ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ
Ψητοί κολοκυθοκεφτέδες

Μία εξαιρετική συνταγή για ψητούς κολοκυθοκεφτέδες.
Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια
3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
3 αβγά
250 γρ. φέτα
3 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο φρέσκο
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να στραγγίξουν.
Ψιλοκόβουμε το δυόσμο, τον μαιντανό και τον άνηθο.
Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε (προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να πήξει λίγο το μίγμα).
Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους πανάρουμε στην τριμμένη φρυγανιά. Το μίγμα θα είναι λίγο υδαρές και θα κολλάει στα χέρια μας. Μην ανησυχήσετε. Μόλις το πανάρετε με τη φρυγανιά θα πάρει το σχήμα που πρέπει.
Τους απλώνουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο.
Πηγή: olivemagazine.gr

e-πιλογές

Τι αναφέρει το ΥΠΕΝ
Ηλεκτρικό ρεύμα: Στα ίδια επίπεδα οι τιμές στις αρχές του 2024 - Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα νέα «έγχρωμα» τιμολόγια
Στα 15-17 σεντς ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται - με τα μέχρι στιγμής δεδομένα - το ...
Τι σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ
Οι 5 φορολογικές και λογιστικές παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν τα δημόσια έσοδα κατά 3 δισ. ευρώ
Το 2024 αναμένεται να είναι μία κομβική χρονιά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ...