ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Γαλατόπιτα με μαστίχα και μούσλι με βρώμη-cranberry

Mία εξαιρετική συνταγή για γαλατόπιτα με μαστίχα και μούσλι με βρώμη-cranberry.

Υλικά

1 λίτρο γάλα
250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
400 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ μαστίχα, τριμμένη
4 αβγά
1 βανίλια
1 -2 κ.σ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
200 γρ μούσλι με βρώμη ολικής και cranberry
αλεύρι για το ταψί

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 οC.

Βουτυρώνουμε με βούτυρο ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι μήκους 35 εκ., ρίχνουμε μέσα λίγο αλεύρι, το κουνάμε να πάει παντού και το τινάζουμε να φύγει το περισσό.

Ανακατεύουμε καλά το γάλα, το σιμιγδάλι τη ζάχαρη και το μούσλι με βρώμη ολικής και cranberry με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά, σε αντικολλητική κατσαρόλα.

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και φέρνουμε το μείγμα σε σημείo σιγανού βρασμού, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το φρέσκο βούτυρο.

Ξαναανακατεύουμε.

Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε καλά τα αβγά με τις βανίλιες και τη μαστίχα.

Παίρνουμε με μία κουτάλα λίγο-λίγο το καυτό μείγμα γάλα-ζάχαρη-σιμιγδάλι και το ρίχνουμε στα αβγά, ανακατεύοντας συνεχώς, όπως κάνουμε με το αβγολέμονο.

Όταν τελειώσουμε, μεταφέρουμε το χυλό στο ταψάκι.

Ψήνουμε 45 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.