ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η επίσημη αναγνώριση Γενοκτονίας που διέπραξαν οι Γερμανοί στη Ναμίμπια

Η επίσημη αναγνώριση Γενοκτονίας που διέπραξαν οι Γερμανοί στη Ναμίμπια .
Η εξαγγελία της συνενοχής - συνευθύνης των Γερμανών με τους Τούρκους στην Γενοκτονία των Χριστιανών στην Ανατολία .
Κι οι στρατηγικές μη αποζημιώσεων,
όταν οι δικαιούμενοι σιωπούν !
Την βδομάδα που πέρασε δυό σημαντικές πολιτικές ειδήσεις απασχόλησαν τον διεθνή τύπο. Δύο ειδήσεις που εμμέσως και αμέσως αφορούν την Ελλάδα και τους Έλληνες, την Εξωτερική μας Πολιτική, τα μείζονα Εθνικά μας Θέματα, τις Διεκδικήσεις αποζημιώσεων, μα , και τούτο είναι το μείζον και κρισιμότερο, άπτονται της Εθνικής μας Αξιοπρέπειας, σχετίζονται με τον πυρήνα της Εθνικής Υπερηφάνειας ενός ιστορικού Λαού, του οποίοιυ η Κυβέρνηση προσποιείται εφέτος ότι δήθεν πανηγυρίζει την Επέτειο της Δισεκατονταετηρίδας από της Επαναστάσεως του 1821 !
Α. Η Κυβέρνηση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας αναγνώρισε , μετά από εκατόν δεκαπέντε χρόνια, ότι διέπραξε στα 1904 - 1908 Γενοκτονία στη Ναμίμπια, παραδέχτηκε δηλαδή ότι το Γερμανικό Αποικιακό καθεστώς διέπραξε μαζικά εγκλήματα , που πληρούν όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτεί η Διεθνής Νομοθεσία γιά τον χαρακτηρισμό τους ως Γενοκτονίας. Οι ιστορικοί έχουν χαρακτηρίσει την Γενοκτονία που διέπραξε η Γερμανία, ως Γερμανική Αυτοκρατορία, ως την πρώτη Γενοκτονία του Εικοστού αιώνα, αφού έχει εκτιμηθεί ότι στην πενταετία 1904 - 1908 οι Γερμανοί εξόντωσαν 65.000 ανθρώπους από τις 80.000 που αριθμούσε τότε η αυτόχθονη Φυλή των Χερέρο , καθώς επίσης εξόντωσαν 10.000 μέλη από τις 20.000 ανθρώπινων ψυχών που αριθμούσε η Φυλή των Νάμα.
Ειρήσθω ότι από το 1885 έως το 1915 η Ναμίμπια, που εκείνο το διάστημα είχε ονομαστεί "Γερμανική Νοτιοδυτική Αφρική" ήταν αποικία της Γερμανικής Αυτοκρατορίας !
Υπογραμμίζω ότι
τις πληροφορίες με το έκδηλο ελληνικό ενδιαφέρον τίς αντλώ από δελτίο τύπου της Deutsche Welle, ελληνικό πρόγραμμα, της 28 Μαίου 2021 .
Σύμφωνα πάντοτε με την επίσημη ανακοίνωση της Γερμανικής Ραδιοφωνίας Deutsche Welle, η αναγνώριση της Γενοκτονίας που διαπράχτηκε από τους Γερμανούς από το Βερολίνο είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων με την Κυβέρνηση του Βίντχουκ, πρωτεύουσας της Ναμίμπια, που διήρκεσαν πάνω από πέντε χρόνια. Κεντρικό ζήτημα των διαπραγματεύσεων γιά την Κυβέρνηση της Ναμίμπια ήταν η διαπραχθείσα από τους Γερμανούς Γενοκτονία και η καταβολή αποζημιώσεων.
Το Βερολίνο απέρριπτε το αίτημα πληρωμής αποζημιώσεων επειδή θα δημιουργούσε προηγούμενο γιά άλλες χώρες, όπως γιά παράδειγμα της Ελλάδος .
Ναί, ακριβώς !
Ορθώς διαβάσατε !
Η Deutsche Welle ρητά και απερίφραστα αναφέρει στο Δελτίο Τύπου ότι οι πολιτισμένοι ευρωπαίοι του 2021 Γερμανοί
ΕΝΩ ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ που διέπραξαν ως Λαός, ως Έθνος, ως Κράτος αρνήθηκαν να ονομάσουν τα χρήματα που δεσμεύτηκαν να καταβάλλουν στην πάμφτωχη Ναμίμπια, γιά τις απάνθρωπες ομαδικές σφαγές που διέπραξαν, "αποζημιώσεις " προκειμένου να μην δημιουργηθεί προηγούμενο με την Ελλάδα !
