ΕΛΛΑΔΑ

Τι θα γίνει με ωράριο κυκλοφορίας, μουσική στην εστίαση, δεξιώσεις γάμων

Ερχεται νέα χαλάρωση μέτρων

Με τα κρούσματα να εμφανίζουν σταθερή μείωση και μάλιστα χθες, Σάββατο, και σήμερα, Κυριακή, να πέφτουν κάτω από 1.000, ο δρόμος για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων φαίνεται ότι ανοίγει.

Ορισμένα από τα θέματα που συζητούνται είναι η χαλάρωση ή και η κατάργηση του μέτρου για το ωράριο κυκλοφορίας, η αύξηση των ορίου των καλεσμένων στους γάμους και φυσικά το θέμα της μουσικής στην εστίαση.

Τι θα γίνει με το ωράριο κυκλοφορίας
Οπως είπε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στο OPEN, «εφόσον όλα πάνε καλά, θα μπορούσαν ίσως την άλλη εβδομάδα να γίνουν κάποιες ανακοινώσεις, όπως για το ωράριο κυκλοφορίας. Και βεβαίως -επειδή ο οδικός χάρτης που δώσαμε φτάνει μέχρι τα μέσα Ιουνίου- να περιγραφεί και η υπόλοιπη πορεία ως προς δραστηριότητες που δεν έχουν επανεκκινήσει ή έχουν επανεκκινήσει με πολλούς περιορισμούς, ώστε να υπάρχει μια ορατότητα για όλους τους πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα δεξιώσεις γάμων».

Αυτή τη στιγμή η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 00:30 έως τις 05:00 και υπάρχει πιθανότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ωράριο κατά το οποίο θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των πολιτών να διευρυνθεί κατά μισή ή και μία ώρα, δηλαδή η απαγόρευση να ξεκινά 01:00 ή 01:30.

Δεξιώσεις γάμων, μουσική στην εστίαση
Σε ό,τι αφορά στις δεξιώσεις γάμων, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί ο διπλασιασμός των καλεσμένων από τους 100 στους 200, πιθανότατα από αρχές Ιουλίου, ένα αίτημα που έχει τεθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ανακοινώσεις, πάντως, αναμένονται και για τη μουσική στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης και τα beach bar. Επίσης, είναι πιθανό να ληφθούν αποφάσεις για τα φροντιστήρια, που παραμένουν κλειστά. Οι αλλαγές δεν αποκλείεται να τεθούν σε ισχύ πριν από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (19-21/06) και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, ενώ αν διατηρηθεί αυτή η επιδημιολογική εικόνα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα μπαρ πριν από τις 30 του μηνός.

Εμβόλια για τους 25-29
Αύριο, Δευτέρα 7 Ιουνίου, θα ανακοινωθεί πιθανότατα και το άνοιγμα όλων των εμβολίων για την ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών, ενώ, όπως δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, «είμαστε κοντά στο να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις για τους εμβολιασμούς κατ' οίκον και ευελπιστούμε να αρχίσουν εντός Ιουνίου».

Ανοιχτό παράθυρο για προνόμια στους εμβολιασμένους
Την ίδια ώρα, ανοιχτό παράθυρο για προνόμια στους εμβολιασμένους άφησε ο Στέλιος Πέτσας. «Χρειάζονται προνόμια σε όσους εμβολιάζονται προκειμένου να είναι ένας σαφές κίνητρο και να καμφθούν οι αντιστάσεις σε όσους έχουν δεύτερες σκέψεις ή έλκονται από θεωρίες συνωμοσίας», ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, o Στέλιος Πέτσας, αναζωπυρώνοντας ξανά τη συζήτηση.

Ο Στέλιος Πέτσας, μάλιστα, έφερε και παράδειγμα προνομίων που θα μπορούσαν να δοθούν, όπως η μεγαλύτερη κίνηση εντός κι εκτός επικράτειας και η δυνατότητα επίσκεψης σε χώρους που τώρα είναι κλειστοί.

Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι αυτό είναι κάτι που συζητείται εδώ και ένα μήνα και εκτίμησε πως στα μέσα Ιουνίου είναι το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις για να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός. Σχετικά με τα εμβολιαστικά κέντρα ανέφερε πως αρχικά είχε ειπωθεί για 1.018 όταν γινόταν ο πρώτος σχεδιασμός ενώ πλέον έχουν φτάσει 50% πάνω από τον αρχικό σχεδιασμό. Παράλληλα σημείωσε πως «είναι καλύτερο να κάνεις το πιο γρήγορο εμβόλιο παρά να περιμένεις την πιο εξεζητημένη επιλογή».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.