ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ...

Αν στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι επειδή σήμερα είναι στην εξουσία θα είναι και αύριο κάνουν λάθος, σοβαρό λάθος. Θα τους προέτρεπα δε να διαβάσουν τον Ρολφ Ντομπέλλι, και την τέχνη της καθαρής σκέψης, για να καταλάβουν πως η επαγωγική πλάνη -από την οποίαν είμαι σίγουρος ότι διακατέχονται οι περισσότεροι- μπορεί να τους οδηγήσει στην καταστροφή. Μάλιστα, εάν μπορούσα να συμβουλεύσω τον πρωθυπουργό θα του έλεγα να συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο και αντί να τους λέει για το …πόσο καλά τα πήγανε στις πυρκαγιές(!!!) να τους αναγνώσει το παρακάτω κείμενο:

Tαΐζουν μια χήνα. Στην αρχή η χήνα, δύσπιστη σκέφτεται: «Γιατί αυτοί οι άνθρωποι με τρέφουν; Κάτι πρέπει να κρύβεται από πίσω». Οι εβδομάδες περνούν, αλλά κάθε μέρα ο κτηνοτρόφος έρχεται να τη δει και να της ρίξει σπόρους. Ο σκεπτικισμός της χήνας προοδευτικά μειώνεται. Μετά από πολλούς μήνες, η χήνα είναι σίγουρη: «Αυτοί οι άνθρωποι έχουν καλές προθέσεις απέναντί μου!» - ένα αίσθημα ασφάλειας που επιβεβαιώνεται και ενισχύεται μέρα με τη μέρα. Απόλυτα σίγουρη για την καλοσύνη του κτηνοτρόφου, ξαφνιάζεται όταν εκείνος τα Χριστούγεννα τη βγάζει από τον περίβολό της και τη σφάζει.

Η χήνα των Χριστουγέννων υπήρξε θύμα της επαγωγικής πλάνης. Ο φιλόσοφος Ντέιβιντ Χιουμ μας επέστησε την προσοχή σ’ αυτή την πλάνη ήδη από τον 18ο αιώνα, χρησιμοποιώντας το ίδιο παράδειγμα. Αλλά οι χήνες δεν είναι τα μοναδικά θύματα. Όλοι έχουμε την τάση να ξεκινάμε από μεμονωμένες παρατηρήσεις και να εξάγουμε γενικά συμπεράσματα. Πράγμα επικίνδυνο.

Ένας επενδυτής αγόρασε Χ μετοχές. Οι αξίες ανεβαίνουν στα ύψη. Στην αρχή είναι δύσπιστος και σκέφτεται ότι πρόκειται για κερδοσκοπική φούσκα. Αλλά, βλέποντας τη μετοχή να συνεχίζει να ανεβαίνει στους επόμενους μήνες, αποκτά τη βεβαιότητα ότι η μετοχή δεν μπορεί πια να κατέβει, και κάθε μέρα που περνάει ενισχύεται η πεποίθησή του. Μέσα σε έξι μήνες έχει επενδύσει όλες του τις οικονομίες σ’ αυτό τον τίτλο. Τεράστιο ρίσκο. Έχει πέσει στην παγίδα της επαγωγικής πλάνης και αργά ή γρήγορα θα το πληρώσει.

Αλλά μπορούμε και να εκμεταλλευτούμε αυτή την πλάνη. Να μια ιδέα για να αποσπάσετε χρήματα από τους άλλους. Στείλτε 100.000 χρηματιστηριακές προβλέψεις. Στα μισά ηλεκτρονικά σας μηνύματα κάντε αισιόδοξες προβλέψεις λέγοντας ότι οι τιμές θα ανέβουν τον επόμενο μήνα, και στα άλλα μισά κάντε απαισιόδοξες προειδοποιώντας για πτώση των τιμών. Ας υποθέσουμε ότι σ’ έναν μήνα οι τιμές πέφτουν. Στέλνετε καινούργια μηνύματα, αλλά αυτήν τη φορά μόνο στα 50.000 άτομα για τα οποία επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις σας. Ύστερα χωρίζετε αυτά τα 50.000 άτομα σε δύο ομάδες. Στους μισούς προβλέπετε άνοδο των τιμών τον επόμενο μήνα και στους άλλους μισούς πτώση των τιμών. Και ούτω καθεξής. Δέκα μήνες αργότερα έχουν μείνει μόνο 100 άτομα στα οποία δώσατε καλές συμβουλές. Στα μάτια τους είστε ήρωας. Τους αποδείξατε περίτρανα το προφητικό σας χάρισμα. Κάποια από αυτά τα άτομα θα σας εμπιστευτούν την περιουσία τους. Και μ’ αυτά τα χρήματα το σκάτε στη Βραζιλία.

