ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα άλλαξε

Χρυσοχοΐδης: Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα

Στην κατάρτιση ειδικού σχεδίου από την Ελληνική Αστυνομία για την ασφάλεια των επισκεπτών στις τουριστικές περιοχές και ειδικότερα στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, με δημιουργία καινούργιων αστυνομικών υπηρεσιών και ενίσχυση σε προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και στην Αττική, ανεφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη διαδικτυακής ημερίδας με θέμα «Τουρισμός και Ασφάλεια», που συνδιοργάνωσαν το υπουργείο και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, με την υποστήριξη της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα.

Επίσης, ο υπουργός έκανε λόγο για εμφανή μείωση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα, τόνισε ιδιαίτερα τη διαχείριση των συναθροίσεων και την εφαρμογή του νόμου από πλευράς αστυνομίας, καθώς και τις εκκενώσεις καταλήψεων και τις επιχειρήσεις σε πάρκα και πλατείες.

«Η Ελλάδα είναι μία ασφαλής και φιλόξενη χώρα. Η κατάσταση στην Αθήνα άλλαξε και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον τουρισμό», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και συμπλήρωσε: «Τα στατιστικά στοιχεία είναι εμφανή όσον αφορά στη μείωση της εγκληματικότητας και στην ασφάλεια της χώρας. Μπορεί να δει κανείς την πραγματικότητα μέσα στις πόλεις μας. Με ποιον τρόπο εφαρμόζουμε τον νόμο για τις συναθροίσεις. Προστατεύουμε το δικαίωμα της συνάθροισης αλλά ταυτόχρονα δεν διαταράσσεται δυσανάλογα η κοινωνική και η οικονομική ζωή».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης επεσήμανε ότι πλέον «μόλις στο 2,25% των συγκεντρώσεων έχουμε επεισόδια» για να προσθέσει: «Το τονίζω αυτό γιατί παλιότερα διάφορες ταξιδιωτικές οδηγίες και ιστοσελίδες είχαν αναδείξει τα επεισόδια στις συγκεντρώσεις ως ένα ζήτημα που έπρεπε να προσέχουν οι επισκέπτες στην Αθήνα. Αυτό πια έχει αλλάξει. Έχουμε εκκενώσεις καταλήψεων, δώσαμε γειτονιές πίσω στους πολίτες, βγάλαμε τα ναρκωτικά από τα πάρκα και τις πλατείες... Είναι κρίσιμο ο τουρίστας επισκέπτης να νιώθει ασφαλής, να μπορεί να κάνει τη βόλτα του χωρίς να ανησυχεί πως θα πέσει πάνω σε επεισόδια με μολότοφ και κάδους που καίγονται».

Ακόμη, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα έχει ως ανταγωνιστικό στοιχείο του τουρισμού της την ασφάλεια» και σημείωσε: «Αυτό ήταν εμφανές και από την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και τα ειδικά πρωτόκολλα για τους επιβάτες που έχουν καταστήσει την Ελλάδα ασφαλή προορισμό. Ωστόσο, ποτέ δεν εφησυχάζουμε. Ο κόσμος, με σταθερά βήματα, επιστρέφει σε μία κανονικότητα που ακόμα δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα πώς θα μοιάζει».

Για την ασφάλεια και την αστυνόμευση κατά την τουριστική περίοδο, ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε ότι το υπουργείο και η ΕΛΑΣ έχουν ετοιμάσει ένα συνολικό σχέδιο που περιλαμβάνει ενισχυμένη παρουσία αστυνομικού προσωπικού αλλά και τεχνολογικών μέσων σε προορισμούς υψηλής τουριστικής κίνησης, όπως είναι η Μύκονος, αλλά η Αττική.

Ειδικά για Μύκονο και Σαντορίνη, ο υπουργός ανέφερε:

«Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ έχει δημιουργήσει καινούργιες υπηρεσίες, έχει στείλει πάρα πολύ προσωπικό, έχει διαμορφώσει υποδομές τεχνολογικές, ούτως ώστε να υπάρχει άμεσα εικόνα και αντίδραση από την πλευρά των δυνάμεων και ταυτόχρονα ενισχύουμε με προσωπικό τα αεροδρόμια για να γίνονται οι έλεγχοι ταχύτερα και ασφαλέστερα».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν έκρυψε την αγωνία του για το πώς θα εξελιχθούν συνολικά η ανθρωπότητα και ο πλανήτης μετά τα lockdowns και την απομόνωση και τόνισε: «Θα πρέπει να παρακολουθούμε συνεχώς πώς αντιδρούν οι άνθρωποι και θα πρέπει να είμαστε κοντά στους πολίτες. Υπάρχει διαρκής ασφάλεια λόγω Covid. Η αστυνομία και οι άλλες υπηρεσίες πρέπει να είναι κοντά στους πολίτες έτσι ώστε να νιώθουν ασφαλείς».

Επιπλέον, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη Βρετανίδα πρέσβη για τη διαχρονική υποστήριξη της Βρετανίας προς την Ελλάδα σε θέματα ασφάλειας, τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, καθώς και όλους τους φορείς που συμμετέχουν στην ημερίδα.

«Είναι μία καλή ευκαιρία να συζητηθούν όλα τα ζητήματα και να δοθούν απαντήσεις» υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοϊδης και κατέληξε: «Κυρίως έχει σημασία η επόμενη μέρα, η ΕΛΑΣ, η Αυτοδιοίκηση, το υπουργείο Τουρισμού και ο επιχειρηματικός κόσμος, δεμένοι σε μία αλυσίδα συνεργασίας να μπορέσει να επιτύχει τον στόχο, για μια πολύ καλή, μαζική και ασφαλή τουριστική χρονιά».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.