ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ...

Αν στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι επειδή σήμερα είναι στην εξουσία θα είναι και αύριο κάνουν λάθος, σοβαρό λάθος. Θα τους προέτρεπα δε να διαβάσουν τον Ρολφ Ντομπέλλι, και την τέχνη της καθαρής σκέψης, για να καταλάβουν πως η επαγωγική πλάνη -από την οποίαν είμαι σίγουρος ότι διακατέχονται οι περισσότεροι- μπορεί να τους οδηγήσει στην καταστροφή. Μάλιστα, εάν μπορούσα να συμβουλεύσω τον πρωθυπουργό θα του έλεγα να συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο και αντί να τους λέει για το …πόσο καλά τα πήγανε στις πυρκαγιές(!!!) να τους αναγνώσει το παρακάτω κείμενο:

Tαΐζουν μια χήνα. Στην αρχή η χήνα, δύσπιστη σκέφτεται: «Γιατί αυτοί οι άνθρωποι με τρέφουν; Κάτι πρέπει να κρύβεται από πίσω». Οι εβδομάδες περνούν, αλλά κάθε μέρα ο κτηνοτρόφος έρχεται να τη δει και να της ρίξει σπόρους. Ο σκεπτικισμός της χήνας προοδευτικά μειώνεται. Μετά από πολλούς μήνες, η χήνα είναι σίγουρη: «Αυτοί οι άνθρωποι έχουν καλές προθέσεις απέναντί μου!» - ένα αίσθημα ασφάλειας που επιβεβαιώνεται και ενισχύεται μέρα με τη μέρα. Απόλυτα σίγουρη για την καλοσύνη του κτηνοτρόφου, ξαφνιάζεται όταν εκείνος τα Χριστούγεννα τη βγάζει από τον περίβολό της και τη σφάζει.

Η χήνα των Χριστουγέννων υπήρξε θύμα της επαγωγικής πλάνης. Ο φιλόσοφος Ντέιβιντ Χιουμ μας επέστησε την προσοχή σ’ αυτή την πλάνη ήδη από τον 18ο αιώνα, χρησιμοποιώντας το ίδιο παράδειγμα. Αλλά οι χήνες δεν είναι τα μοναδικά θύματα. Όλοι έχουμε την τάση να ξεκινάμε από μεμονωμένες παρατηρήσεις και να εξάγουμε γενικά συμπεράσματα. Πράγμα επικίνδυνο.

Ένας επενδυτής αγόρασε Χ μετοχές. Οι αξίες ανεβαίνουν στα ύψη. Στην αρχή είναι δύσπιστος και σκέφτεται ότι πρόκειται για κερδοσκοπική φούσκα. Αλλά, βλέποντας τη μετοχή να συνεχίζει να ανεβαίνει στους επόμενους μήνες, αποκτά τη βεβαιότητα ότι η μετοχή δεν μπορεί πια να κατέβει, και κάθε μέρα που περνάει ενισχύεται η πεποίθησή του. Μέσα σε έξι μήνες έχει επενδύσει όλες του τις οικονομίες σ’ αυτό τον τίτλο. Τεράστιο ρίσκο. Έχει πέσει στην παγίδα της επαγωγικής πλάνης και αργά ή γρήγορα θα το πληρώσει.

