ΕΛΛΑΔΑ

Tρίτο επεισόδιο της πρωτότυπης σειράς μίνι ντοκιμαντέρ της COSMOTE

Πώς το 5G θα αλλάξει την εκπαίδευση

Tο τρίτο επεισόδιο της πρωτότυπης σειράς μίνι ντοκιμαντέρ της COSMOTE «Πώς το 5G θα αλλάξει τον κόσμο», είναι πλέον διαθέσιμο στο YouTube κανάλι της. Θέμα του επεισοδίου, είναι η εκπαίδευση και πώς οι εφαρμογές των δικτύων 5ης γενιάς την ενισχύουν, την εμπλουτίζουν και την καθιστούν προσβάσιμη σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους, όπου κι αν βρίσκονται.

Στο νέο επεισόδιο παρουσιάζονται οι πρωτοπόρες εφαρμογές, που χάρη στην τεχνολογία 5G, έρχονται να βελτιώσουν την εκπαιδευτική διαδικασία και να της δώσουν έναν πιο διαδραστικό και βιωματικό χαρακτήρα, δημιουργώντας νέα ερεθίσματα κι εμπειρίες σε μαθητές και φοιτητές. Πλέον, τα γεωγραφικά όρια καταργούνται κι η γνώση είναι προσβάσιμη σε όλους, σχεδόν από κάθε σημείο του πλανήτη. Η επαυξημένη πραγματικότητα (AR), η εικονική πραγματικότητα (VR) και η 3D αναπαράσταση περιεχομένου ανοίγουν νέους εκπαιδευτικούς ορίζοντες, όπου επιταχύνεται η αφομοίωση της γνώσης κι η εμβάθυνση στην εκάστοτε επιστήμη. Επιπλέον, η εκπαίδευση, η οποία δεν περιορίζεται και δεν εξαντλείται στις τρεις βαθμίδες, αλλά συνεχίζεται δια βίου, αποκτά τη διάσταση της προσομοίωσης σε πραγματικές συνθήκες, προετοιμάζοντας πληρέστερα τους εκπαιδευόμενους για όσα θα αντιμετωπίσουν στο πεδίο.

Η πρωτότυπη σειρά μίνι ντοκιμαντέρ της COSMOTE, «Πώς το 5G θα αλλάξει τον κόσμο», που προβάλλεται στο YouTube κανάλι της, ξεδιπλώνει -μέσω των επεισοδίων της- τις απεριόριστες δυνατότητες κι εφαρμογές του 5G μέσα από αφηγήσεις και συνεντεύξεις ειδικών, απλά παραδείγματα και τη βοήθεια animation και γραφικών. Στόχος είναι να μπορούν όλοι να μάθουν και να καταλάβουν τα πάντα γύρω από το 5G: τι είναι αυτή η επαναστατική τεχνολογία, ποιες είναι οι εφαρμογές της και πώς θα βελτιώσει τη ζωή μας.

COSMOTE 5G: Το μεγαλύτερο 5G δίκτυο στην Ελλάδα

Tο COSMOTE 5G είναι το μεγαλύτερο δίκτυο 5G στη χώρα[1] με πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη[2] που έχει ξεπεράσει το 50%, ενώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το 90%. Τις απεριόριστες δυνατότητες του COSMOTE 5G απολαμβάνουν ήδη κάτοικοι κι επισκέπτες σε 29 πόλεις και νησιά της χώρας, ενώ το δίκτυο συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά, με νέο στόχο το 60% πανελλαδικής πληθυσμιακής κάλυψης, μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Πρόσβαση στο COSMOTE 5G, έχουν όλοι οι συνδρομητές COSMOTE, ιδιώτες κι επιχειρήσεις, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση κι ανεξαρτήτως προγράμματος. Μόνη προϋπόθεση είναι να διαθέτουν πιστοποιημένη 5G συσκευή από το δίκτυο COSMOTE. Η λίστα με τη μεγαλύτερη γκάμα πιστοποιημένων 5G συσκευών είναι διαθέσιμη στο cosmote.gr.

 

[1] Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία στις ιστοσελίδες των παρόχων

[2] Η πληθυσμιακή κάλυψη αφορά σε Κάλυψη Εξωτερικών Χώρων (Outdoor Population Coverage)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.