ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Αρωματικό πέστο δυόσμου

Ένα βότανο με μοναδικό άρωμα και πολλές χρήσεις! Μαζί με το βασιλικό το συναντάμε σχεδόν σε κάθε κήπο, αυλή και μπαλκόνι των ελληνικών σπιτιών.

Μία συνταγή από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο, chef de cuisine στην εταιρία Jacques Lafargues Traiteur στη Λιόν.

Υλικά

120 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το πράσινο μέρος

2 σκελίδες σκόρδο

1 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα

2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη

2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι για 1΄-2΄ ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄ το πολύ, με προσοχή μην καεί.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε στο μπλέντερ τον δυόσμο, το μείγμα του τηγανιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μια λεία και ομοιόμορφη πάστα. Διορθώνουμε το αλάτι ή πιπέρι.

Το σερβίρουμε με το κρέας, τα λαχανικά, τα ζυμαρικά ή τη σαλάτα της επιλογής μας.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.