ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σοβαρή ενημέρωση» για τον εμβολιασμό ζητά το ΚινΑλ

«Τσουβαλιάζετε» αρνητές και προβληματισμένους

Για κυβερνητικό αλαλούμ στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας, μιλούν στο Κίνημα Αλλαγής, επιμένοντας στην ανάγκη σωστής ενημέρωσης των πολιτών γύρω από τον εμβολιασμό τους.
«Το λέγαμε πάρα πολλούς μήνες ότι έπρεπε να δώσετε βάρος στην ενημέρωση, ότι έπρεπε να έχετε κινητά συνεργεία για να φτάσετε σε απομακρυσμένες περιοχές, σε κατάκοιτους, σε ανθρώπους υπερήλικες που δεν μπορούσαν να φτάσουν στα εμβολιαστικά κέντρα. Τα αγνοήσατε όλα αυτά και όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι, τι κάνατε; Βάλατε τα στελέχη σας και τσουβαλιάζουν τους αρνητές των εμβολίων και όσους συνομωσιολόγους υπάρχουν στην Ελλάδα με αυτούς που πραγματικά είναι προβληματισμένοι και αναζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις και σοβαρή ενημέρωση», είπε από το βήμα της Βουλής, κατά τη δευτερολογία της χθες η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, καλώντας την κυβέρνηση να ‘σκύψει’ πάνω από τη δεύτερη κατηγορία και να κάνει ειδική καμπάνια ενημέρωσης, αντί να επιλέγει να ‘χωρίσει την ελληνική κοινωνία στα δύο».
Παρατηρώντας ότι τη μία μέρα βγαίνει ο ένας Υπουργός και απειλεί και την άλλη μέρα βγαίνει άλλος Υπουργός και καταγγέλλει αυτόν που απειλεί, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο για ένα ‘πραγματικό αλαλούμ’, καλώντας την κυβέρνηση να υιοθετήσει μία σοβαρή καμπάνια ενημέρωσης για τους πραγματικά προβληματισμούς, γι’ αυτούς που αναζητούν απαντήσεις, αφού ακόμα έχουμε μεγάλα ποσοστά ανεμβολίαστων και μάλιστα σε επικίνδυνες ηλικίες. Υπενθυμίζεται, ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει ήδη ξεκινήσει τη δική του καμπάνια ενημέρωσης υπέρ του εμβολιασμού, καλώντας τους πολίτες να κάνουν μία πράξη υπευθυνότητας τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους γύρω τους, και προκειμένου να φτάσουμε ένα βήμα πιο κοντά στο τέλος της πανδημίας.
Την ίδια ώρα, στην Χαριλάου Τρικούπη, δεν έχουν σταματήσει να ασχολούνται και με το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία το φθινόπωρο. Η ίδια η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε χθες την κυβέρνηση ότι κλείνοντας οριζόντια τα σχολεία, άφησε μαθητές σε ορεινές περιοχές χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο, χωρίς μάθημα, ενώ είχαν τις απαιτούμενες αίθουσες ώστε να αποφύγουν τον συνωστισμό. «Δεν υπήρξε σχέδιο, δεν έγινε προσπάθεια να κρατηθούν τα σχολεία ανοιχτά, δεν υπήρχαν στοιχεία από έρευνες», είπε, επιφυλασσόμενη να παρουσιάσει το κόμμα της τα στοιχεία για ό,τι συνέβη, αφού ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα που ‘τρέχει’ για το θέμα…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.