ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΗ ΦΩΦΗ...

Η "μητέρα όλων των μαχών" για το εργασιακό έληξε. Χωρίς να επισυμβούν σπουδαία γεγονότα. Έγιναν δύο πανεργατικές απεργίες, η αντιπολίτευση, σύσσωμη, κατήγγειλε το νομοσχέδιο και οι 158 βουλευτές της ΝΔ το υπερψήφισαν. Εφεξής τα πάντα θα κριθούν στην εφαρμογή του νόμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε -όπως και άλλα κόμματα, με εξαίρεση το ΚΚΕ- μόνο τις ενσωματώσεις των διεθνών συμβάσεων και της Ευρωπαϊκής Οδηγίας, που είναι θετικά μέτρα και αποτελούν υποχρεώσεις της χώρας. Στον απολογισμό της Κουμουνδούρου, στα θετικά προσμετρώνται "αφενός η πολιτική απομόνωση της κυβέρνησης, αφού όλα τα κόμματα ήταν αντίθετα και αφετέρου τα αρνητικά για την κυβέρνηση δημοσκοπικά ευρήματα καθώς η πλειονότητα των πολιτών εμφανίζεται διαφωνεί με τις ρυθμίσεις του νόμου".

Πέραν αυτών η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ως ιδιαίτερα σημαντικό και το γεγονός ότι "για πρώτη φορά η Φώφη (Γεννηματά) όχι μόνο δεν απέκλεισε την προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τάχθηκε ουσιαστικά υπέρ της συγκρότησης προοδευτικής κυβέρνησης όταν δήλωσε πως το κόμμα της εάν αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί θα συμβάλλει να καταργηθεί ο εργασιακός νόμος". Της προσοχής αρκετών βουλευτών δεν διέλαθε και η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να μην δευτερολογήσει ο ίδιος αμέσως μετά τον πρωθυπουργό, αλλά να παραχωρήσει τη θέση του στην Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ. Επίσης, η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να ταυτίσει, στην ομιλία του, τη Φώφη Γεννηματά με τον Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου δεν την ερμηνεύουν μόνον ως "έμμεση πριμοδότηση του Ανδρέα Λοβέρδου στην μαχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ", αλλά και ως "αγωνία μην σχηματιστεί προοδευτικό αντικυβερνητικό μέτωπο που, μετά τις εκλογές με απλή αναλογική, μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις όπως στην Ισπανία και την Πορτογαλία, όπου έχουμε κυβερνήσεις συνεργασίας των σοσιαλιστών και της αριστεράς".

Πάντως, οι πλέον ψύχραιμοι τόσο στην Κουμουνδούρου όσο και στη Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζουν πως "χρειάζεται να διανυθεί πολύς δρόμος για την προοδευτική διακυβέρνηση". Κατ' αρχάς πρέπει να το επιτρέπει το εκλογικό αποτέλεσμα, κάτι που με τα σημερινά δημοσκοπικά δεδομένα δεν φαίνεται πιθανό. Δεύτερον, θα πρέπει να αναμένουμε την έκβαση της εκλογής αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ. Θα είναι διαφορετικά τα πράγματα αν εκλεγεί ο Λοβέρδος ή ο Ανδρουλάκης ή κάποιος άλλος. Ούτε είναι σίγουρο πως η Φώφη θα συνεχίσει την αντιδεξιά - αντιμητσοτακική γραμμή εάν επανεκλεγεί. Τρίτον, θα πρέπει να ξεπεραστούν οι ισχυρές αντιστάσεις που υπάρχουν και στα δύο κόμματα, πρωτίστως όμως στο ΚΙΝΑΛ, για συνεργασία. Και τέταρτον, θα πρέπει ο διάλογος να γίνει σε προγραμματική βάση, με στόχο να αλλάξει η χώρα και όχι για ν' αλλάξει απλώς βάρδια η εξουσία. Και οι τέσσερεις ως άνω προϋποθέσεις επί του παρόντος δεν ισχύουν, ενώ ο δρόμος της προσέγγισης δυσκολεύει έτι περαιτέρω από τις μετεγγραφές πρώην βουλευτών και μεσαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, με τελευταίο παράδειγμα τον Συμεών Κεδίκογλου, πολιτευτή Ευβοίας.

