήνης και Αμπελοκήπων.

Αντιπροσωπεία του κόμματος, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της «Ελευθερίας», το οποίο βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Παπαφλέσσα, ενώ σύντομη ομιλία λόγια για την επέτειο έκανε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, η «Ελευθερία» ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Μακεδονικού Γραφείου του ΚΚΕ και αποτελούνταν από στελέχη που εξέφραζαν όλο το πολιτικό φάσμα της εποχής. Λίγο μετά την ίδρυσή της, η οργάνωση εξέδωσε και την ομώνυμη εφημερίδα «Ελευθερία», που υπήρξε επίσης η πρώτη αντιστασιακή εφημερίδα κατά των ναζί στην κατεχόμενη Ευρώπη. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ήταν ο συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Κώστας Αμπατζάς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.