ΚΟΣΜΟΣ

537 χρόνια κάθειρξης στους έντεκα Τούρκους και Κούρδους αντικαθεστωτικούς πρόσφυγες

Ντροπή! Που είναι οι δήθεν εθνικόφρονες, δήθεν πατριώτες, δήθεν δημοκράτες, δήθεν αριστεροί;

Κάθε αυστηρότητα εξάντλησε χθες Δευτέρα (20/7) το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους 11 Τούρκους και Κούρδους αντικαθεστωτικούς πρόσφυγες οι οποίοι δικάζονταν στη χώρα μας για την υπόθεση των Σεπολίων, καταδικάζοντας τους σε συνολική ποινή 537 χρόνων, για μια τσάντα με όπλα που βρέθηκαν στον πάτο ενός βόθρου στο σπίτι που φιλοξενούνταν.

Το δικαστήριο με ταχύτατες διαδικασίες απέρριψε ακόμη, όλες τις ενστάσεις της υπεράσπισης, τους ισχυρισμούς και τα ελαφρυντικά, ακόμη και αυτού της μετεφηβικής ηλικίας.

Η τσάντα η οποία ήταν το μοναδικό «τεκμήριο» για το οποίο καταδικάστηκαν οι πρόσφυγες, όπως παραδέχτηκε και ενώπιον του δικαστηρίου, μετέφερε ο πρώτος κατηγορούμενος στο σπίτι το προηγούμενο βράδυ και την είχε απορρίψει στο άνοιγμα του φρεατίου που υπήρχε, υπό τη συνεχή επίβλεψη της αντιτρομοκρατικής που εν αγνοία του, τον ακολουθούσε κατα πόδας για τουλάχιστον δύο ημέρες.

Το δικαστήριο αποτελούμενο από τους (πρόεδρο) Ιωάννα Λάμπρου- Βελησάρη, (μέλη) Μαρία Σακελλαροπούλου, Ιωάννη Λαμπρινόπουλο και την εισαγγελέα Μαρία Σπυροπούλου, θεώρησε την πράξη «τρομοκρατική» και τους έκρινε όλους ένοχους ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, παρά το γεγονός ότι ο βασικός και μόνος μάρτυρας της αντιτρομοκρατικής που τους παρακολουθούσε, βεβαίωσε στο δικαστήριο ότι καμία πράξη τρομοκρατίας δεν είχε γίνει από αυτούς στην Ελλάδα.

Το δικαστήριο απέρριψε ακόμη, όλες τις ενστάσεις της υπεράσπισης, τους ισχυρισμούς και τα ελαφρυντικά, ακόμη και αυτού της μετεφηβικής ηλικίας.

Όπως επισημαίνουν οι δικηγόροι υπεράσπισης των προσφύγων ο πρώτος κατηγορούμενος που αποδέχτηκε τη σχέση του με τον οπλισμό, καταδικάστηκε και ως διευθυντής της «οργάνωσης», σε ποινή μεγαλύτερη και από αυτή που επιβλήθηκε στο Μιχαλολιάκο. Η ποινή είναι η βαρύτερη που έχει επιβληθεί για υλικό τέτοιας δικογραφίας, είναι επιδεικτικά άδικη και με κριτήρια συλλογικής ευθύνης. Έτσι, καταδικάστηκαν για πρώτη φορά Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές, με συνεχή δημόσια παρουσία, συμμετοχή και μακρά προσφορά σε αγωνιστική αλληλεγγύη, με τις διατάξεις του 187Α του ΠΚ.

«Η απόφαση αυτή έρχεται σε σύγκρουση με τη συνεχή και επί πολλά έτη νομολογία των ανώτερων και ανώτατων δικαστηρίων της χώρας, που έχουν απορρίψει τις σχετικές αιτιάσεις του Τουρκικού κράτους και τα αιτήματα για έκδοση και δικαστική συνεργασία» σχολιάζουν οι δικηγόροι επισημαίνοντας ότι προβληματίζει ακόμη το γεγονός, ότι η απόφαση αυτή που εκδόθηκε με ταχύτατες διαδικασίες, συμπίπτει με την ημέρα της πανηγυρικής επίσκεψης του προέδρου Ερντογάν στη Αμμόχωστο και την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στη Κύπρο.

«Ως συνήγοροι υπεράσπισης είμαστε βέβαιοι ότι οι κατηγορίες και οι εξωφρενικές ποινές δεν μπορούν παρά να καταπέσουν μετά από την άσκηση έφεσης» υπογραμμίζουν σε δημόσια δήλωση τους οι συνήγοροι υπεράσπισης Αλέκα Ζορμπαλά, Ιωάννα Κούρτοβικ, Δημήτρης Σαραφιανός, Πατρίκιος Πατρικουνάκος.

Πηγές: ThePressProject / kosmodromio.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.