ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενάντια σε καθετί συλλογικό η κυβέρνηση…

Εξαργύρωση προεκλογικών γραμματίων το σχέδιο νόμου για τις επικουρικές

Κάθετα αντίθετη στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τις επικουρικές συντάξεις είναι η Χαριλάου Τρικούπη, που κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου για ιδεοληπτική και συντηρητική πολιτική, που αποσκοπεί στη μείωση των επικουρικών συντάξεων και την εξαργύρωση προεκλογικών ‘γραμματίων’ υπέρ των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.
Εκτιμώντας ότι στην κυβέρνηση παραπλανούν τους νέους, υποσχόμενοι λαγούς με πετραχήλια, κάτι που δεν στηρίζεται επιστημονικά, κάνουν λόγο για ενίσχυση στην πραγματικότητα μόνο των εταιριών διαχείρισης κεφαλαίων, διασφαλίζοντας παράλληλα νομοθετικά τα παιχνίδια των διαχειριστών τους, με ακαταδίωκτο.
Απαντώντας στα περί διασφάλισης του ποσού των καταβληθέντων εισφορών του ασφαλισμένου, σε περίπτωση αρνητικών αποδόσεων των χρηματαγορών, στο Κίνημα Αλλαγής σημειώνουν ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να προσδιορίσει το ποσό της τότε αποδιδόμενης σύνταξης που προσδιορίζεται, όπως λένε, στο 50% περίπου του σημερινού συστήματος.
Στην πραγματικότητα, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι και με αυτό το σχέδιο νόμου, συνεχίζει να επιτίθεται σε κάθε τι συλλογικό και αλληλέγγυο, προκρίνοντας μία κοινωνία όπου «θα βρίσκεται μόνος και τρομαγμένος ο εργαζόμενος απέναντι στον ισχυρό εργοδότη, μόνος και έρημος ο ασφαλισμένος απέναντι στις ισχυρές χρηματαγορές». Θυμίζουν δε με νόημα ότι το δήθεν ‘βέλτιστο’ υπερκεφαλαιοποιητικό σύστημα του ‘ατομικού κουμπαρά’, δεν εφαρμόζεται από καμία ευρωπαϊκή χώρα, αντίθετα εφαρμόστηκε μόνο σε λατινικές χώρες, όπου και εγκαταλείφθηκε όταν χρεοκόπησε. Όσο για τη δήθεν διασφάλιση των υπαρχουσών επικουρικών συντάξεων των εργαζομένων άνω των 35 ετών και των σημερινών συνταξιούχων, σημειώνουν ότι το κόστος μετάβασης από το ένα σύστημα στο άλλο αγγίζει το δυσθεώρητο ποσό των 78 δις ευρώ, ενώ σε επτά χρόνια από σήμερα, το κόστος στήριξης της απόδοσης των επικουρικών συντάξεων θα ανέρχεται ετησίως στα 3 δις ευρώ.
«Κύριε Μητσοτάκη, οι συνταξιούχοι σήκωσαν το κυριότερο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής στα μνημονιακά χρόνια, υπέστησαν ισχυρή μείωση του βιοτικού τους επιπέδου, είναι αλληλέγγυοι με τους νέους και κόντρα στον υπόγειο πόλεμο που επιχειρείται να τροφοδοτήσετε με αυτούς», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, ρωτώντας τι άλλαξε από πέρσι, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ισχυριζόταν ότι διασφάλισε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος ως το 2070. Προειδοποιούν δε, προσωπικά, τον πρωθυπουργό ότι οι συνταξιούχοι δεν εμπαίζονται, αντίθετα απαιτούν σεβασμό, για αυτό και θα σταθούν δυναμικά μαζί με τους εργαζομένους απέναντι στα κυβερνητικά σχέδια…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.