ΚΟΣΜΟΣ

Tο προσωπικό θα εργάζεται με αρνητικό τεστ COVID-19

Βρετανία-«pingdemic»: Διεξαγωγή ημερήσιων διαγνωστικών τεστ στους χώρους εργασίας του τομέα των τροφίμων

Η διεξαγωγή ημερήσιων διαγνωστικών τεστ θα δρομολογηθεί στους χώρους εργασίας του τομέα των τροφίμων στη Βρετανία, ώστε το προσωπικό που έχει «ειδοποιηθεί» από την εφαρμογή για την COVID-19 να συνεχίζει να εργάζεται αν βρεθεί αρνητικό, παρά να παραμένει σε απομόνωση, όπως ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση.

Τα σούπερ μάρκετ ανακοίνωσαν ότι μερικά προϊόντα παρουσιάζουν έλλειψη και πρατήρια εφοδιασμού καυσίμων αναγκάστηκαν να κλείσουν, αφού μία ειδική εφαρμογή ενημέρωσε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους να απομονωθούν, μετά την επαφή που είχαν με κάποιον που νοσούσε από τον κορονοϊό.

Οι βρετανικές εφημερίδες δημοσίευσαν στις πρώτες σελίδες τους φωτογραφίες από άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ, χαρακτηρίζοντας την όλη κατάσταση ως «pingdemic» από τη δράση της ειδικής εφαρμογής.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχουν εντοπιστεί τα σημεία για την άμεση πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ για αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων και των μεγαλύτερων κέντρων διανομής των σούπερ μάρκετ, ενώ περισσότερα από 500 σημεία θα αρχίσουν να λειτουργούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ δήλωσε ότι στη διάρκεια της πανδημίας οι εργαζόμενοι στον τομέα των τροφίμων και των ποτών έκαναν ότι ήταν δυνατό για να κρατήσουν τα ράφια και τα ψυγεία γεμάτα σε όλη τη χώρα.

«Καθώς διαχειριζόμαστε αυτόν τον ιό και κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να σπάσουμε τις αλυσίδες μετάδοσης, η διενέργεια καθημερινών διαγνωστικών τεστ για τις επαφές των εργαζομένων στον σημαντικό αυτόν τομέα θα βοηθήσει για να ελαχιστοποιήσουμε τις ερχόμενες εβδομάδες την αναστάτωση που προκλήθηκε από τα αυξανόμενα περιστατικά μόλυνσης, ενώ θα διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι δεν εκτίθενται σε κίνδυνο», είπε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.