ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεκλογική εκστρατεία και από την Φώφη…

Σε τροχιά εκλογών…

Σε τροχιά εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας, έχει μπει πλέον το Κίνημα Αλλαγής, που μπορεί να απέχει ακόμα μήνες από την εν λόγω αναμέτρηση -που εκτός μεγάλου απροόπτου προγραμματίζεται για τα τέλη του χρόνου- ο κύβος όμως έχει ριφθεί και το ποτάμι δεν …γυρίζει πίσω. Αντίθετα, οι υποψήφιοι παίρνουν ο ένας μετά τον άλλο θέσεις …μάχης, ξετυλίγοντας την ατζέντα τους.

Έτσι, μετά και από την παρουσίαση της πολιτικής διακήρυξης του Ανδρέα Λοβέρδου προ εβδομάδας, η Φώφη Γεννηματά, δεν κρύβει πια και τη δική της προσπάθεια ενόψει εκλογών, εντάσσοντας σαφή εσωκομματικά χαρακτηριστικά στις επαφές της. Ειδικότερα, έχει καθιερωθεί τις τελευταίες εβδομάδες ένας «καφές με στελέχη» μετά από κάθε μίνι περιοδεία της, με τις περιοδείες αυτές να πληθαίνουν συνεχώς. Την προηγούμενη εβδομάδα, δε, ξεκίνησε και τις πιο μαζικές ‘επαφές’ της με στελέχη του κόμματος, διοργανώνοντας μία τηλεσυνάντηση με περίπου 50 εξ αυτών, άπαντα μέλη της ΚΠΕ, κάτι που από πολλούς θεωρήθηκε ως το εναρκτήριο λάκτισμα της προεκλογικής της εκστρατείας με στόχο την επανεκλογή της στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Στην πραγματικότητα, στις επαφές της η Φώφη Γεννηματά καθιστά συνεχώς ξεκάθαρο ότι η παράταξη είναι πάνω από όλα. Επιμένοντας, λοιπόν, να μιλά στη λογική της προοπτικής της παράταξης, μπαίνει και το θέμα του πώς θα συνεχίσει αυτή να έχει την ανοδική τροχιά που ήδη παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια και με στόχο προσεχώς, το κόμμα να πρωταγωνιστήσει και πάλι στην πολιτική ζωή του τόπου. Ακόμα και στις συνεδριάσεις των Νομαρχιακών Επιτροπών στις οποίες μετάσχει, η Φώφη Γεννηματά επιμένει να παρουσιάζει το πολιτικό της αφήγημα γύρω από την αυτόνομη πορεία και την αυτοδύναμη στρατηγική του κόμματος, καθώς και την ανάγκη αυτό να πρωταγωνιστήσει ξανά όχι για λόγους ιστορικής του δικαίωσης, αλλά γιατί είναι το μόνο -σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη- που μπορεί να κάνει πράξη την προοδευτική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος. Όσο για τους συνεργάτες της, σπεύδουν να θυμίσουν με νόημα (σ.σ. πιθανώς και εις απάντησιν των όσων λέει ο Ανδρέας Λοβέρδος περί ανάγκης υπερδιπλασιασμού των ποσοστών του Κινήματος Αλλαγής) ότι η Φώφη Γεννηματά είναι εκείνη που διπλασίασε στην πράξη τα ποσοστά του κόμματος από την εκλογή της στην ηγεσία του και μέχρι σήμερα, οπότε και δικαιούται να υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερη άνοδό του.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. οκ 9:30 23/06/2021

    ΦΩΦΗ ΦΥΓΕ

  2. Υπέρ διπλασιασμός των ποσοστών του Κινήματος Αλλαγής είναι μεν ένα από τα ζητούμενα αλλά υπάρχουν και άλλα να ειπωθούν I
    Κυρίως , υπάρχει ο στόχος της αλλαγής στο πολιτικό μας σύστημα ώστε να εμπεριέχει πολιτικό ήθος για την Διατήρηση την διασφάλιση και την μεγέθυνση της Δημοκρατίας μας με Δικαιοσύνη ,με Ισότητα , με Αξιοκρατία, με Διαύγεια και με Προοπτικές για Πράσινη Ανάπτυξη ,
    μέσω των ευκαιριών που μας παρουσιάζοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το πρόγραμμα Ταμείου Ανάπτυξης.
    Οι επιδοτήσεις να προσφέρονται σαν τρόπος για τις προσεγμένες αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία μας και όχι σαν σκοπός εξαγοράς ψήφων από την κυβέρνηση και Αξιωματικη αντιπολίτευση !
    Το κακό δηλαδή που μας βρήκε με την πανδημία του κορωνοιου να μην χάσει το “αμύγες καλό “ που μπορεί να επιφέρει για την βελτίωση των τρόπων και των Αρχων διακυβέρνησης μας !
    Το ζητούμενο λοιπόν από μεν το πρώτο και δεύτερο κόμμα, Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ , είναι να αποβάλουν τα καταστρεφτικά συστήματα και μεθόδους που χρησιμοποίησε και εξακολουθούν να χρησιμοποιεί με τα ψέματα,τα ρουσφέτια και τα ειδικα συμφέροντα ο Κωστακαραμανησμος …..!
    Το κίνημα Αλλαγής βρίσκεται σε τέτοια τροχιά με γνώμονα και παραδείγματα της σωτήριας διακυβερνητικής περιόδου 2009 – 2011 του Γιώργου Παπανδρέου .
    Αν δε ο τελευταίος δεν βρίσκει προοδευτικό στην παρούσα συγκυρία , πολιτική φιλοσοφία και πράξη να επιζητήσει την αρχηγία στο κόμμα που ίδρυσε ο ίδιος με την νίκη του με το 44% Τον Οκτώβρη του 2009 ώστε να επιδιώξει την αρχηγία στο κόμμα των ΑΡΧΩΝ ( πνευματικών και Ανεξάρτητων του Κράτους ) που μας έφερε
    Να μας προβάλει τον δικό του εκλεκτό για αρχηγό, τουλάχιστον.

    Καταλαβαίνουμε όμως , εμεις της βάσης , οι Ενεργοί Δημοκράτες Σοσιαλιστές Πολίτες που δεν απαιτούμε προσωπικά ανταλλάγματα όταν υποστηρίζουμε πολιτικούς ότι δεν θα πάψει ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου ποτέ να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην πρόοδο.
    Από άλλες θέσεις . Ίσως παγκόσμιες

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.