Μπορούμε να εξαπατήσουμε όχι μόνο τους άλλους αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό. Άνθρωποι που σπάνια αρρωσταίνουν νομίζουν πως είναι αθάνατοι. Ένας διευθύνων σύμβουλος που μπορεί να ανακοινώνει συνεχή αύξηση κερδών το ένα τρίμηνο μετά το άλλο νομίζει πως έχει το αλάθητο – το ίδιο νομίζουν και οι συνεργάτες του και οι μέτοχοι της επιχείρησης.

Ένας φίλος μου είχε πάθος με το base-jump, ένα σπορ ελεύθερης πτώσης όπου πηδάς από ένα ψηλό σταθερό σημείο – βράχο, κεραία, κτίριο – και ανοίγεις το αλεξίπτωτό σου την τελευταία στιγμή. Μια μέρα όταν του είπα ότι έβρισκα αυτό το σπορ τρομερά επικίνδυνο, μου απάντησε: «Έχω πηδήξει πάνω από χίλιες φορές. Μέχρι τώρα τίποτα δεν έχει συμβεί». Δύο μήνες μετά τη συζήτησή μας σκοτώθηκε πέφτοντας από ένα πολύ επικίνδυνο βράχο στη Νότιο Αφρική. Αρκεί μία αντίθετη παρατήρηση για να σαρώσει μια θεωρία επιβεβαιωμένη χίλιες φορές.

Η επαγωγική πλάνη μπορεί λοιπόν να έχει καταστροφικές συνέπειες. Ξεκινάμε από την αρχή ότι οι νόμοι της αεροδυναμικής θα λειτουργήσουν όταν ανεβαίνουμε στο αεροπλάνο. Ξεκινάμε από την αρχή ότι δε θα μας επιτεθούν χωρίς λόγο με ρόπαλο στον δρόμο. Ξεκινάμε από την αρχή ότι η καρδιά μας θα χτυπάει και αύριο. Πρόκειται για βεβαιότητες χωρίς τις οποίες δεν μπορούμε να ζήσουμε.
Έχουμε ανάγκη τον επαγωγικό τρόπο σκέψης, αλλά ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι οι βεβαιότητές μας είναι προσωρινές.

Όπως έλεγε ο Βενιαμίν Φραγκλίνος: «Τίποτα δεν είναι σίγουρο στον κόσμο, εκτός από τον θάνατο και τους φόρους». Η επαγωγική πλάνη μπορεί να αποβεί γιγάντια παγίδα: «Η ανθρωπότητα τα κατάφερνε πάντα, συνεπώς θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές προκλήσεις». Βεβαίως, αλλά ξεχνάμε ότι αυτή η βεβαιότητα προέρχεται από ένα είδος που επέζησε ως τώρα. Το να πιστεύουμε ότι επειδή είμαστε σήμερα εδώ θα είμαστε και αύριο είναι σοβαρό λάθος συλλογισμού – το σοβαρότερο μάλιστα…

35 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Όταν προηγμένες Δημοκρατίες σαν αυτή του πολύ προοδευτικού και ισχυρού κράτους του Καναδά με άψογη εφααρμογή Δικαιοσύνης στην Κοινωνία του επιβάλει τακτικές για την ασφάλεια των πολιτών του :

  http://www.matrix24.gr/2021/08/kanadas-nosokomiakos-omilos-anakinose-pos-to-anemvoliasto-prosopiko-tou-tha-apolithi/

