ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί από τα όργανα του κόμματος…

Να τα ‘κλείσουμε’ όλα πριν από την 3η Σεπτέμβρη…

Νέα συζήτηση γύρω από τη διαδικασία εκλογής αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής επιχειρεί να ανοίξει ο Ανδρέας Λοβέρδος, που έθεσε χθες θέμα κατάληξης στη διαδικασία πριν από τον εορτασμό της επετείου από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ την 3η Σεπτέμβρη.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, πρότεινε να προσδιοριστεί η ημερομηνία εκλογών και οι διαδικασίες με τις οποίες αυτές θα διεξαχθούν πριν από την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη, θέτοντας θέμα ισονομίας και ισοπολιτείας για όλους τους υποψηφίους αρχηγούς. «Παρατηρείται το φαινόμενο ορισμένες φορές να αξιοποιούνται οι δομές του κόμματος, όχι για όλους μας, για όλους τουλάχιστον όσοι θέλουν να είναι υποψήφιοι και για εκείνους που τους υποστηρίζουν, αλλά για κάποιους», είπε, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της σημερινής ηγεσίας, αν και απέφυγε να παραδεχθεί ότι αναφέρεται σε ένα πρόσωπο συγκεκριμένα. Ο ίδιος, εξάλλου, υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη να έχουν καθοριστεί οι διαδικασίες πριν από την 3η Σεπτεμβρίου, προκειμένου να υπάρχει χρόνος να κάνουν όλοι τις περιοδείες τους και από το Γραφείο Τύπου μέχρι όλα τα όργανα του κόμματος να ανήκουν σε όλους. Ακόμα και για τα γραφεία του κόμματος στην Χαριλάου Τρικούπη, υποστήριξε ότι θα πρέπει να έχουν χώρο για όλους. «Άρα, λοιπόν, ισονομία, ισοπολιτεία για να είναι τα θέματα πεντακάθαρα και να είμαστε όλοι αγαπημένοι, όπως πρέπει να είμαστε», είπε.

Από την Χαριλάου Τρικούπη πάντως, αντιμετωπίζουν τη νέα αυτή πρόταση ως μη γενόμενη, δεδομένου ότι οι αποφάσεις για το πότε θα κανονιστούν οι διαδικασίες για την εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη αρχηγού του κόμματος έχουν ήδη ληφθεί και μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο, αφού ήταν το Πολιτικό Συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος που αποφάσισαν ο ‘οδικός χάρτης’ προς την εκλογή να αποφασιστεί από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, η οποία και θα συνεδριάσει μέσα στον Σεπτέμβριο. Για αυτό και δεν είναι λίγα τα στελέχη που υποστηρίζουν ότι τούτων δοθέντων, δεν έχει κανένα νόημα αυτή η συζήτηση, απορρίπτοντας προφανώς εμμέσως το ενδεχόμενο η ΚΠΕ να συνεδριάσει 1-2 Σεπτεμβρίου, ή ακόμα περισσότερο τον Αύγουστο, μέσα στα ‘μπάνια του λαού’, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα την 3η Σεπτέμβρη…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.