Το σίγουρο είναι πως στο διήμερο (3-4 Ιουλίου) της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης το θέμα των πολιτικών συμμαχιών θα συζητηθεί εκτενώς. Και κυρίως οι προϋποθέσεις και το περιεχόμενο σύγκλισης των δυνάμεων της ριζοσπαστικής Κέντρο-Αριστεράς μέσω της στρατηγικής για Προοδευτική Διακυβέρνηση. Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις ακόμη και αποκλίνουσες απόψεις όμως, στελέχη που γνωρίζουν και μετέχουν των κομματικών παρασκηνίων υποστηρίζουν ότι το πιθανότερο είναι πως στο τελικό κείμενο θα υπάρξει ευρεία πλειοψηφία. Βεβαίως, προϋπόθεση γι' αυτό είναι το σχέδιο πολιτικής απόφασης που θα κατατεθεί για ψήφιση στη Συνδιάσκεψη να το έχει επεξεργαστεί επιτροπή, υπό τον γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο, που θα έχει ορίσει το Πολιτικό Συμβούλιο και στο οποίο θα εκφράζονται οι απόψεις και των τεσσάρων ομάδων (Ενωτική Κίνηση, Ομπρέλα, ΡΕΝΕ, Γέφυρα) που διακρίνονται στο κομματικό γίγνεσθαι. Κυρίως όμως θα περιέχει τη βούληση του Αλέξη Τσίπρα να μετεξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε κορμό της ευρύτερης Προοδευτικής Παράταξης, στην οποίαν θα συνυπάρχουν η Αριστερά, το προοδευτικό Κέντρο, οι Πράσινοι και η οποία, στις επόμενες εκλογές θα διεκδικήσει: α) τη νίκη και όχι τη δεύτερη θέση, όπως θέλουν ορισμένοι της αριστερής μειοψηφίας και β) την πλειοψηφία και όχι απλώς τη συγκρότηση αντικυβερνητικού μετώπου, όπως επίσης υποστηρίζουν οι της αριστερής μειοψηφίας επικαλούμενοι τον ρεαλισμό και με τη δικαιολογία ότι η αυτοδυναμία είναι ενέφικτη αφού "ακόμη και το 2015, που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα καλύτερά του (35-36%), σχημάτισε κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ του Καμμένου. Πόσο μάλλον τώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να προηγείται ο Μητσοτάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ να υπολείπεται του ποσοστού (31,5%) που έλαβε στις τελευταίες εκλογές".

