ΕΛΛΑΔΑ

Δικαιούχοι οι νέοι που έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό ή το μονοδοσικό της J&J

Κατατέθηκε η τροπολογία για το «Freedom Pass»

Τροπολογία πέντε άρθρων κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με διατάξεις που αποσκοπούν στην εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας επιχειρήσεων ή άλλων χώρων συνάθροισης, παράλληλα με την εφαρμογή των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, για όσο διάστημα συνεχιστεί η πανδημία.

Έτσι, η τροπολογία ρυθμίζει ζητήματα σχετικά με τη χρήση του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid-19 που βεβαιώνει τον εμβολιασμό του χρήστη του, θεσπίζει την καταβολή του voucher των 150 ευρώ ("freedom pass") σε κάθε νέο 18 έως 25 ετών που θα ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού του (ή σε περίπτωση μονοδοσικού εμβολίου, τη μόνη δόση) και ορίζεται πως το ποσό αυτό θα μπορεί να δαπανηθεί μονάχα για την πραγματοποίηση αγορών ή λήψη υπηρεσιών από τουριστικές, πολιτιστικές ή μεταφορικές επιχειρήσεις. Η τροπολογία περιλαμβάνει ακόμα άρθρα για την ψηφιακή έκδοση απαραίτητων ιατρικών βεβαιώσεων (π.χ. για χρήση σε κολυμβητήριο, γυμναστήριο κ.ο.κ) αλλά και την εφαρμογή «myHealth» για την διαχείριση και παρακολούθηση των συνταγών και των άυλων παραπεμπτικών των πολιτών. Τέλος, στην τροπολογία περιλαμβάνεται διάταξη για την παράταση της χρήσης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, εντάσσεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.