Neo

Νέα μηνύματα της «γαλάζιας» Ευθυμίου στο Μαξίμου

Η Άννα Ευθυμίου ήταν η βουλευτής που, ως εργατολόγος, είχε εκφράσει από βήματος Βουλής τις αντιρρήσεις της για το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη και για την μετατροπή της διαδικασίας διαπραγμάτευσης από συλλογική σε ατομική. Βεβαίως, παρότι ο υπουργός Εργασίας ουδόλως συνυπολόγισε τις θέσεις που είχε εκφράσει η βουλευτής της ΝΔ από βήματος Βουλής, η Άννα Ευθυμίου δεν καταψήφισε, μην θέλοντας να τραβήξει στα άκρα το σχοινί. Χθες, λοιπόν, μιλώντας στην ιστοσελίδα ieidiseis, η βουλευτής επέλεξε να στείλει νέα μηνύματα στο Μαξίμου, διαφοροποιούμενη από το χαλί των απολύσεων που στρώνουν για τους ανεμβολίαστους τούτες τις μέρες κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Είναι σαφές ότι από την κυβερνητική εξαγγελία της νομοθετικής ρύθμισης δεν προβλέπεται ως κύρωση η απόλυση. Κατά συνέπεια, μία τέτοια απόλυση είναι άκυρη ως καταχρηστική. Και επομένως, κανείς μη εμβολιασμένος δεν μπορεί να απολυθεί για το λόγο αυτό. Επειδή, όμως, στον ιδιωτικό τομέα η απόλυση του εργαζόμενου στο πλαίσιο των νομοθετημένων περιορισμών της, είναι αναιτιολόγητη και αποτελεί έκφανση και έκφραση του διευθυντικού δικαιώματος του εργοδότη, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο αυτό», επισήμανε χαρακτηριστικά η Άννα Ευθυμίου, που τόνισε τα ίδια και για τον δημόσιο τομέα: «Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες το νέο πλαίσιο για το δημόσιο τομέα δε θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού με τις απολύσεις. Επομένως και εξ αντιδιαστολής ερμηνευόμενες, ο μη εμβολιασμός δε συνιστά πειθαρχικό αδίκημα που θα επισείει την ποινή της απόλυσης. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η επιστημονική μου άποψη είναι ότι η κύρωση της απόλυσης προσκρούει σε άλλα συνταγματικά δικαιώματα». Βεβαίως, οι υπουργοί Εσωτερικών και Ανάπτυξης λένε τα αντίθετα, εξ ού και η Ευθυμίου στέλνει τα μηνύματά της, με τη βεβαιότητα ότι δεν είναι η μόνη στη ΝΔ που δε θα ήθελε να δει την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ανοίγει τον χορό των απολύσεων για τους ανεμβολίαστους…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Οι ελλείψεις για καλή και σοβαρή Αξιωματική αντιπολίτευση είναι πολλές και μεγάλες .
  Σε μια κυβέρνηση που μάλιστα κάνει μεν ότι μπορεί για να μας βγάλει από την μάχη με τον εχθρό της πανδημίας με λιγότερες από όσο γίνεται απώλειες , αλλά αυτά που ΚΑΝΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ , ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ.
  Τα χρηματα του Eυρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης της οικονομίας μας εξακολουθούν να νέμονται από ειδικα συμφέροντα .
  Όπως και πριν με τα δάνεια , τις ελλείψεις τα ελλείμματα και τα σκανδαλα στους προϋπολογισμούς μας
  από την διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και την συνέχεια τους από τον ίδιο τον Τσίπρα για όσο διάστημα μας ξεχαρβάλωσε σε όλους τους τομείς .
  Δεν κάνει η Κυβέρνησης , ούτε καν, συντήρηση και διαχείρηση των κρίσεων της πανδημιας με τον καλύτερο τρόπο γιατί κλείνει το μάτι ακόμη σε ειδικά συμφέροντα .
  Ο δε κωστακαραμανλησμός καλά κρατεί και δεν είναι μονάχα στον ΣΥΡΙΖΑ με τον συνωστισμό εκεί των συμφεροντολόγων και γυρολόγων από τα αλλά κόμματα , αλλά φοίεται και ευδοκιμεί ακόμη στην Ν.Δ.
  Ο δε Π/θ Μητσοτάκης να μην τον εξορκίζει !!!!
  Πολλα γαϊδουράγκαθα λοιπόν στο μποστάνι μας που σε λίγο θα μας το αχρηστεύσουν αν δεν τα ξεριζώσουμε .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.