ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος

Δημήτρης Παπαδημούλης: Αποχωρεί από την πολιτική

Δεν θα διεκδικήσει νέα θητεία στην Ευρωβουλή, ούτε θα επιδιώξει να εκλεγεί βουλευτής ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο ieidiseis, αποχωρεί από την επαγγελματική πολιτική.

"Διανύω την τρίτη μου θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο. Έχω αποφασίσει εδώ και χρόνια, ότι θα είναι και η τελευταία στα Κοινοβουλευτικά έδρανα, Ευρωπαϊκά ή Ελληνικά. Εντάχθηκα στην Ανανεωτική Αριστερά το 1974: Ρήγας Φεραίος-ΚΚΕ Εσωτερικού-ΕΑΡ-Συνασπισμός-ΣΥΡΙΖΑ. Πρωτοεκλέχτηκα στο Ευρωκοινοβούλιο το 2004, οπότε και αποχώρησα με πρωτοβουλία μου από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ", είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Το 2024 που ολοκληρώνεται η θητεία μου στην Ευρωβουλή, συμπληρώνω 50 χρόνια συνεχούς πολιτικής παρουσίας και δράσης στην Αριστερά. Έως τότε, θα τιμήσω όσο καλύτερα μπορώ, την εντολή των συμπολιτών που με εξέλεξαν με την ψήφο τους πρώτο Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Θα συνεχίσω, γεροί να είμαστε, να υπηρετώ τις ίδιες ιδέες, αλλά από τα μετόπισθεν", πρόσθεσε ο ίδιος.

"Είμαι αντίθετος στις κοινοβουλευτικές ισοβιότητες και πιστεύω έμπρακτα ότι η εμπειρία των μεγαλύτερων πρέπει να συμβαδίζει με την ανάγκη διαρκούς ανανέωσης σε ιδέες αλλά και πρόσωπα. Έχω όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Αλλά βρίσκονται πολύ πέραν των κοινοβουλευτικών εδράνων", σημείωσε.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Η ντροπή της Αριστεράς, κρίμα για τους αγνούς αγωνιστές που πλήρωσαν με αίμα και φυλακίσεις για να κρατήσουν ψηλά τις ιδέες τις αριστεράς για να μπορεί ο Ππαδημούλης και άλλοι να τις εκμεταλλευτούν και να γίνουν αγωνιστές του Κολωνακίου.

  2. Μπούκωσε από λεφτά και από ακίνητα ο φασίστας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.