ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ - Ρωσία

Πούτιν: Επιστρέφουν οι πρέσβεις σε Ουάσινγκτον και Μόσχα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν ο πρώτος που μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, μετά την ιστορική διάσκεψη κορυφής που είχε με τον Τζο Μπάιντεν. Σημειώνεται πως οι δυο ηγέτες δεν παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως συζήτησε για το θέμα της Ουκρανίας με τον Αμερικανό ομόλογό του. «Δεν νομίζω πως υπάρχε κάτι να συζητήσουμε για το συγκεκριμένο ζήτημα» απάντησε όταν ρωτήθηκε για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, έδωσε την είδηση πως οι δυο ηγέτες συμφώνησαν για την επιστροφή των πρσεβευτών των δυο χωρών στις θέσεις τους, σε Ουάσινγκτον και Μόσχα. «Συμφωνήσαμε για την επιστροφή του Αμερικανού πρέσβη στη Μόσχα και αυτή του δικού μας στην Ουάσινγκτον. Το θέμα λύθηκε» ανέφερε ο Πούτιν, προσθέτοντας πως η συζήτηση των δυο ηγετών επικεντρώθηκε και στα πυρηνικά. «Η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν ξεχωριστή ευθύνη για τη διασφάλιση της παγκόσμιας σταθερότητας σε αυτό το θέμα».

Σημειώνεται πως ο Ρώσος πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες, Ανατόλι Αντόνοφ εγκατέλειψε την Ουάσινγκτον και επέστρεψε στη Ρωσία τον Απρίλιο για διαβουλεύσεις μετά από ένα διπλωματικό επεισόδιο που προέκυψε, αφότου ο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον Πούτιν ως «δολοφόνο» χωρίς ψυχή, σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία, Τζον Σάλιβαν
έφυγε από τη Μόσχα τον ίδιο μήνα.

Ο Πούτιν μίλησε και για το θέμα τηες κυβερνοασφάλειας, τονίζοντας πως ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις για την κυβερνοασφάλεια. «Και οι δυο πλευρές πρέπει να αναλάβουμε συγκεκριμένες υποχρεώσεις» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.