ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Βrownie διπλής σοκολάτας

Μια εναλλακτική συνταγή για brownie που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη μη vegan εκδοχή της.

Υλικά

½ φλιτζάνι vegan βούτυρο λιωμένο ή λάδι καρύδας

½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

¼ φλιτζάνιου ζάχαρη καρύδας

3 κουτ. σούπας φυτικό γάλα

3 κουτ. σούπας φυτικό βούτυρο

2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 ¼ φλιτζανιού αλεύρι γ.ο.χ.

1/3 του φλιτζανιού κακάο

¼ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

¼ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

½ κουτ. γλυκού αλάτι\

1 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα τεμαχισμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα στρογγυλό ταψί.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε στη συνέχεια το γάλα, το βούτυρο αμυγδάλου και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε αλέυρι, κακάο, μπέικιν πάουντερ σόδα και αλάτι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα κομματάκια σοκολάτας.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί. Προσθέτουμε επιπλέον κομματάκια σοκολάτας, αν χρειαστεί.
Ψήνουμε για 28-30 λεπτά μέχρι το πάνω μέρος να είναι σκληρό και να έχει δημιουργηθεί μια ελαφριά κρούστα. Το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.