ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μαλεμπί

Η Εύα Μονοχάρη προτείνει μία εξαιρετική συνταγή για επιδόρπιο δροσερό και ελαφρύ, ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

15 λεπτά, αναμονή 1-2 ώρες

Υλικά για 4 άτομα

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες
60 γρ. ρυζάλευρο
40 γρ. νισεστέ
40 γρ. ζάχαρη
1/4 κουτ. γλυκού μαστίχα σκόνη, προαιρετικά

Για το σερβίρισμα
Τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού και φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο

Διαδικασία

Για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το ρυζάλευρο, τον νισεστέ, τη ζάχαρη και τη μαστίχα, αν χρησιμοποιήσουμε, και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε τα συστατικά να διαλυθούν στο γάλα.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μοιράζουμε το μαλεμπί σε 4 μπολ και, αφού πέσει η θερμοκρασία του, τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Σερβίρουμε το μαλεμπί με τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού και φιστίκι Αιγίνης.

Νόστιμα tips
* Αν δεν βρούμε τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού, ραντίζουμε την κρέμα με ροδόνερο.
* Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα αμυγδάλου αντί για αγελαδινό. Θα βγει εξίσου νόστιμο.

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.