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ασπάζεται πάντως τις ηττοπαθείς απόψεις, θεωρεί πως "έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη" και στα δύο χρόνια που απομένουν μέχρι τις εκλογές ή έστω μέχρι το Φθινόπωρο του 2022, που είναι πιο πιθανό να στηθούν οι κάλπες, οι εκλογικοί συσχετισμοί θα έχουν αλλάξει, σε βάρος της κυβερνήσεως και υπέρ της αντιπολιτεύσεως. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του "ο Μητσοτάκης είναι απομονωμένος και η φθορά της κυβερνήσεώς του θα ενταθεί το φθινόπωρο και θα επιταχύνεται όσο θα ξεδιπλώνεται η αντικοινωνική του ατζέντα", ενώ θεωρεί πως το νέο κοινωνικό συμβόλαιο, που προωθεί με το πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την κοινωνική πλειοψηφία αφού, όπως λέει, "απέναντι στον διχασμό, τον αυταρχισμό και την τιμωρητική λογική της ΝΔ προβάλλονται η ενότητα, η αλληλεγγύη και η κοινωνική ευθύνη, που έχουν περισσότερους οπαδούς στην κοινωνία και ιδιαίτερα στην μετά covid εποχή". Ο αντίλογος είναι ότι ακόμη δεν έχει ξεπεραστεί το εμπόδιο της μειωμένης κυβερνητικής αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι μάλλον λογικό αφού σε δύο χρόνια δεν αλλάζει ο πολίτης την ψήφο του, ειδικά όταν στους 16 μήνες κυρίαρχο στοιχείο στην κοινωνία είναι ο φόβος από την πανδημία και τις επιπτώσεις της. Ενώ είναι και λάθος αυτό που πιστεύουν ορισμένοι στην Κουμουνδούρου ότι όπως και το 2015 είναι οι δυσαρεστημένοι αυτοί που θα τους φέρουν πάλι στο τιμόνι της διακυβέρνησης. Πάντως και ερμηνεύοντας το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα: "δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί", το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι οδηγούμαστε σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση. Και με την αξιωματική αντιπολίτευση να διεκδικεί, σύμφωνα με τα λεγόμενα συνεργατών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, το ρόλο του "υπερασπιστή των δικαιωμάτων και των συμφερόντων όλων των πλειοψηφιών κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από τις πολιτικές Μητσοτάκη". Σύγκρουση εφ' όλης της ύλης. Για τα εργασιακά και τους πλειστηριασμούς, το ΕΣΥ και το Ταμείο Ανάκαμψης, τον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από τα ΑΕΙ, μέχρι τα δάνεια της ΝΔ, τον τραγέλαφο με τα εμβόλια της AstraZeneka και τα προνόμια των εμβολιασμένων. Και φυσικά για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και την επικουρική ασφάλιση, που είναι τα επόμενα δύο θέματα που θα φορτίσουν, τις επομενες εβδομάδες το πολιτικό κλίμα.

Ακόμη και η αντιπαράθεση που ξεκίνησε προ ημερών στη Βουλή για το 1993, τον Παπανδρέου και τον Μητσοτάκη για τον Ανδρέα Παπανδρέου θα έχει μέλλον. Αν δηλαδή ο Αλέξης (μπορεί να) είναι ο νέος Ανδρέας και ο ΣΥΡΙΖΑ το νέο ΠΑΣΟΚ. Η επισήμανση του Κυριάκου προς τον Αλέξη "δεν είσαι ο Ανδρέας Παπανδρέου" για να με κερδίσεις, όπως εκείνος τον πατέρα μου το 1993 για ορισμένους ήταν λάθος. Αναγνωρίζοντας ότι ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου αυτός που νίκησε τον πατέρα του, ακυρώνει το (οικογενειακό) αφήγημα ότι τον Μητσοτάκη τον έριξαν ο Σαμαράς και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Επίσης, έδινε την ευκαιρία στον Τσίπρα -ασχέτως αν εκείνος δεν την αξιοποίησε- να του απαντήσει: "Εγώ δεν είμαι Ανδρέας, αλλά τις μεγάλες, προοδευτικές και εμβληματικές αλλαγές που εκείνος έκανε στην εργασία, το οικογενειακό δίκαιο, τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, εγώ τις αναγνωρίζω και τις τιμώ, ενώ εσύ τις ξηλώνεις" και ...να μαζέψει όλο το χαρτί από το λεγόμενο ιστορικό ΠΑΣΟΚ. Δεν θα πρέπει πάντως να αποκλείσουμε την πιθανότητα να ζήσουμε σκηνές βγαλμένες από το παρελθόν. Ο Αλέξης Τσίπρας το υπαινίχθηκε όταν είπε στον πρωθυπουργό πως εφαρμόζει πολιτικές που, όπως και ο πατέρας του το 1990-1993, οδηγούν σε μετωπική σύγκρουση με συνδικάτα, εργαζόμενους και νεολαία. Δύσκολα πάντως θα πρωταγωνιστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σκηνές βίαιης αντιπαράθεσης. Όχι μόνο γιατί είναι το ΠΑΜΕ αυτό που υπερτερεί σε δύναμη στις διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις στο δρόμο, αλλά και γιατί ο Τσίπρας θέλει να μην χαλάσει την εικόνα της υπεύθυνης αντιπολίτευσης, που φιλοτεχνεί, η οποία θέλει να κυβερνήσει με πρόγραμμα και σχέδιο και όχι με τσαμπουκάδες και αγανακτισμένους.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει εκ παραλλήλου "να συμφωνήσει ότι η χώρα χρειάζεται την επιχειρηματικότητα και ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον γίνει κυβέρνηση θα την υπερασπιστεί, γιατί αυτό κάνουν τα κυβερνητικά κόμματα", μάς λέει πασοκογενής, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου. Και προσθέτει "θα πρέπει να θέσουμε στην πρώτη θέση των προτεραιοτήτων μας την παραγωγική ανασυγκρότηση και όχι το χτύπημα των ανισοτήτων. Αν δεν μεγαλώσει το ΑΕΠ, δεν αυξηθούν οι επενδύσεις, η ανταγωνιστικότητα και οι εξαγωγές δεν μπορεί να υπάρξουν ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας και μείωση της ανεργίας ούτε είναι δυνατή η αναδιανομή των εισοδημάτων και η στήριξη του κοινωνικού κράτους". Ένα άλλο θέμα στο οποίο πρέπει να βρει επειγόντως απαντήσεις ο Τσίπρας είναι και αυτό των ευρωπαϊκών και διεθνών συμμαχιών του. Το 2015 ήταν περιζήτητος. Ήταν ο "κόκκινος επαναστάτης", που απειλούσε να τινάξει την Ευρώπη στον αέρα. Τώρα, το αγαπημένο ευρωπαϊκό στόρι (και κυρίως στις αγορές) είναι ο Μητσοτάκης, με τα ψηφιακά, το Ταμείο Ανάκαμψης, τα αρνητικά επιτόκια, τη μείωση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά, τις αλλαγές σε εργασία και εκπαίδευση, που έξω εκλαμβάνονται ως θετικές μεταρρυθμίσεις και τη διαχείριση, παρά τα όποια λάθη, της πανδημίας του covid.

