ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα τα παιδιά

Παγώνη: Θερίζει η μετάλλαξη Δέλτα

Για την μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα στους νέους και στα παιδιά και για την ανάγκη εμβολιασμού τους μίλησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ, η κ. Παγώνη είπε ότι η μετάλλαξη "δεν παίζει" και ότι θα πρέπει να δοθεί αγώνας προς την επίτευξη του τείχους ανοσίας.
"Θερίζει η μετάλλαξη Δέλτα"

"Θερίζει η μετάλλαξη Δέλτα, δεν αφήνει κανέναν όρθιο, ακόμα και νέους" τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη.

Όπως ανέφερε, ακόμα και τα παιδιά βρίσκονται υπό μεγάλο κίνδυνο λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, επικαλούμενη μελέτες που έγιναν στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, όπως δήλωσε, ο εμβολιασμός των παιδιών γίνεται πρωτίστως για την δική τους προστασία και για εκείνη των οικογενειών τους ενώ έκανε έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία: "Τα παιδιά άνω των 12 πρέπει να εμβολιαστούν, όχι μόνο για να χτιστεί το τείχος ανοσίας, αλλά γιατί η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ επιθετική και θα έχουμε σοβαρά προβλήματα. Κάνω έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία."

Όσον αφορά στο τείχος ανοσίας είπε πως ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο 70%, ενώ χρειαζόμαστε 80% τουλάχιστον για να χτιστεί.
"Να γίνει καθολικός ο εμβολιασμός σε άτομα άνω των 50"

"Να γίνει καθολικός ο εμβολιασμός σε άτομα άνω των 50", τόνισε, διότι όπως είπε άτομα μεγάλης ηλικίας είναι επικίνδυνο να έχουν προβλήματα εφ' όρου ζωής λόγω της νόσου.

Στο θέμα των υγειονομικών, με την προθεσμία για υποχρεωτικό εμβολιασμό να εκπνέει την 1η Σεπτεμβρίου ανέφερε πως υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος και ότι δεν πρόκειται να εγκαταλειφθούν οι ασθενείς: "Περιμένουμε και κάνουμε υπομονή με τους υγειονομικούς, δεν θα αφήσουμε έτσι τους ασθενείς".

Από την άλλη, η κυρία Παγώνη αποκάλυψε πως τουλάχιστον όσον αφορά τους γιατρούς, το 94% αυτών έχει εμβολιαστεί

Δήλωσε επίσης πως η 3η δόση πρέπει να αρχίσει να χορηγείται ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο-Νοέμβριο, για αυτούς που εμβολιάστηκαν τον Γενάρη. "Όσοι εμβολιάστηκαν για παράδειγμα το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να λάβουν την αναμνηστική δόση αν δεν περάσουν 7-9 μήνες", πρόσθεσε.

"Φυσικά και μπορεί να υπάρξει μετάλλαξη που δεν πιάνει τα εμβόλια" υπογράμμισε, αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε ο Μπουρλά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.