ΕΛΛΑΔΑ

Δεν θα προλάβουμε να αναστρέψουμε το 4ο κύμα

Έκκληση Εξαδάκτυλου: Να σπεύσουν να εμβολιαστούν - Ειδικά αυτοί που κινδυνεύουν

O πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μίλησε για το 4ο κύμα ενώ σχολίασε και τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί.

Ο κ. Εξαδάκτυλος ξεκίνησε απαντώντας σε ερώτηση για το πού πάμε την ώρα που η κατάσταση είναι έτσι, τονίζοντας το εξής: «Ε, πώς δεν πάμε; Πάμε! Οι νέοι θα ανοσοποιηθούν δια της νοσήσεως, εσείς αν είστε εμβολιασμένος μπορείτε να πάτε στο πάρτι και όταν ακούτε τηρούμε όλα τα μέτρα, καλό είναι να... κουμπώνεστε».

Μάλιστα, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο Open, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τόνισε πως «η πανδημία τελειώνει με ανοσοποιημένου πληθυσμό. Και αυτό μπορεί να συμβεί και με τη νόσηση. Αλλά έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μια χώρα που υπάρχει αφθονία εμβολίων και δεν το εκμεταλλευόμαστε».
«Δεν έχω καμία βεβαιότητα ότι αυτά τα μέτρα θα τηρηθούν»

Παράλληλα, προέταξε πως «καλούμε τους πάντες, και ειδικά τους άνω των 50, να εμβολιαστούν. Δεν θα προλάβουμε να αναστρέψουμε το 4ο κύμα με επιπλέον μέτρα αυτή τη στιγμή. Και δεν έχω καμία βεβαιότητα ότι αυτά τα μέτρα θα τηρηθούν».

«Αλλά μην πάμε στην άλλη άκρη και ότι το κύμα θα μας πάρει όλους και ας ξεσαλώσουμε γιατί μπορεί και αυτό το συμπέρασμα να βγει και δεν θα είναι σωστό. Αυτό που λέω, είναι ότι η πιο αποτελεσματική άμυνα, είναι να εμβολιασθούν. Και ειδικά αυτοί που κινδυνεύουν, οι άνω των 50 διότι αυτοί προλαβαίνουν. Και να τηρούνται και τα μέτρα τα οποία δεν τηρούνται. Και όχι μόνο στη διασκέδαση αλλά δεν τηρούνται και αλλού».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.