Με στόχο και την ενδυνάμωση του διεθνούς του προφίλ στις 24 Ιουνίου θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, για την προπαρασκευαστική Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ενόψει της Συνόδου Κορυφής, ενώ θα δώσει το «παρών», επίσης ως παρατηρητής, και στη συνάντηση των Ηγετών του PES που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο μία ημέρα αργότερα. Την 1η Ιουλίου θα μεταβεί στα Σκόπια για να συμμετάσχει στο Prespa Forum, στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Ζόραν Ζάεφ για τα τρία χρόνια από τη Συμφωνία των Πρεσπών και στην οποίαν θα συμμετάσχουν προσωπικότητες από τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Κάποια στιγμή θα πρέπει να βρει και λίγο χρόνο να συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματός του προκειμένου να συζητηθούν και να συμφωνηθούν τα της Πανελλαδικής Προγραμματικής Συνδιάσκεψης. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αποκλείεται, ενδεχομένως την Τρίτη ή την Τετάρτη, διαφορετικά όταν επιστρέψει από το Βερολίνο και πριν μεταβεί στα Σκόπια.

40 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Τζάμπα χαλάς τον χρόνο και το σάλιο σου εδώ μέσα φασιστόμουτρο FEMA. Και στις επόμενες εκλογές Κυριάκο Μητσοτάκη θα ψηφίσουμε. Ακόμα και σήμερα με την φονική πανδημία να έχει πλήξει όλον τον πλανήτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απείρως καλύτερος του πολιτικού τενεκέ Αλέξη Τσίπρα. Τελικά FEMA είσαι για τα μπάζα.

  2. FEMA 14:53 25/06/2021

    ΠΡΟΣ ΟΚ

    ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΛΕ?
    ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ?
    ΤΗΝ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΜΑΘΑΝ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ
    ΑΥΤΟ ΠΑΛΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΡΟΠΑΡΙΟ–ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΛΥ ΝΕΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΣΤΟ ΚΚΕ.
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΣΑΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ –ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ !!!
    ΑΡΑ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ
    ΥΠΟΚΡΙΤΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗ !!!
    ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΕΙΣ–ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ !!–ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΛΛΑ ΚΟΥΛΗ !!
    ΤΟ ΝΑ ΖΩ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ –ΧΩΡΙΣ ΚΛΕΨΙΜΕΙΚΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ
    ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ !!!
    Η ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
    ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ,ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ !!!—ΤΟΤΕ !!
    ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ !!!
    ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ!!!
    ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ –ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ .
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ…..ΚΟΤΕΡΑ (!)……ΒΙΛΕΣ (!) ΚΑΙ ΠΟΥΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ
    ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ–ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΡΑΠΗ ΚΙΑΝ ΤΟΝ ΠΛΕΝΕΙΣ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣ !!!
    ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΡΕΒΑ–ΣΕ ΤΙ ΑΡΑΓΕ?
    ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ !!!
    ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ–ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ !!
    ΤΑ ΠΟΥΡΑ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ–ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΒΑΝΑΣ !!
    ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ–ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΣΤΡΟ?
    ΕΣΕΙΣ ΜΙΖΕΣ–ΕΜΕΙΣ ΠΟΥΡΑ !!
    ΑΜ ΠΩΣ?

  3. οκ 13:33 25/06/2021

    όταν στο πρόσφατο παρελθόν, όχι πριν 100 χρόνια, έχεις χτίσει πολιτική καριέρα με το ταγάρι κι το Αιγάλεω, για να δείξεις πόσο τάχα μου κοντά στο λαό είσαι, ε ναι μ ενοχλεί η Αχτσιόγλου.

    η Μαρέβα ποτέ δεν το έπαιξε προλετάρια, όλοι γνωρίζουν ότι προέρχεται από εύπορη οικογένεια.

    αλλά οι ψευτο αριστεροί είναι υποκριτές κι κομπλεξικοί.

    κατακρίνουν τους «πλουτοκράτες» αλλά οι ίδιοι απολαμβάνουν τον πλούτο στα μουλωχτά.

    όπως ο Τσίπρας με τα κότερα, τις βίλες κι τα πούρα.

  4. FEMA 12:25 25/06/2021

    ΠΡΟΣ ΟΚ

    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ ΚΑΛΕ !!

    ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΩ ΕΣΕΝΑ !!!

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗ ΜΑΣ –ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΜΑΡΕΒΑ?–ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΦΗ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΙΚΑΤΗ?
    ΑΝΤΕ ΚΑΛΕ–ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ Η ΜΑΡΕΒΑ?–ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ !!!
    ΕΧΕΙΣ ΣΚΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΗΛΕΙΑ ΣΟΥ !!!
    ΒΟΛΕΨΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΕΒΑ ΣΟΥ–ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΣΚΙΑΧΤΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΣΩ !!

  5. οκ 11:14 25/06/2021

    είναι συγκινητική η προσπάθεια του σύριζα να υπερασπιστεί τη συμφωνία των Πρεσπών … λες κι πρόκειται για τη νέα συνθήκη των Σεβρών κι ο Τσίπρας είναι ο νέος Βενιζέλος.

    ας είναι, τους αφήνουμε να εκτείθενται…

    ΥΓ Από το Αιγάλεω στο …..costa navarino ένα τσιγάρο δρόμος για τον πολύ Τζανακόπουλο κι την πρώην κνίτισσα Αχτσιόγλου με τα πανάκριβα πλέον συνολάκια….

