Για το σερβίρισμα
Τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού και φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο
Διαδικασία
Για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το ρυζάλευρο, τον νισεστέ, τη ζάχαρη και τη μαστίχα, αν χρησιμοποιήσουμε, και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε τα συστατικά να διαλυθούν στο γάλα.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μοιράζουμε το μαλεμπί σε 4 μπολ και, αφού πέσει η θερμοκρασία του, τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Σερβίρουμε το μαλεμπί με τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού και φιστίκι Αιγίνης.
Νόστιμα tips
* Αν δεν βρούμε τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού, ραντίζουμε την κρέμα με ροδόνερο.
* Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα αμυγδάλου αντί για αγελαδινό. Θα βγει εξίσου νόστιμο.
«Η μόνη υποψηφιότητα που διασφαλίζει αλλαγή ηγεσίας στον δεύτερο γύρο, είναι η δική ...
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα