ΕΛΛΑΔΑ

Οργισμένη η μητέρα της - Τι αναφέρει η δικογραφία

Γλυκά Νερά - Η έκθεση της Ιατροδικαστή: Κοιμόταν η Καρολάιν λίγα λεπτά πριν θανατωθεί

Απαντήσεις σε όσα ισχυρίζεται ο πιλότος πως προηγήθηκαν της δολοφονίας της συζύγου του φαίνεται να δίνει η κατάθεση της ιατροδικαστή σύμφωνα με την οποία το θύμα κοιμόταν έξι λεπτά πριν μπει στη "διαδικασία μηχανισμού του θανάτου".

Ο ανακριτής της υπόθεσης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά έχει στα χέρια του τα πλήρη τα στοιχεία της υπόθεσης μεταξύ των οποίων και η ερμηνεία της ιατροδικαστή για τις καταγραφές της καρδιακής λειτουργίας από το ρολόι της 20χρονης, που φαίνεται να μην συμφωνούν με όσα ισχυρίστηκε στην ομολογία του ο δράστης.

Όπως αναφέρει στην κατάθεση της στους αστυνομικούς η ιατροδικαστής, ο θάνατος της 20χρονης επήλθε στο διάστημα από τις 4:05 έως τις 4:11 οπότε και καταγράφηκε απότομη αύξηση των καρδιακών παλμών. Μερικά λεπτά νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 3:58 οι καρδιακοί παλμοί της Καρολάιν δηλώνουν ένα άτομο που κοιμάται. Στην κατάθεση της η ιατροδικαστής αναφέρει ότι όταν βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και είδε το ρολόι που φορούσε το θύμα το πήρε ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Καταθέτει η ιατροδικαστής: "Από τα δεδομένα λοιπόν που έχουν καταγραφεί στο smartwatch και μου εκθέτετε εκτιμώ τα ακόλουθα: Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. Από τις τιμές που μου αναφέρεται θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνου. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3:58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος".

Η μάρτυρας αναφερόμενη στην εξέταση που έκανε στον 33χρονο δράστη οκτώ ώρες μετά την κλήση της αστυνομίας για την υποτιθέμενη ληστεία στο σπίτι στα Γλυκά Νερά αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο άνδρας δεν έφερε ούτε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά. Η ιατροδικαστής τονίζει πως αποκλείεται "ο άντρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίοεγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας".

Η γυναίκα που ελέγχεται ποινικά από την Εισαγγελία καθώς καταγγέλθηκε ότι εμφανιζόταν ως ψυχολόγος χωρίς να έχει πτυχίο και σχετική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, φαίνεται να είπε στους αστυνομικούς ότι το ζευγάρι απευθύνθηκε σε αυτήν το Νοέμβριο του 2020. Η μάρτυρας είπε πως την βρήκε ο33χρονος "μέσω του site doctoranytime όπου υπάρχει αγγελία με το βιογραφικό μου και το τηλέφωνο του γραφείου μου. Ο λόγος που με προτίμησαν είναι η προηγούμενη ιδιότητα μου ως μαία, δεδομένου ότι όταν ήρθαν σε μένα είχαν ήδη την μπέμπα τους. Η πρώτη μας επικοινωνία ήταν 14 Νοεμβρίου 2020 ενώ η πρώτη μας συνάντηση 17 Νοεμβρίου 2020. Οι συνεδρίες μας ήταν μια φορά την εβδομάδα για τον καθένα από τα παιδιά. Τα παιδιά έκαναν ατομικά ψυχοθεραπεία, πλην ορισμένων περιπτώσεων χρειάστηκε να κάνουν μαζί". Σύμφωνα με την μάρτυρα, δράστης και θύμα πήγαιναν μαζί και με το μωρό τους στο γραφείο της: "Τα παιδιά ήταν πάρα πολύ γλυκά και συμπαθητικά. Όλοι τα συμπαθούσαμε και τα αγαπούσαμε στο γραφείο. Τις συνεδρίες τις διακόψαμε τον Φεβρουάριο που μας πέρασε. Τα παιδιά μου είπαν ότι ήταν εντάξει και δεν χρειαζόντουσαν περαιτέρω βοήθεια και κάπως έτσι διακόψουμε τις συνεδρίες. Είναι ένα ειδεχθές έγκλημα και μακάρι να βρείτε αυτούς που το έκαναν".

Οργισμένη η μητέρα της Καρολάιν, δεν υποπτεύθηκε στιγμή τον Μπάμπη - Τι περιλαμβάνει η δικογραφία

Πολύ αποκαλυπτική για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο οικογένειες, της Καρολάιν και του Μπάμπη, ήταν η κ. Χαρίκλεια Θεοδώρου από την Αλόννησο, η οποία είναι πολύ κοντά με τη μητέρα του θύματος Σουζάνα και μίλησε σήμερα στην εκπομπή ΣΚ Παρέα στον ΣΚΑΪ.