Προκειμένου να μην επιμείνουν οι Έλληνες στην διεκδίκηση καταβολής των διεκδικουμένων αποζημιώσεων γιά τις εκατοντάφες εκτελέσεις, σφαγές, δηώσεις, εμπρησμούς, βιασμούς, ολοκληρωτικές καταστροφές που προξένησαν στην κατεχόμενη Ελλάδα το 1941 - 1945 !
Γιαυτό ο εξαίρετος ευρωπαίος πολιτικός, εκλεκτός της κ. Μέρκελ, ο επικεφαλής της Γερμανικής Διπλωματίας Υπουργός Εξωτερικών κ. Χάικο Μάς εισηγήθηκε συμβιβαστική λύση :η Γερμανία θα διαθέσει, ως μιά χειρονομία αναγνώρισης των αμέτρητων δεινών που υπέστησαν τα θύματα, προκειμένου να στηριχθεί η Ναμίμπια και οι απόγονοι των σφαγιασθέντων στην Γενοκτονία, θα διαθέσει το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου εκατόν χιλιάδων ευρώ γιά ανάπτυξη και ανοικοδόμηση !
Μάλιστα ο εκπρόσωπος του Γερμανικού ΥΠΕΞ διευκρίνησε ότι τα χρήματα θα διατεθούν γιά αγροτικά προγράμματα, ανάπτυξη αγροτικών υποδομών, ύδρευση, επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στις περιοχές που ζούν οι απόγονοι των σφαγιασθέντων Χερέρο και Νάμα !
Ήγουν , κατά δήλωση του Γερμανικού ΥΠΕΞ , η Γερμανία αναγνωρίζει την ιστορική της ευθύνη γιά την Γενοκτονία ΑΛΛΑ δεν μπορούν, ισχυρίζεται απολύτως απαραδέκτως και σε καταφανή και προκλητική παράβαση του Φιεθνούς Δικαίου, δεν μπορούν να συναχθούν έννομες αξιώσεις γιά αποχημιώσεις !
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑ ΒΡΑΧΕΩΝ
α. Η Γερμανία αναγνωρίζει την πρώτη Γενοκτονία του 20ου αιώνα, που διαπράχτηκε από τους Γερμανούς .
β. Παραδέχεται τις σφαγές με γενοκτονικό σχεδιασμό και διάθεση, και καταβάλλει χρήματα στους απογόνους.
γ. Ομολογεί ότι δεν ονομάζει α χρήματα αυτά Αποζημιώσεις γιά να μην δημιουργήσει προηγούμενο , προκειμένου να μην επιμείνει η Ελλάδα στην διεκδίκηση.
δ. Επιχειρούν να ξσναεισβάλλουν στην Ναμίμπια ως διαχειριστές αναπτυξιακών προγραμμάτων και μάλιστα στις κρίσιμες και πλούσιες σε υπέδαφος περιοχές των Χερέρο και των Νάμα.
ε. Είναι σαφές ότι η ψυχολογία των Γερμανών που οδήγησε στην τεράστια επιχείρηση του Όλοκαύτωματος των Εβραίων και των Ρομά δεν ήταν κάτι που προέκυψε αίφνης από τους Ναζί ! Προυπήρχε και μάλιστα δοκιμασμένη με Γενοκτονίες εν πράξεσι !
Β.Τις προηγούμενες ωσαύτως ημέρες, και μάλιστα στις 25 Μαίου, τον Γερμανικό Τύπο απασχόλησε μιά γενναία παρέμβαση που επεχείρισε ο Αντιπρόεδρος του Γερμανικού Κόμματος της Αριστεράς Die Linke ο βουλευτής Tobias Pflynker , ο οποίος δήλωσε επί λέξει τα εξής πολυσήμαντα :
"1. ΗΤουρκική Κυβέρνηση καλείται επιτέλους να αναγνωρίσει την ενοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κσι να ζητήσεις συγγνώμην γιά την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
Και 2.
Η Γερμανική Κυβέρνηση και η Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή θα πρέπει να αναγνωρίσουν ρητά και κατηγορηματικά την ΣΥΝΕΝΟΧΗ του Γερμανικού Ράιχ στην Γενοκτονία των Ελλήνων και να ζητήσουν συγγνώμη για αυτήν !
Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής :
"Το Die Linke χαιρετίζει ρητά το γεγονός ότι το 2016 η Κυβέρνηση της Ομοσπονδιακής Γερμανίας αναγνώρισε τελικά την Γενοκτονία των Αρμενίων, των Αραμαίων- Ασσηρίων και των Χαλδαίων χριστιανών. Δεν αρκεί όμως το ψήφισμα να αναφέρεται και σε " άλλες χριστιανικές ομάδες" ! Οι Ποντιακοί Σύλλογοι ορθώς μιλούν γιά ξεχασμένη Γενοκτονία ! Υποστηρίζουμε ρητά να αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση , η οποία πρέπει να ζητήσει συγγνώμην γιά την ΣΥΝΕΝΟΧΉ και ΕΥΘΥΝΗ του Γερμανικού Ράιχ σ' αυτήν "!
Ο Αντιπρόεδρος του Die Linke Tobias Pflunker
υπογράμμισε ότι :
Η Γερμανική Κυβέρνηση πρέπει να απορρίψει οποιαδήποτε παρέμβαση της Τουρκικής πλευράς επί του θέματος, δηλαδή του σαφούς κατονομασμού των εγκλημάτων κατά των Ελλήνων στον Πόντο.
Και πρόσθεσε ότι η διαπραχθείσα Γενοκτονία των Αρμενίων, των Αραμαίων - Ασσηρίων, Χαλδαίων και των Ελλήνων , όπου συμμετείχε το Γερμανικό Ράιχ, πρέπει να συμπεριληφθεί στα προγράμματα σπουδών των γερμανικών σχολείων !
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑ ΒΡΑΧΕΩΝ
α. Ο Αντιπρόεδρος του Κόμματος Die Linke Tobias Pflunker λέει με το όνομά της την Αλήθεια ότι οι Τούρκοι, κατά την διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πόλεμου προέβησαν στην Γενοκτονία εκατομμυρίων Χριστιανών στην Ανατολία με την ΣΥΝΕΟΧΗ και ΕΥΘΥΝΗ των Γερμανών !
β. Ζητάει ρητά και κατηγορηματικά την αναγνώριση της Γενοκτονίας που διέπραξαν οι Τούρκοι με την ΣΥΝΕΝΟΧΗ και ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ των Γερμανών συμμάχων τους, που είχαν και την πρόσφατη εμπειρία της διαπραχθείσης Γενοκτονίας στην Ναμίμπια !
γ. Ο Pflunker δεν αναφέρεται σε υποχρεώσεις αποζημιώσεων αλλά αυτές είναι αξιώσεις νόμιμες που προβλέπονται από το Διεθνές Δίκαιο ! Άρα ο αξιών και διεκδικών νομίμως και αρμοδίως δικαιώνεται !
Τα δύό ως άνω κρίσιμα και μείζονα γιά την Εξωτερική μας Πολιτική ζητήματα , σε μιά τόσο καθοριστική γιά τις εξελίξεις εποχή, ενώ προβλήθηκαν διεθνώς, αγνοήθηκαν από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης !
Άκρα του τάφου σιωπή !
Να μην πληροφορηθεί ο πολίτης εν Ελλάδι τις σημαντικές εξελίξεις !
Και εν ταυτώ σιωπή από πλευράς Κυβερνητικής, αφωνία ιχθύος από τα Κόμματα και τους συναρμοδίους !
Ακόμη και ένας δυό που αναφέρθηκαν στις δηλώσεις του Αντιπροέδρου του Die Linke στάθηκαν μόνον στην αναφορά του γιά την αναγνώριση της Γενοκτονίας από πλευράς των Τούρκων και κατάπιαν την γλώσσα τους γισ την Γερμανική Συνενοχή και Συνευθύνη !
Κι ύστερα προφασιζόμαστε ότι τιμούμε τους Επαναστάτες του '21 !
Όμως
όποιος είναι πρόθυμος να παραδώσει
"γήν και ύδωρ",
όποιος είναι έτοιμος να εκχωρήσει απαράγραπτα δικαιώματα του Λαού και του τόπου,
όποιος δεν υπερασπίζεται την ατομική και συλλογική αξιοπρέπεια κι ελευθερία,
εν τέλει
όποιος δεν διεκδικεί όσα μας ανήκουν και δικαιούμαστε
καθίσταται υπεύθυνος απέναντι στην Ιστορία !
Εμφανιζόμαστε ,
στα 2021 της Επετείου της Επανάστασης,
Αναξιοπρεπέστεροι
και των της Ναμίμπια διεκδικούντων !
Ευθύνη μας κι έγνοια μας !

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.