ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εβρά: «Οι σύλλογοι πρέπει να εκπαιδεύσουν τους οπαδούς για τον ρατσισμό»

Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι θα πρέπει να αλληλεπιδράσουν με τους οπαδούς για να τους εκπαιδεύσουν σχετικά με τον ρατσισμό, όπως δήλωσε ο Γάλλος παλαίμαχος αμυντικός, Πατρίς Εβρά, με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκαν Άγγλοι διεθνείς στο διαδίκτυο μετά τον τελικό του EURO 2020.

Ο Εβρά είπε στο Sky Sports ότι η εκπαίδευση αποτελεί το κλειδί για την αντιμετώπιση ενός παλιού προβλήματος.

«Εάν δεν κάνουμε κάτι, ο ρατσισμός θα είναι πάντα εκεί, γιατί είναι εκεί για τόσα χρόνια. Ξέρετε ότι πρέπει να αλλάξουμε και γι' αυτό η εκπαίδευση είναι πραγματικά σημαντική» είπε.

«Θέλω αυτοί οι σύλλογοι να επενδύσουν στην εκπαίδευση, να συναντήσουν τους οπαδούς, να μιλήσουν οι παίκτες στους οπαδούς και να πουν τι αισθάνονται, όταν κακοποιούνται λόγω του χρώματός τους. Μην μου πειτε ότι οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι δεν μπορούν να το κάνουν αυτό ή η FIFA ή η UEFA. Να γίνουν περισσότερες συναντήσεις με τους οπαδούς, ώστε να καταλάβουν πως, όταν μιμούνται τη μαϊμού όταν ένας μαύρος παίκτης παίρνει τη μπάλα, αυτό επηρεάζει σημαντικά. Αυτό θα είναι πραγματικά σπουδαίο».

Οι επιθέσεις μέσω διαδικτύου σε παίκτες οδήγησαν τις βρετανικές ποδοσφαιρικές αρχές να μποϊκοτάρουν για λίγο τις πλατφόρμες των social media πριν από το EURO, ενώ η Βρετανία σχεδιάζει νομοθεσία για να αναγκάσει τις εταιρείες αυτές να κάνουν περισσότερα.

Ένας εκπρόσωπος του Twitter δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είχαν αφαιρέσει περισσότερες από 1.000 αναρτήσεις και ανέστειλαν οριστικά ορισμένους λογαριασμούς, ενώ το Facebook ανακοίνωσε ότι επίσης είχε αφαιρέσει γρήγορα καταχρηστικά σχόλια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.