Αλλά μπορούμε και να εκμεταλλευτούμε αυτή την πλάνη. Να μια ιδέα για να αποσπάσετε χρήματα από τους άλλους. Στείλτε 100.000 χρηματιστηριακές προβλέψεις. Στα μισά ηλεκτρονικά σας μηνύματα κάντε αισιόδοξες προβλέψεις λέγοντας ότι οι τιμές θα ανέβουν τον επόμενο μήνα, και στα άλλα μισά κάντε απαισιόδοξες προειδοποιώντας για πτώση των τιμών. Ας υποθέσουμε ότι σ’ έναν μήνα οι τιμές πέφτουν. Στέλνετε καινούργια μηνύματα, αλλά αυτήν τη φορά μόνο στα 50.000 άτομα για τα οποία επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις σας. Ύστερα χωρίζετε αυτά τα 50.000 άτομα σε δύο ομάδες. Στους μισούς προβλέπετε άνοδο των τιμών τον επόμενο μήνα και στους άλλους μισούς πτώση των τιμών. Και ούτω καθεξής. Δέκα μήνες αργότερα έχουν μείνει μόνο 100 άτομα στα οποία δώσατε καλές συμβουλές. Στα μάτια τους είστε ήρωας. Τους αποδείξατε περίτρανα το προφητικό σας χάρισμα. Κάποια από αυτά τα άτομα θα σας εμπιστευτούν την περιουσία τους. Και μ’ αυτά τα χρήματα το σκάτε στη Βραζιλία.

Μπορούμε να εξαπατήσουμε όχι μόνο τους άλλους αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό. Άνθρωποι που σπάνια αρρωσταίνουν νομίζουν πως είναι αθάνατοι. Ένας διευθύνων σύμβουλος που μπορεί να ανακοινώνει συνεχή αύξηση κερδών το ένα τρίμηνο μετά το άλλο νομίζει πως έχει το αλάθητο – το ίδιο νομίζουν και οι συνεργάτες του και οι μέτοχοι της επιχείρησης.

Ένας φίλος μου είχε πάθος με το base-jump, ένα σπορ ελεύθερης πτώσης όπου πηδάς από ένα ψηλό σταθερό σημείο – βράχο, κεραία, κτίριο – και ανοίγεις το αλεξίπτωτό σου την τελευταία στιγμή. Μια μέρα όταν του είπα ότι έβρισκα αυτό το σπορ τρομερά επικίνδυνο, μου απάντησε: «Έχω πηδήξει πάνω από χίλιες φορές. Μέχρι τώρα τίποτα δεν έχει συμβεί». Δύο μήνες μετά τη συζήτησή μας σκοτώθηκε πέφτοντας από ένα πολύ επικίνδυνο βράχο στη Νότιο Αφρική. Αρκεί μία αντίθετη παρατήρηση για να σαρώσει μια θεωρία επιβεβαιωμένη χίλιες φορές.

Η επαγωγική πλάνη μπορεί λοιπόν να έχει καταστροφικές συνέπειες. Ξεκινάμε από την αρχή ότι οι νόμοι της αεροδυναμικής θα λειτουργήσουν όταν ανεβαίνουμε στο αεροπλάνο. Ξεκινάμε από την αρχή ότι δε θα μας επιτεθούν χωρίς λόγο με ρόπαλο στον δρόμο. Ξεκινάμε από την αρχή ότι η καρδιά μας θα χτυπάει και αύριο. Πρόκειται για βεβαιότητες χωρίς τις οποίες δεν μπορούμε να ζήσουμε.
Έχουμε ανάγκη τον επαγωγικό τρόπο σκέψης, αλλά ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι οι βεβαιότητές μας είναι προσωρινές.

Όπως έλεγε ο Βενιαμίν Φραγκλίνος: «Τίποτα δεν είναι σίγουρο στον κόσμο, εκτός από τον θάνατο και τους φόρους». Η επαγωγική πλάνη μπορεί να αποβεί γιγάντια παγίδα: «Η ανθρωπότητα τα κατάφερνε πάντα, συνεπώς θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές προκλήσεις». Βεβαίως, αλλά ξεχνάμε ότι αυτή η βεβαιότητα προέρχεται από ένα είδος που επέζησε ως τώρα. Το να πιστεύουμε ότι επειδή είμαστε σήμερα εδώ θα είμαστε και αύριο είναι σοβαρό λάθος συλλογισμού – το σοβαρότερο μάλιστα…