  6. FEMA 15:39 24/06/2021

    ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΣΦΙΞΑΝ ΟΙ ΖΕΣΤΕΣ–ΑΦΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΟ VMRO !!!
    ΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΥΞΙΔΑ ΜΑΣ !!!
    ΤΟ VMRO ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ–ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ !!
    ΣΥΜΦΩΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!
    ΑΡΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ !!
    ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ.
    ΕΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ–ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ
    ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ–ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΑΒΑΛΟΤΑΝ
    ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΛΑΔΗ ΕΤΣΙ ΒΟΛΕΥΕ ΤΟΝ ΖΑΕΦ
    ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ?
    ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΖΑΕΦ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ– Η ΟΧΙ?
    ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΕ–ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ !!!
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ –Ο ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ
    ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΛΕΓΕΤΑΙ -ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ !!!
    ΟΛΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ –ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ !!!
    ΠΡΩΤΟΝ ΑΥΤΟ
    ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΣΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΩ !!!

  7. ok 14:26 24/06/2021

    έσφιξαν οι ζέστες κι μαζί το παραλήρημα των εθνομηδενιστών του σύριζα ότι δηλ η Ελλάδα παραβιάζει τη συμφωνία των Πρεσπών.

    κάτι που δεν λέει ούτε το VMRO….

  8. FEMA 11:49 24/06/2021

    Ο ΖΑΕΦ –ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ !!!
    ΑΝΤΕ ΦΟΡΕΣΤΕ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΕΣ ,ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !!!
    ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΘΑ ΒΟΣΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΙΒΑΔΙ !!!
    ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΑΝΕΜΕΛΟΣ–ΤΟ 2022 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΑΠΟ 7,2
    ΣΕ Ο,3 !!!!
    ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ 12 ΔΙΣ !!!
    ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ —ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ-ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !!!
    ΚΑΛΑ ΦΑΓΑΜΕ –ΚΑΛΑ ΗΠΙΑΜΕ-ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ–Ε,ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΜΕΛΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΛΗΒΕΙΩΝ !!!
    ΓΙΑΥΤΟ ΑΡΧΙΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΖΑΕΦ–ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ !!!
    ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΠΑΛΙ Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ !!!–ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΑΛΛΑ…..ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ !!!
    Ο ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ Ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ–ΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΩΝ !!!

  9. οκ 10:46 24/06/2021

    Έρχεται ….. ο κανένας ! ! !

    αυτός «απειλεί» τον Μητσοτάκη κι όχι ο ανύπαρκτος Τσίπρας

  10. Ερμαφρόδιτε FEMA ,
    Με τέτοιους χυδαίους τρόπους και τακτική δίχως πολιτικά επιχειρήματα , σκάβεις και συ τον λάκκο του
    ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ,
    ( that is προδοτικός συνασπισμός ).
    Πότε άραγε θα σε μαζεψει ο αν5ικαταστατης του Τσίπρα σου , αυτός ο πως τον είπαμε ;
    Τζανα… τζανα α ! Τζαναμπέτης !!!

  11. FEMA 21:17 23/06/2021

    ΜΠΟΓΔΗ–ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΚΡΙΣΗ !!
    ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΑ ΤΑ ΧΑΠΙΑ–ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΣ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ !!!
    Η ΦΙΛΗ ΣΟΥ ΦΕΜΑ

