ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το παραλιακό μέτωπο και το… AstraZeneca στο επίκεντρο

Σκληρό πρέσινγκ στην κυβέρνηση από το Κίνημα Αλλαγής

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση εξακολουθεί να ασκεί το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή τόσο σημαντικά θέματα που επηρεάζουν τη δημόσια υγεία εν μέσω πανδημίας, όπως η σύγχυση που προκλήθηκε μετά τις τελευταίες εξαγγελίες της Επιτροπής Εμβολιασμών για την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους πολίτες, όσο και μικρότερα θέματα, που αφορούν όμως στην καθημερινότητα των πολιτών, στο πλάι των οποίων θέλει να αποδείξει ότι βρίσκεται.

Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε από το εργοτάξιο του παραλιακού μετώπου, όπου βρέθηκε, χθες, η Φώφη Γεννηματά. Σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα έργο πνοής για ολόκληρο το λεκανοπέδιο Αττικής, η Φώφη Γεννηματά θύμισε με νόημα ότι ήταν η δική της παράταξη που το εμπνεύστηκε, το ξεκίνησε και το παρακολουθεί έκτοτε. Χθες, μάλιστα, ήταν εκείνη που ζήτησε την άμεση δημοπράτηση της δεύτερης φάσης, αφήνοντας σαφώς να υπονοηθεί ότι η καθυστέρηση που έχει ήδη σημειωθεί είναι μεγάλη και αδικαιολόγητη. Με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, μάλιστα, να δεσμεύεται ότι αυτό θα γίνει άμεσα και συγκεκριμένα μέσα στον Αύγουστο, σημειώνοντας ο ίδιος ότι σε αυτό αποφασιστικό, αν όχι καθοριστικό ρόλο έπαιξε η ερώτηση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής για το θέμα στον πρωθυπουργό, στην Χαριλάου Τρικούπη αναθάρρησαν. «Χαιρόμαστε που έστω και με καθυστέρηση δύο ετών, η πίεσή μας και μάλιστα μετά την ερώτηση που έκανα στον ίδιο τον πρωθυπουργό, πιάνει τόπο», είπε από το εργοτάξιο η ίδια η Φώφη Γεννηματά, δεσμευόμενη ότι το κόμμα της θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη των εργασιών, καθώς θέλει να δει την ελεύθερη πρόσβαση πια των πολιτών της ευρύτερης περιοχής σε αυτό το μεγάλο έργο, να γίνεται πράξη, και μαζί του να αποκτά στην πράξη σημασία ο ουσιαστικός ρόλος των δημάρχων σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Πρόκειται εξάλλου για ένα κόμμα, με σημαντική παράδοση στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία μάλιστα σε μεγάλο βαθμό δεν έχασε ούτε στα ‘πέτρινα χρόνια’ των μνημονίων.

Στη δε, περίπτωση του εμβολίου της AstraZeneca, στο Κίνημα Αλλαγής είναι πολύ πιο αυστηροί, με τα βέλη τους να εκτείνονται και πέραν της κυβέρνησης, στους ειδικούς επιστήμονες της Επιτροπής Εμβολιασμών. Κάνοντας λόγο για «ανεπίτρεπτη και επικίνδυνη» σύγχυση, που προκλήθηκε από τις δηλώσεις των μελών της τελευταίας, η Χαριλάου Τρικούπη καλεί τους επιστήμονες που την απαρτίζουν να εξηγήσουν τον λόγο για τον οποίο τροποποίησαν την εισήγησή τους, καθώς και να γνωστοποιήσουν τα επιστημονικά δεδομένα στη βάση των οποίων προέβησαν σε αυτή την κίνηση. Την ίδια ώρα, καλούν την κυβέρνηση να πάρει θέση, ρωτώντας ευθέως πια αν η παλιότερη απόφασή της για την χορήγηση του εν λόγω σκευάσματος συνδέεται με το εσπευσμένο άνοιγμα των δραστηριοτήτων, λόγω της μακρόχρονης καραντίνας που είχε προηγηθεί. Καταλήγουν, δε, με το αυτονόητο ότι «στον εμβολιασμό απαιτείται σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.