ΕΛΛΑΔΑ

Δύο μέτωπα κινούνται προς το χωριό

Πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια - Εκκενώνεται και το χωριό Κεχριές

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στα ανατολικά μέτωπα στη βόρεια Εύβοια, δηλαδή αυτά που απειλούν τα χωριά Δάφνη, Κουρκουλοί, Σκεπαστή και Κεχριές. Συγκεκριμένα, πριν από λίγο δόθηκε εντολή από την Πυροσβεστική να εκκενωθούν οι Κεχριές, καθώς δύο μέτωπα κινούνται προς το χωριό.

Το ένα μέτωπο κινείται από τα χωριά Κουρκουλοί και Σκεπαστή νότια προς τις Κεχριές, ενώ παράλληλα ένα νέο μέτωπο κινείται βορειοανατολικά προς τις Κεχριές αλλά και νότια προς τη Δάφνη.

Περιπολικά της αστυνομίας ενημέρωσαν τους κατοίκους στις Κεχριές ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν το χωριό. Στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας, οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν στις Ροβιές μετακινούνται προς τη Λίμνη, τις Κεχριές και τους Κουρκουλούς, ενώ άλλες δυνάμεις υπάρχουν γύρω από τα χωριά Κουρκουλοί και Σκεπαστή.

Πρόκειται για το 15ο χωριό που εκκενώνεται από την έναρξη της φωτιάς. Τις προηγούμενες ημέρες εκκενώθηκαν, με εντολή της Πυροσβεστικής, τα χωριά και οι οικισμοί Ρετσινόλακκος, Καλαμούδι, Χρόνια, Σηπιάδα, Κουρκουλοί, Σκεπαστή, Δαμιά, Όσιος Δαυίδ, Κούλουρος, Μαρούλι, Ροβιές και Παλαιοχώρι, Αμέλαντες και Κεραμειά. Στα περισσότερα χωριά, μετά την εκκένωσή τους, οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυτά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.