  Εμείς Δίνουμε σημασία στους « νέους Αγανακτησμένους » εναντίον του εμβολιασμού και ακούμε τι λέει ο Τσιτσιπαάς, σαν να μας συμβουλεύει για τα σέρβις του στο τέννις ; Η/o Fema για την επιστροφή της ΠΦΑ και του Καμμένου στην διακυβέρνηση της Ελλάδας , η, , ο Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ για τις κωλοτούμπες και την αντιδραστική , αναχρονιστική , βλαβερή μέχρι ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ για τα συμφέροντα του κράτους και του Λαού μας αντιπολίτευση του ΤΣΙΠΡΑ στον τρόπο που πορεύεται σε αυτήν την δύσκολα για την ανθρωπότητα περίοδο της πανδημιας και της κλιματικής Αλλαγής. Δεν ντρέπεστε εκεί στην Αξιωματική Αντιπολίτευση ;

 2. FEMA 13:36 18/08/2021

  ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΡΜΑ ΚΑΙ ΨΟΦΟΥΝ !!!

 3. Kκωλουουμπα ! και ο FEMA !
  Εγκατέληψε Πολάκη και Τσιτσιπά για τον καθηγητή κ. Μόσιολο !
  Για τον Τσιπρα ποτε θα μας αποκαλύψεις τις πομπές του κυρία ή κύριε των γραφείων της πλατείας Κουμουνδουρου ,
  η αυτά που έλεγες για αυτούς που είχαν καταλαβει την πλατεία Συντάγματος σαν τάχα μου ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΡΝΟΙ , αριστεροι του κ@@@@ , σαν εσενα ;

 4. FEMA 11:19 18/08/2021

  ΘΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ–ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ
  ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΧΑΛΑΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ
  ΑΚΟΥΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ
  ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ !!
  ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ,ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΣΟΥΝ !!
  ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ –ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΕΩΣ ΝΟΣΟΥΝΤΕΣ ΤΟ 64%ΑΝΗΚΕΙ
  ΣΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ !!
  ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΣΗΜΩΣ
  ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ
  ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΑ–ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΕΝΟΥΝ ΧΕΡΑΚΙΑ !!!
  ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΜΟΣΙΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ !!
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΤΣΙΠΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ–ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΖΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ !!
  ΟΣΟΙ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ –ΤΩΡΑ ΑΣ ΤΟΝ ΛΟΥΣΤΟΥΝ !!
  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ–ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ ΑΛΩΝΙ !!

 5. Υποθέτω ότι όπως εγώ , πολύς κόσμος έχει αλλαγή την γνώμη του για τον νεαρό πρωταθλητή του τένις

  Απαγοήτευσε κι ´εμενα η ρήσης του Στ,.Τσιτσιπά από τον οποίο αποσείρω τον θαυμασμό και την υπερηφάνεια που ένιωσα για την αθλητική σταδιοδρομία του , τις νίκες του στα τερέν , τις Προηγούμενες δηλώσεις του περί αγάπης τιυ για την πατρίδα.

  Στην πατρίδα ν μας νεαρέ Στέφανε τσιτσιπα γίνονται και ορισμένα άσχημα και καταστρεπτικά για τους συνανθρώπους μας ένα από τα οποία οπω μαςδηλώνει ο εξαίρετος επιστημωνας και δάσκαλος κ. Μόσιαλος : “…είναι χαμηλά τα ποσοστά εμ ολιστικής κάλυψης της ηλικιακής ομάδας 18–24 ετών …”

  https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/mosialos-gia-tis-diloseis-tou-anemboliastou-tsitsipa-apogoiteuse-alla-prepei-kai-na-mas-problimatisei/

  Enω λοιπόν ο νεαρός μας πρωταθλητής μπορεί να είναι καλός στα σέρβις του , είναι απαράδεκτος όμως στο να μην βοηθάει την κατάσταση σε δύσκολους καιρούς για την ανθρωπότητα ! Στο να μην σέβεται τις γνώσεις , την πειρα και και τις ανθρωπιστικές διαθέσεις και εθελοντισμού του κ, Μόσιαλου που μας Προσφέρει εντελώς δωρεάν ( προσέξτε τις αμοιβές προς την οικογενεια του).
  Εγώ έγραψα ήδη γιυρτό , ο γελοίος Τσιπρας σου τι έκανε , ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ;

 6. FEMA 13:25 17/08/2021

  ΑΡΠΑΞΕ ΚΑΙ –ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑ ΧΡΩΣΤΑΩ !!–Ο ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΔΑΛΜΑ ΤΟΥ–ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΤΣΙΤΣΙΠΑ !!!
  ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΖΕΙ !!!
  Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΑΛΙ –ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ !!
  ΣΑΠΙΟ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ !!!

