ΚΟΣΜΟΣ

Έξαρση της πανδημίας Covid-19

Η Skoda διοργάνωσε αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ινδία

Είναι γνωστό ότι η Skoda έχει παρουσία στην Ινδία του 1,4 δισεκατομμυρίου κατοίκων. Εκεί θα παράγει το ολοκαίνουργιο KUSHAQ, ένα μοντέλο ειδικά για την Ινδία, ενώ η εταιρεία λειτουργεί στη χώρα και ένα Κέντρο Τεχνολογίας, κοντά στη Βομβάη από το 2019.

Έτσι η Skoda δεν θα μπορούσε να μείνει αδρανής, στην ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η Ινδία, λόγω της έξαρσης της πανδημίας Covid-19. Προηγήθηκε μία δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, πριν μερικές εβδομάδες και ακολούθησε η αποστολή δύο αεροπλάνων με υγειονομικό υλικό, η επιλογή του οποίου έγινε σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές της Ινδίας, ώστε να καλύψει επείγουσες ανάγκες των δοκιμαζόμενων κατοίκων.

Το πρώτο αεροπλάνο μετέφερε 8.500 ιατρικές συσκευές, που μπορούν να αυξήσουν την οξυγόνωση του αίματος κατά 75%. Το δεύτερο, ως κύριο φορτίο είχε μία πολύ μεγάλη γεννήτρια οξυγόνου, παράλληλα με μερικές εκατοντάδες νοσοκομειακές φιάλες οξυγόνου. Για τη μεταφορά της γεννήτριας χρησιμοποιήθηκε ένα γιγάντιο αεροπλάνο Ilyushin IL-76, με ειδική ράμπα φόρτωσης στο πίσω μέρος, το οποίο μάλιστα χρειάστηκε ειδική άδεια για να προσγειωθεί στην Ινδία. Προκειμένου η 30ωρη πτήση να διεξαχθεί απρόσκοπτα, έγινε ειδική μελέτη για τη σωστή φόρτωση της γεννήτριας, διαστάσεων ενός μεγάλου container μεταφοράς, καθώς και των εκατοντάδων φιαλών οξυγόνου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.