ΕΛΛΑΔΑ

132 μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν από την εθελοντική αιμοδοσία

Συνάντηση της ΠτΔ με τον καθηγητή Σ.Τσιόδρα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναντήθηκε με τον καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος την ενημέρωσε για την πορεία της πανδημίας του Covid-19, τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα και τις προοπτικές για την εξέλιξή της τους επόμενους μήνες στη χώρα μας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, με αφορμή την παρουσία του κ. Τσιόδρα στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς συμμετείχε στην εθελοντική αιμοδοσία, η οποία διοργανώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.
Σημειώνεται, ότι κατά την εθελοντική αιμοδοσία στο Προεδρικό Μέγαρο, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 120 εθελοντές, συγκεντρώθηκαν 132 μονάδες αίματος, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.
Όπως επισημαίνει, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ανάρτησή της στο facebook: «Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η Προεδρία της Δημοκρατίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, υποδέχεται για πρώτη φορά εγγεγραμμένους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι, μαζί με το προσωπικό της Προεδρίας, ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμά μας, στηρίζοντας με το παράδειγμά τους την εθελοντική αιμοδοσία».
Παράλληλα, τονίζει ότι «η ανάγκη για αίμα είναι μεγάλη και συνεχής. Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας έχουν μειώσει σημαντικά τη συλλογή αίματος, καθιστώντας αυτή την ανάγκη ακόμα πιο επιτακτική. Η χώρα μας χρειάζεται ετησίως τουλάχιστον 550.000 μονάδες αίματος, από τις οποίες το 60% προέρχεται από εθελοντές αιμοδότες. Το ποσοστό αυτό πρέπει να αυξηθεί. Είναι στο χέρι μας, αρκεί να το απλώσουμε και να προσφέρουμε το αίμα μας για λίγα λεπτά. Το αποτέλεσμα μπορεί να σώσει κάποιον για πάντα».
Η κ. Σακελλαροπούλου επισημαίνει ότι «η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά βασικός πυλώνας της δημόσιας υγείας. Μια ευγενής κίνηση, έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης και αγάπης προς τον συνάνθρωπο».
Αναφερόμενη στο μήνυμα του φετινού εορτασμού «Δώσε αίμα. Κράτα τον κόσμο ζωντανό» σημειώνει ότι «αποσκοπεί στην εξάλειψη των προκαταλήψεων, του φόβου και της άγνοιας γύρω από την αιμοδοσία, ενθαρρύνοντας όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες. Ας το διαδώσουμε παντού. Γιατί κάθε φορά που δίνουμε αίμα χαρίζουμε ένα δώρο ζωής σε κάποιον που το έχει απόλυτη ανάγκη. Και που θα μπορούσε, κάλλιστα, να ήταν ένας από μας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.