 7. @ FEMA ,,,,,
  Και άλλα άσχετα ,κακοποιά ή μη , υποκείμενα που κρύβονται στην ανωνυμία τους και δημιουργούν την βάση για τα «fake news», που κυκλοφορούν !
  Το οποίο φαινόμενο , όπως λεν οι ειδικοί για την ηθική στα ηλεκτρονικά μέσα ΜΕ , θα πρέπει να εκλείψει για να επέλθει η Αρμονία και η υπευθυνότητα σε « οτι πίνουν , ότι χωρευουν και ότι λεν » όπως περιγραψει και το τραγούδι ,οι σχολιαστές …..
  Ναι ,
  Παλιό πατσαβούρα των φημών , , των ξερασμάτων και των εκπομπών του εντέρου σου , βρομό -Fema , αγνώστων λοιπών στοιχείων .

  Το έθεσα καλά το θέμα κα, Μαργαρίτα Βερυκίου ;

 8. FEMA 22:55 16/08/2021

  ΜΠΟΓΔ-ΑΝΕ

  ΟΤΑΝ ΓΡΑΨΩ ΤΗΝ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ –ΘΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ!!

 9. Χαίρω πολύ κα. Βερυκίου, και σας ευχαριστώ γιά το βήμα μπροστά που κάνατε, ώστε όταν μιλάμε να γνωρίζουμε τους συμομιλιτές μας ,
  Όσο για το περιεχόμενο των όσων λέτε για έναν τιμιώτατο πατριώτη πολιτικό που πολέμησε την χούντα των συνταγματαρχών , τον Κώστα Σημίτη , θα τα συζητήσουμε διεξοδικά με ντοκουμέντα και αποδείξεις .
  Είμαι βέβαιος Γιαυτο , καθώς και εγώ πολέμησα την Χουντα των Συνταγματαρχών με ποικίλους τρόπους !
  Ένας από τους οποίους όταν με απέλασαν το 1967 ( 28 του Οκτώβρη ) και σε λίγο διάστημα μετά , βρήκα τον δρόμο μου και την εργασία μου στο ΣΑΝ Φρανσισκο .
  Τότε αρχισα την « Ελληνική Ώρα » από τον μη κερδοσκοπικό Ρ/Σ KQED πλη4οφοροντας πληρονοντας την ομογένεια περί της Πουλημένης. Χούντας , ώστε να πιέζουν τους Αμερικανούς πολιτικούς να σταματήσει το Κονγκρεσο να τους υποστηρίζει.
  Τα έξοδα Των εκπομπών εβγεναν από την περιορισμενη σε πόρους τσέπη μου από την εργασία μου.
  Συνεργάτες μου σε αυτήν τηνπροσπάθεια υπήρξαν Έλληνες επιφανείς, σήμερα , καθηγητές και ερευνητές πανεπιστημίων που έκαναν τότε το δικτατορικό τους στο Berkeley. Αυτοί ίσως εκμεταλλευθήκαν με την καλή έννοια την αντιχουντική τουςπροϋπηρεσία μαζί μου ,….
  Εμένα δεν με ενδιέφερε κάτι τέτοιο και παραμένω απλός στρατιώτης για την Δημοκρατία και την Πρόοδο της πατρίδας μας πολεμοντας τον ρατσισμό όπου τον συναντάω .
  Με αυτά ειπωμένα περιμένουμε και τον / την FEMA , FARSA , PSEMA Να μας πει ποιός είναι και τι κάνει εδώ σημερα , ή τι έχει κάνει στο παρελθόν του /της για την Ελλάδα ρε γαμωτο ,,,, που λέγαμε παλιά !