  12. @ FEMA =
    Πατσαβούρα ενός ξευτελισμένου κόμματος με ξευτελισμένους πολιτικούς που ξεπουλιούνται σε πρώτη ευκαιρία προκειμένου να επωφεληθούν των ρουσφετιών και να επιφέρουν αδικίες στους υπόλοιπους πολίτες της Δημοκρατίας μας , FEMA ,
    Σε χρησιμοποιούν εδώ να μαζεύεις τα ξερατα τους , οποία δουλειά νομίζεις ότι κανείς τέλεια .
    Η πραγματικότητα FEMA= Φανφάρα , Ελεηνή , Μασκαρεμένη , Ανδρογύναικα !
    είναι ότι με κάθε σου σχόλιο μου κάνεις πάσα , εμένα και ακόμη των ακροδεξιών να σε κουρελιάζουν γιατί εκτός από το ανήθικο και ιβρυστικο σου ύφος και στιλ, δεν διαθέτεις το πολιτικο “savvy “ να αντιμετωπίζεις πολιτικούς αντιπάλους σου με επιχειρήματα .
    Οι κραυγές και τα συνθήματα , ήσαν λοιπόν και στις φανέλες των ποδοσφαιριστών της Βόρειας Μακεδονίας ,πρώην κρατιδίου των Σκοπίων όπως , αποκαλούσε ο ίδιος ο ΤΙΤΟ την περιοχή της τότε Γιουγκοσλαβίας που στον εμφύλιο μας για να πάψει να δέχεται στην χώρα του τους Έλληνες κομμουνιστές …., έκλεισε τα σύνορα με την συγκατάβαση Βελουχιώτη και Παπάγου κανοντας την πάπια στο όνομα που διάλεξαν οι κατσαπλιάδες της εποχής και περιοχής . Το “Μακεδόνες “ για ταυτότητα τους .
    Είπαμε λοιπόν ας κλείσουμε το θέμα τώρα αλλά με ελάχιστους βασικούς κανόνες .
    όταν όμως δεν τηρούνται οι κανόνες τι κανείς πατσαβούρα;
    Εσυ αρχίζεις το βρυσιδι;
    Περίμενε απαντήσεις δικές μου και άλλων, που πιστεύουν στον λογικό διάλογο .,
    α ρ αχ ν ι α σ μ έ ν η , π α τ σ α β ο υ ρ α , β ρ ο μ ε ρ ή και α ν ό η τ η ,
    πρώην τάχα μου με το Πασοκ και ερωτευμένη /ος με τον Γενίτσαρο, Προδότη κάθε πολιτικού δόγματος ,
    αρκεί να προωθούν οι πραξεις, τις δικές του βλέψεις για Αρχηγιλίκι και την Προσπάθεια να μημηθεί τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στην άρθρωση και στις χειρονομίες επι του βάθρου σε ομιλίες του.
    Ποτέ στοπ ευμάρεια και τη δημοκρατική του παιδεία και πρακτική

  13. FEMA 16:09 23/06/2021

    ΕΙΠΑΜΕ

    ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΑΧΟΛΟΥΣ !!!
    ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΖΑΕΦ–ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΣΚΕΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ–ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΩΣΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΕΔΩ ΟΙ
    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ–ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΙΟ ΠΙΣΩ !!!
    Ο ΖΑΕΦ ΠΟΣΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ–ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΕ–ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΕΛΟΥ ΣΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ !!!
    ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΨΑΧΝΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ
    ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ !!!
    ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ !!!
    ΕΓΩ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ
    ΑΚΥΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΤΩΡΑ !!!
    ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ !!!
    ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΣΚΕΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ,ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΛΑΧΤΑΡΑΤΕ !!
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΓΙΠ…………..ΑΛΛΗ ΩΡΑ.

  14. FEMA 15:40 23/06/2021

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΚΡΙΒΗΣ–ΥΠΗΡΞΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ 40+
    ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ –ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !!!
    Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΕ ΟΛΑ –ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ !!!

  15. FEMA 14:28 23/06/2021

    ΠΡΟΣ ΟΚ

    ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2009–ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΑ Γ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟ 2009 !!!

    ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΑ ΠΑΣΟΚ –ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΘΕΜΑ–ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΜΩΣ ΕΝΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟ ΛΟΓΟ !!

    .ΠΟΤΕ ΔΕΞΙΑ !!!–ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?

    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ –ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ–ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ !!

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΒΡΕ -ΟΚ- !!

    ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ–ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

    ΔΕΝ ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑ ΠΟΤΕ–ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕ–ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΙΣ

    ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΗΛΘΕ ΣΤΟ 32 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ !!!

    ΠΟΤΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ !!!

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ–ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΟΝΟΝ ΟΤΙ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ@ΛΟ !!!

    ΟΥΤΕ ΠΗΡΑ–ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΡΩ–ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ !!!

    ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΩΝ –ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΥΠΟΘΕΤΩ –ΓΙΑ ΝΑ

    ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΤΟΥ !!!

    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΚΟΨΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ?

    ΓΙΑΤΙ Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ Ε?

    ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ–ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΚΕΙ

    ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΤΕ–ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !!!

    ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ–ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ !!!

  16. οκ 12:31 23/06/2021

    το εντυπωσιακό στην περίπτωση της FEMA είναι ότι διαλαλεί διαρκώς ότι έφυγε -τάχα- από το ΠΑΣΟΚ το 2009.

    όταν δηλ τελείωσε το μεταπολιτευτικό πάρτι κ η χώρα χρεοκόπησε, με ευθύνη του Καραμανλή.

    δεν το κατάλαβε φαίνεται κι μεταπήδησε όπως κι πολλοί άλλοι στον σύριζα, μήπως κι συνεχίσουν να ζουν σε βάρος των υπολοίπων με επιδόματα, δανεικά κι αγύριστα, χαριστικές ρυθμίσεις, πλασματικές επιδοτήσεις, σκισίμο μνημονίων, πρόγραμμα θεσσαλονίκης κλπ κλπ

    όποιος έφυγε από το ΠΑΣΟΚ το 2009-2010 είτε δεν κατάλαβε τι συνέβη στη χώρα είτε απλώς ήθελε να συνεχίσει τη μάσα μεταπηδώντας στον σύριζα (κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι)

  17. Ότι και να λέει η FEMA ο μπαχαλάκιας καραγκιόζης Τσίπρας και στις επόμενες εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ξανά ο νικητής.

  18. FEMA 11:47 23/06/2021

    ΒΡΕ ΜΠΟΓΔΗ

    ΕΣΕΝΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΑΥΤΟ?–ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΝΝΟΩ !!

    ΕΠΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ?—ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΑ ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ ΜΑΣ ?

    ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ!!!

    ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ –ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ,ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ

    ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ !!!

    ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ–ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ–ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ

    ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ !!!

    ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ–ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

    ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ !!!

    ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΑΥΤΟ?

    ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ –Η ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ !!!

    ΕΣΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΠΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ

    ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ–ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ–ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ

    ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ –ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΗΝ ΑΦΟΡΜΗ !!!?

    ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΠΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ –ΕΠΙ ΑΝΕΜΕΛΟΥ ΨΕΥΤΑΡΑ–ΔΕΝ ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ,ΠΟΥ

    ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ?

    ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ !!!–ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΤΑΛΑ !!

    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΗΛΙΘΙΑ ΤΗΝ Λιλιθ–ΕΝΩ Η ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΣΕ ΕΒΡΙΣΕ?

    ΕΓΩ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑ ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ !!

    ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΜΕ ΠΑΤΕΝΤΑ !!!

  19. @ Λιλίθ(ια /ε)
    Να διαβάζουμε πολλά ίσως κατά την γνώμη σου δεν ξέρουμε …..
    Στην πλάτη των ποδοσφαιριστών όμως σε επίσημο Αγώνα Εθνικών ομάδων για το UEFA διαβάσαμε :
    ΜΚΕΔΟΝΙΑ
    Εσυ εκτός από ηλίθια είσαι και στραβή ;
    Ή , ακούς ότι σου λέει η (φ)ωνη (Ε)πίμονης (Μ) ακρόχρονης ( Α) μνησιας , τουτεστιν FEMA ;

  20. FEMA 10:23 23/06/2021

    ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΩΡΓΟ

    ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΟΣΑ ΛΕΣ !!!

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΠΑΣΟΚΟΓΕΝΗΣ.

    ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΗΜΟΥΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2009

    ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ?

    ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΧΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ (!) ,ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ?

    Η ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΧΑΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ–ΒΛΕΠΕ ,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015.

    ΣΕ ΡΩΤΩ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ–ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΠΑΣΟΚ,ΧΤΥΠΗΣΑΜΕ ΛΑΘΟΣ

    ΠΟΡΤΑ?

    ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΥΤΟ–ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ–ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ !!

    ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ–ΑΥΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ–ΑΥΤΟΝ ΘΑ

    ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ !!!

    ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΕ–ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ,ΟΣΟ ΑΞΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ
    .
    ΤΩΡΑ,ΑΝ ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ,ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ,ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ–ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ

    ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ !!

    ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ–ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ–ΕΣΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.