«Η Σουζάνα είναι πάρα πολύ θυμωμένη. Είναι γεμάτη θυμό και πολλά γιατί. Δεν μπορεί να το διαχειριστεί, είναι σαν να είναι μέσα σε έναν εφιάλτη, Πάνω στον Μπάμπη είχε εναποθέσει όλες τις ελπίδες της, τον έβλεπε σαν συνέχεια της κόρης της. Δεν είχε ιδέα, δεν της είχαν μπει ποτέ υποψίες για τον Μπάμπη. Αλλωστε ήταν τόσο ευτυχισμένη για τα παιδιά, όλο ελεγε μη μας τυχει κανενα κακό τόσο ευτυχισμένα που είναι!»

Όπως εξήγησε η κ. Θεοδώρου η κ. Σουζάνα είχε τεράστια αδυναμία στην Καρολάιν: «Προφανώς γι αυτό η Καρολάιν δεν ήθελε να τη στενοχωρήσει τη μαμά της, ήταν τόσο υπερήφανη για τον γάμο τους, για τον γαμπρό της, για τα ταξίδια που έκανε το παιδί της. Νομίζω πως η Καρολάιν δεν ήθελε να της χαλάσει την εικόνα».

Η οικογενειακή φίλη ερωτήθηκε στη συνέχεια τι άνθρωπος είναι ο Μπάμπης: «Σε σας έχει φανεί ψυχρός, αλλά έτσι ήταν και σαν άνθρωπος. Ήταν πάντα χαμογελαστός , δεν θύμωνε, δεν εκδήλωνε έντονα συναισθήματα, ούτε χαρά, ούτε λύπη, δεν έβριζε. Ήταν τόσο ερωτευμένος, ερχόταν στο νησί για μια ώρα για να της φέρει ανθοδέσμη».

Όταν οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν στο τρισάγιο για να πάρουν μαζί τους τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, η κ. Θεοδώρου ήταν ακριβώς μπροστά: «Όταν πλησίασε ο πρώτος αστυνομικός, κάτι με παραξένεψε. Τον ξέπιασε από τον λαιμό κι εκείνος έκανε πίσω, προσπαθούσε να του πιάσει το χέρι και ο Μπάμπης το τράβαγε, πήγε να βγάλει το κινητό του αλλά ο αστυνομικός του είπε να το αφήσει γιατί έχει γίνει κάτι σοβαρό. Μην κάνεις κίνηση, άσε το κινητό, του είπε ο αστυνομικός και ο Μπάμπης απάντησε ότι θέλει να πάει στο τρισάγιο. Οχι αυτό είναι πιο σημαντικό, του απάντησε ο αστυνομικός. Τότε ο δεύτερος αστυνομικός του είπε ότι συνελήφθη κάποιος και έπρεπε να τον αναγνωρίσει. Και τότε πήγαν να του πιάσουν τα χέρια σαν να τον συλλαμβάνουν. Ωχ ωχ παίρνουν το παιδί, παίρνουν τον Μπάμπη, λέω εγώ».

Ερωτηθείσα για την οικογένεια του πιλότου αποκάλυψε: «Ο αδερφός του είναι σε σοκ, δεν μπορεί να το πιστέψει, είναι ακόμα εδώ στην Αλόννησο. Αν ξέρατε τους γονείς Είναι άγιοι, μορφωμένοι, δεν ξέρω πώς θα το διαχειριστούν. Όλα για τα παιδιά τους για τον Μπάμπη και τον Φώτη».

Τέλος μίλησε και για την περίοδο που η Καρολάιν ήταν μαθήτρια και πώς γινόταν να έχει δεσμό με κάποιον αρκετά μεγαλύτερο. «Δεν ήταν 14, ήταν στην πρώτη-δευτέρα Λυκείου, ντυνόταν, μακιγιαριζόταν, έδειχνε μεγάλη, είχε την αυτοπεποίθηση της γυναικάρας».

 Τι περιλαμβάνει η δικογραφία που απέστειλε στη Δικαιοσύνη η ΕΛ.ΑΣ.

Έναν “ αγωνιώδη” θάνατο είχε η 20χρονη Καρολάιν σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που περιλαμβάνεται στην δικογραφία για το έγκλημα τα Γλυκά Νερά πουωδιαβιβάστηκε στον 12ο Τακτικό Ανακριτή.

