ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Το εμβόλιο Astrazeneca, στο εξής, θα χορηγείται σε πολίτες 60 ετών και άνω

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία τα κρούσματα κορονοϊού είναι 1.901 και 69 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Χθες τα περιστατικά ήταν 2.079, με 88 θανάτους. Συνολικά, τα διαγνωστικά τεστ είναι 217.610, το 0,9% από τα οποία προέκυψαν θετικά. Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1%.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας σήμερα βρίσκονται 29 λιγότεροι ασθενείς σε σχέση με χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 277 λιγότεροι.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, στο εξής το εμβόλιο Astrazeneca κατά του κορονοϊού θα χορηγείται μόνον σε πολίτες 60 ετών και άνω.

Ο θάνατος μιας κοπέλας δεκαοκτώ ετών η οποία παρουσίαζε χρόνια χαμηλά αιμοπετάλια και εμβολιάσθηκε με Astrazeneca, ώθησε τους ειδικούς που συμβουλεύουν την ιταλική κυβέρνηση, να υιοθετήσουν μια «άκρως προσεκτική» στάση και να απευθύνουν «ισχυρή σύσταση» υπέρ της αλλαγής των μέχρι τώρα οδηγιών.

Όπως ανακοινώθηκε, οι νέοι που έκαναν ήδη το πρώτο εμβόλιο με σκεύασμα της Astrazeneca, πρόκειται να λάβουν την δεύτερη δόση με σκεύασμα της Pfizer ή της Moderna.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.