35 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ο Ααρών Αβουρής (Κώστας Σημίτης) εκτός από την προδοσία στα Ίμια όπου έστειλε τέσσερις Έλληνες αξιωματικούς στον θάνατο, υπέστειλε την Ελληνική σημαία και παραχώρησε Ελληνικό έδαφος, εκτός από την παράδοση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στους Τούρκους πράκτορες της ΜΙΤ και την είσπραξη της επικήρυξης έκανε και άλλα πολλά εγκλήματα σε βάρος της χώρας μας.
    Συμμετείχε στον βρόμικο πόλεμο στο Κόσοβο υπέρ των Αλβανών κατσαπλιάδων και κατά των Σέρβων αδελφών μας. Μεγάλη εβδομάδα του 1999 οι Σιωνιστές βομβάρδιζαν κομβόι με αμάχους στο Βελιγράδι. Ο Αβουρής τους είχε παραχωρήσει όλα τα Ελληνικά στρατιωτικά αεροδρόμια. Η μεγάλη κλοπή στο Ελληνικό Χρηματιστήριο όπου εκλάπησαν χρήματα από πολίτες και Ασφαλιστικά Ταμεία. Αυτό το έγκλημα είχε υπογραφή Κώστα Σημίτη. Αυτό το κάθαρμα επέμενε για απαλοιφή του Ορθόδοξου θρησκεύματος από τις νέες Ελληνικές ταυτότητες. Αυτός ο Εβραίος εξόντωσε ηθικά και σωματικά τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Αυτός ευθύνεται για τον περίεργο θάνατο του Χριστόφορου Μαρίνου σε πλοίο στο οποίο επέβαινε η Δάφνη Σημίτη. Προμέτοχα, Λαικά Ομόλογα, πώληση των ΔΕΚΟ, πώληση του Χρυσού της Ελλάδας, τα ομόλογα των Εβραίων της Goldman Sachs, η είσοδος στην ΟΝΕ με πλαστά στοιχεία και με την ληστρική ισοτιμία 1Ευρώ=340,75 Δρχ. Τα έργα της Ολυμπιάδας Αθήνα 2004 που τα πληρώσαμε χρυσά για να σαπίζουν, τα έργα με απευθείας αναθέσεις στους εργολάβους νταβατζήδες του Ελληνικού Δημοσίου. Siemens. C4I, οπλικά συστήματα, όλα στο τραπέζι της βρόμικης συναλλαγής. Όλα τα μεροκάματα των μεγάλων έργων της διαπλοκής κατέληξαν στην Αλβανία. Οι αθρόες Ελληνοποιήσεις των παράνομων μεταναστών και η συμμετοχή τους στις εκλογές της νοθείας του 2000 όπου είχε κερδίσει ο Κώστας Καραμανλής και οι Αμερικάνοι μαζί με Γερμανούς και Εβραίους του έδωσαν την νίκη για να συνεχίσει το ολοκαύτωμα και το κρεματόριο του Ελληνικού λαού. Για μην θυμίσουμε την ελεεινή συμφωνία της Μαδρίτης όπου ξεβρακώθηκε στους Τούρκους και το βρόμικο σχέδιο Ανάν που διέλυε την Κύπρο και ο περήφανος Τάσος Παπαδόπουλος του το έτριψε στα μούτρα. Οι νέοι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να μάθουν ποιος πολιτικός τους υποθήκευσε το μέλλον το δικό τους και της Ελλάδας και αυτός ήταν ο γιός του δάκου, αυτή η άθλια Εβραική μαιμού που ακούει στο όνομα Ααρών Αβουρής κατά κόσμο Κώστας Σημίτης. Μαλβίνα Κάραλη αθάνατη. Κώστα Σημίτη φάε σκ@τά μπάσταρδε εγκληματία. Όλα αλήθεια και καταγεγραμμένα από την ιστορία. Όποιος δεν το παραδέχεται είναι το λιγότερο προδότης και φασίστας.

