ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Ecofin οι Χρ. Σταϊκούρας και Θ. Σκυλακάκης - Αναμένεται η τελική έγκριση του «Ελλάδα 2.0»

Συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες το Ecofin, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και του αναπληρωτή υπ. Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκη.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ προβλέπεται να συζητήσουν για την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη - με έμφαση στην εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να δοθεί η τελική έγκριση για την πρώτη δέσμη Εθνικών Σχεδίων Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που υποβλήθηκαν από κράτη - μέλη της Ε.Ε. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και το ελληνικό σχέδιο («Ελλάδα 2.0»), το οποίο ήταν το δεύτερο που κατατέθηκε και το τρίτο που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Χθες, ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, τόνισε από τις Βρυξέλλες, όπου διεξήχθη το Eurogroup, πως «η έγκριση των 12 εθνικών σχεδίων ανάκαμψης και ανθεκτικότητας είναι μια σημαντική συλλογική επιτυχία. Χαίρομαι που το ελληνικό σχέδιο είναι μεταξύ αυτών».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ελληνικό σχέδιο είναι ένα «φιλόδοξο σχέδιο» που θα οδηγήσει σε υψηλή ανάπτυξη, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή, θα ενισχύσει την ανθεκτικότητα και θα προσθέσει στη διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.