ΕΛΛΑΔΑ

Αποτελείται από δύο φεγιέ

Κυκλοφορούν τα γραμματόσημα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες TOKYO 2020

Το Ολυμπιακό Πνεύμα, η ιδεολογία και η φιλοσοφία του, ως μία αμετάβλητη μέσα στους αιώνες πολιτισμική αξία, ξεπέρασαν τα σύνορα της Ελλάδας και, με την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, μεταλαμπαδεύτηκαν σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας πλέον μία από τις σημαντικότερες εκφάνσεις του σύγχρονου πολιτισμού. Η παγκόσμια ολυμπιακή οικογένεια διευρύνθηκε με τη συμμετοχή όλο και περισσοτέρων χωρών και το ολυμπιακό αθλητικό πρόγραμμα με την προσθήκη νέων αθλημάτων.

Η Αναμνηστική Σειρά «Ολυμπιακοί Αγώνες ΤOKYO 2020» αποτελείται από δύο φεγιέ και επιθυμεί να τιμήσει τη συνεισφορά της Ιαπωνίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ταυτόχρονα, την αισθητική της παράδοση που βρίσκει σύγχρονη εφαρμογή στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων TOKYO 2020.

Στο πρώτο φεγιέ απεικονίζεται ο Jigoro Kano, η εμβληματική μορφή του νεότερου ιαπωνικού αθλητισμού, οι προσπάθειες του οποίου για να ενταχθεί η Ιαπωνία στην ολυμπιακή οικογένεια, αποτελούν την έναρξη της ιαπωνικής ολυμπιακής ιστορίας. Ο πατέρας του τζούντο και πρώτος Ασιάτης Αθάνατος  πλαισιώνει την παράσταση του γραμματοσήμου με τα τοπόσημα του σύγχρονου Τόκιο, το οποίο γιορτάζει με πυροτεχνήματα την έναρξη των Αγώνων.

Στο δεύτερο φεγιέ απεικονίζεται το ιδιαίτερα δημοφιλές στους Ιάπωνες άθλημα του Hanetsuki. Το τοπίο της παράστασης, με σαφείς αναφορές στην παραδοσιακή ιαπωνική χαρακτική, επιδιώκει να αναδείξει τις στέρεες καταβολές της ιαπωνικής αισθητικής πρότασης των Ολυμπιακών Αγώνων TOKYO 2020, ενώ το σύγχρονο γήπεδο που εικονίζεται στο γραμματόσημο παραπέμπει στο ιστορικό αθλητικό βάθος της διοργανώτριας χώρας και τη συνεισφορά της στο σύγχρονο αθλητικό γίγνεσθαι.

Υπενθυμίζεται ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν να επιδείξουν μία πλούσια και καλλιτεχνικά άρτια παράδοση στο σχεδιασμό Ολυμπιακών Γραμματοσήμων, ξεκινώντας από τα πρώτα παγκοσμίως Ολυμπιακά Γραμματόσημα του 1896 ενώ οι πολυαναμενόμενες Ολυμπιακές Σειρές Γραμματοσήμων συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των συλλεκτών παγκοσμίως.

Δείτε το video της παρουσίασης εδώ.

ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΛΑΣΕΙΣΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣΠΟΣΟΤΗΤΕΣ
2,40 €Jigoro Kano –ΤΟΚΥΟ 202020.000 φεγιέ
2,40 €Hanetsuki – Ο αθλητισμός συναντά την παράδοση20.000 φεγιέ

Η έκδοση αποτελείται από δύο φεγιέ διαστάσεων 120 Χ 85 mm, που περιλαμβάνουν από ένα γραμματόσημο, διάστασης  35 Χ 45 mm το καθένα. Τα φεγιέ είναι αριθμημένα και διατίθενται αποκλειστικά σε σετ, στην τιμή των 4,80 €. 

ΣΧΕΔΙΑΣΗ: Μυρσίνη Βαρδοπούλου

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ    : Πολυχρωμία ( οffset )

ΕΚΤΥΠΩΣΗ                      : “VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ- ΔΙΑΘΕΣΗ : Κυκλοφορούν στις 03 Ιουνίου 2021 και θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι 02 Ιουνίου 2022, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα. Πλήρεις Σειρές θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα, από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα και από το ηλεκτρονικό κατάστημα ΕΛΤΑ μέχρι την απόσυρσή τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.

Κυκλοφορούν επίσης:

  1. ΦΑΚΕΛΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (3.000 σετ 2 τεμαχίων)

Έχουν παράσταση σχετική με το θέμα της σειράς. Διατίθενται προς 7,00 € ανά σετ 2 τεμαχίων.

  1. ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΣΕΙΡΑΣ (500 τεμάχια)

Διατίθενται προς 18,00 € ανά τεμάχιο.

Bρείτε τα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά προϊόντα

  • στο e-shop των ΕΛΤΑ εδώ
  • και στα Ταχυδρομικά Καταστήματα

μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι ΦΠΗΚ και τα τευχίδια που θα αποσυρθούν στις 02 Ιουνίου 2022

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές από την Ελλάδα, θα έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ την Πέμπτη 03 Ιουνίου 2021, από 9:00 έως 13:00, στο Κεντρικό Ταχυδρομικό Κατάστημα Αθηνών, Αιόλου 100 στην Αθήνα, αρκεί να έχουν επικολλημένα επ’ αυτών γραμματόσημα της Σειράς ή οποιοδήποτε άλλο γραμματόσημο ελάχιστης αξίας 0,90€. Εναλλακτικά, μπορούν να αποστείλουν ατελώς τα ταχυδρομικά τους αντικείμενα στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού (Αιόλου 100, 2ος όροφος,  101 88 Αθήνα) για να λάβουν αποτύπωμα της ειδικής αναμνηστικής σφραγίδας ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. Παρακαλούμε να σημειώνεται στον φάκελο αποστολής η ένδειξη «ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.