 10. Μαργαρίτα Βερυκίου είναι το ονοματεπώνυμο μου κύριε Μπόγδη. Κατάγομαι από την Ζάκυνθο και είμαι συνταξιούχος του ΙΚΑ και κατοικώ στο βρόμικο κέντρο της Αθήνας στην Νεάπολη των Εξαρχείων. Είμαι εχθρός του εχθρού της πατρίδας μου, του Κώστα Σημίτη. Θεωρώ ότι ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ο τελευταίος μεγάλος ηγέτης των Βαλκανίων για πολύ μικρότερα εγκλήματα πήγε στην Χάγη κατηγορούμενος. Ο πατέρας του Σημίτη στην κατοχή υπήρξε συνεργάτης των Γερμανών. Το ίδιο σήμερα κάνει και αυτός εδώ και χρόνια. Όλα αυτά που γράφουμε είναι αλήθεια και δεν τον κατηγορούμε ψέματα.

 11. @ FEMA

  Γιά σένα ονοματεπώνυμα και πιστοποιήσεις δηλώσεων δεν Σημαίνουν τίπποτε στην συζήτηση …Μας το έχεις πεί αυτό χωρίς φυσικά να το δικαιολογείς με επιχειρήματα ή λιογική .
  Γνωρίζουμε επίσης ότι είσαι μια πατσαβούρα του ΣΥΡΙΖΑ , ερμαφρόδιτη και ανέραστη που αρέσκεσαι στην βαβούρα και την Χυδαιολογία σου !
  Παρασύροντας και τα αλλά άκρα , τα ακροδεξιοφασιστικορατσιστικά που έρχονται σαν μαργαριτάρια η σαν μαργαρίτες του Μάη για να δηλώσουν ότι προτιμούν την αυθαιρεσία ,την σαπίλα , την άγνοια, την διχόνοια με διαφθορά από την πρόοδο και την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ .Ήθος και Ειλικρίνεια δεν συμμαινουν τιποτε για σας στην πολιτική.

 12. FEMA 13:13 16/08/2021

  ΜΠΟΓΔ-ΑΝΕ

  ΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ !!!

  ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ !!

  ΔΩΣΕ ΑΦΜ-ΑΜΚΑ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΜΙΛΑΣ ΕΠΩΝΥΜΑ !!!

  ΑΙΝΤΕ ΜΑΣ ΖΑΛΙΣΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΣΟΥ -ΣΗΜΙΤΑΝΘΡΩΠΕ !!!

  ΚΩΔΙΚΟΙ ΤAXIS NET-ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ.

 13. Aκούσατε κι ´ εσείς που αντί τον Καραϊσκάκη έχετε για Εθνικό ήρωα σας τον Οτσαλάν ;

 14. IH παντρειά ερμαφρόδιτων ιθεωρειών
  πολλάκις ( ή Πολάκης ) και ατόμων / μαργαρίιτάρια με Fema (ες) ερμηνεύουν το προηγούμενα σχόλια από τα οποία λείπουν τα ονοματεπωνυμα των σχολιαστών ., Έτσι με τα φευδωνυμα τους συνεχίζουν τα ψεύδη αυτών των ακρων και την συμφορά στην πολιτική που συνεχίζεται από πολιτικούς και κακώς τοποθετημένους πολίτες της πατρίδας μας

  Να ! Πως συμβάλουν τα μάλα στις καταστροφές της !

 15. FEMA 23:29 15/08/2021

  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ–ΑΥΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ !!
  ΑΥΤΟΣ ,ΠΟΥ ΓΚΡΙΖΑΡΙΣΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
  ΟΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΖΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ !!
  ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ !!
  Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΖΟΥΛΗΣ ΑΛΛΑ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ
  ΚΑΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ Η ΠΟΝΤΙΚΟΜΑΜΗ ΚΙΝΕΙ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ !!!
  ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΑΝ ΤΟΣΟ ΓΕΡΜΑΝΟΦΙΛΟΣ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ !!
  ΑΛΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.