Η 20χρονη, για την οποία ο δράστης της δολοφονίας της φέρεται να αναφέρει στους αστυνομικούς “ δεν μπορείτε να φανταστείτε τον έρωτα μου για αυτήν την κοπέλα” πέθανε μεταξύ 4 και 5 τα ξημερώματα της 11ης Μαίου και βρέθηκε με ένα ύφασμα τυλιγμένο στο λαιμό της, δεμένη πισθάγκωνα με το μωρό της να κοιμάται ακουμπισμένο στην πλάτη της. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας εκείνο το τελευταίο βράδυ πριν πεθάνει από ασφυξία η Καρολάιν φαίνεται να έκανε τρεις αναζητήσεις από το κινητό της: “ Από το κινητό του θύματος βρέθηκαν τρεις αναζητήσεις στη πλατφόρμα booking” αναφέρουν οι αστυνομικοί. “ Οι αναζητήσεις αυτές είναι μεταξύ 00:37 και 00:38” σημειώνουν.

Στο 26 σελίδων διαβιβαστικό που έστειλε στις δικαστικές αρχές η Αστυνομία αναφέρονται λεπτομερώς τα ευρήματα των αστυνομικών στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά όταν έσπευσαν εκεί ειδοποιημένοι από τον δράστη για ληστεία. Περιλαμβάνονται επίσης όλα τα στοιχεία που συνέλεξαν στην διάρκεια των ερευνών τους για την εξιχνίαση του εγκλήματος που θεωρείται ιδιαίτερο εξαιτίας του τρόπου που φέρθηκε ο δράστης.

Ο 33χρονος πιλότος εμφανίζει, με όσα ισχυρίστηκε στην προανάκριση, την 20χρονη ως ευέξαπτη με αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά που εμφανίστηκε “ όταν χάσαμε το πρώτο παιδάκι”. Φαίνεται επίσης να υποστηρίζει πως δική του ιδέα ήταν να απευθυνθούν σε ψυχολόγο και έτσι “ ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε στην κυρία .. για συνεδρίες” όπως αναφέρει για την γυναίκα που καταγγέλθηκε ότι δεν έχει πτυχίο Ψυχολογίας.

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται σημειώσεις και το κρυπτογραφημένο ημερολόγιο της 20χρονης όπου το θύμα εμφανίζεται να δυσκολεύεται να διαχειριστεί την αποβολή που είχε και να μην μπορεί να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει ή όχι με τον 33χρονο: “ Σκέφτομαι να φύγω. Να πάω στην αδελφή μου, δεν ξέρω αν μπορώ να συνεχίσω με τον Μπάμπη. Τον αγαπάω τόσο που δεν μπορώ να τον αφήσω και ας μου κάνει κακό αυτή η σχέση” αναφέρει χαρακτηριστικά στις 31 Δεκεμβρίου 2019 αφού περιγράφει έναν έντονο καυγά που είχε με τον δράστη.

Στις 3 Ιουλίου 2020 η Καρολάιν γράφει: «Σήμερα η μικρή μου έκλεισε ένα μήνα και σήμερα είναι η μέρα που είπα στο Μπάμπη πως θέλω να φύγω από το σπίτι. ....Ένιωθα και νιώθω άθλια. Μόλις έφυγε για να πάει το χαρτί που μας έστειλαν για μια εξέταση της μικρής, άρχισα να ψάχνω σπίτια. Βρήκα ακριβώς αυτό που έψαχνα στο Χαλάνδρι”.

Σε άλλη σημείωσή της η 20χρονη γράφει: “ Χθες τσακωθήκαμε με τον Μπάμπη. Εξαιτίας των ορμονών μου ξέσπασα πάνω του. Του φώναξα, τον χτύπησα και του είπα πως δεν θέλω το μωρό μας. Δε μιλήσαμε καθόλου για αυτό χθες και σήμερα ξυπνήσαμε καλά, φάγαμε, περάσαμε ωραία αλλά το απόγευμα με ρώτησε για χθες. Δεν είμαι καλά, είμαι πολύ στεναχωρημένη, προφανώς δεν θα έκανα ποτέ κακό στο μωρό μου. Η αγάπη μου για αυτό είναι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο. Είμαι τόσο επηρεασμένη από τις ορμόνες μου που ο Μπάμπης θα έπρεπε να το ξέρει. Ντρέπομαι να του το πω”.

Στην δικογραφία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η κατάθεση της μητέρας της Καρολάιν η οποία φαίνεται πως δεν είχε διαπιστώσει ιδιαίτερα προβλήματα ανάμεσα στο ζευγάρι. Η γυναίκα αναφέρθηκε στο διάστημα από το Νοέμβριο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2012 που το ζευγάρι είχε απευθυνθεί σε ειδικό για να διαχειριστεί τόσο την αποβολή όσο και τη νέα εγκυμοσύνη που εξελισσόταν με επιπλοκές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από το σύνολο του προανακριτικού υλικού δεν έχουν προκύψει ενδείξεις παρουσίας άλλων προσώπων στον τόπο του εγκλήματος.

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.