  2. Toν/την Fema κ. Μαργαρίτα,
    Μπορείς να αποκαλείς και διαχειριστή ή , και ΧΑΚΕΡ . Χειρίζεται , όταν έχει βάρδια , τα σχόλια όλων μας !
    Όταν εμείς παίρνουνε θέσεις και γράφουμε αυτά που πιστεύουμε , εγώ μάλιστα επωνύμως !
    Σεις βέβαια έχετε ακόμη φοβίες για να μας δώσετε και το επώνυμο σας , ώστε να δεσμεύεστε στα όσα λέτε και να χρειάζεται να τα αποδεικνύετε αυτά που υποστηρίζετε , ειδικα εναντίον μιας περιόδου που πρέπει να είμαστε υπερήφανοι το 2009 μέχρι 2011 .Διερωτώμαι όμως που γράφατε όταν χτίζονταν οι υποδομές και ολόκληρη η Ελλάδα για τους ΟΑ του 2004 , τα Πανεπηστημια της , οι εθνικοί δρόμοι , και τα ΚΕΠ ., η Διαύγεια , το open gov. Τότε με την μεταφορά του αεροδρομίου σε μια νύχτα …!
    Από δε πολιτικο-οικονομικής πλευράς όταν μπαίναμε στη ΟΝΕ και από πανω βάζαμε και την Κύπρο εκεί !
    Ποιός άραγε ήταν πρωθυπουργός στην χώρα μας τότε.; Και αμέσως μετά ποιός εδειωξε Τσουκάτους και Τσιχατζόπουλους από
    το Πα. ΣΟ. Κ. , όταν πήρε τα σκήπτρα στο κόμμα ! Ακόμη ποιός πίεσε να φορολογούνται οι OFF SHORE εταιρείες ;
    Ποιος μας εφερε στην επικαιροτητα και έβαλε τις βάσεις για την ΠΑΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ , και ποτέ ;
    Όχι βέβαια ο Τσίπρα σ , ούτε και ο Μητσοτάκης !

  3. Ο Χρυσοχοίδης κυρία/ε FEMA έπιασε την μάνικα και έσβησε τις φωτιές με την βοήθεια εθελοντών, πυροσβεστών και ξένων αποστολών. Ο δικός σας η γριά συκιά ο Μουζάλας που έπιανε την μάνικα του Αχμέτ από το Ιράκ ήταν καλά; Έχετε μπερδέψει την βούρτσα με κάτι άλλο Συριζαίοι. Καταιγισμός επενδύσεων προμηνύεται στην Ελλάδα FEMA μετά το καλοκαίρι και εσύ και ο ΣΎΡΙΖΑ κρατάτε ομπρέλα κηφήνες.

  4. Όπως έχω αποκαλύψει, κάμποσες φορές στο παρελθόν , δεν είναι μόνον ότι ο / η FΕΜΑ γράφε βλακείες , ανακρίβειες και τεράστια ψέματα , είναι και η άνεσης του να τα αναρτά σε τουτον τον ιστότοπο όποτε γουστάρει, ότι γουστάρει. Επιπλέον, σε πολλές περιστάσεις απαντάει σε σχόλια που δεν έχουν ποτέ αναρτηθεί , η όταν η αναρτησής τους έρχεται μετά από την αναπάντητη του /της Fema …..
    Βγάζετε κάτι απ ´ όλ ´ αυτά;

  5. FEMA 11:47 14/08/2021

    ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ- ΟΤΙ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΟΟΟΟΛΗ ΝΥΧΤΑ

    Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΜΕ ΠΡΟΣΚΕΦΑΛΟ ΤΟΝ …ΤΣΙΜΕΝΤΟΛΙΘΟ

    ΚΑΙ ΤΗΝ…ΜΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ !!!

    ΕΤΟΙΜΟΣ ΔΙΑ ΠΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ!!

    ΤΙ ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ !!

    ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ !!!

  6. FEMA 22:43 13/08/2021

    ΟΛΑ, ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ!!
    Η ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Η ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

  7. Να σου θυμίσω FEMA τον Καλογρίτσα, τον Βαξεβάνη τον Παππά και το Συριζατσάνελ, καθώς και τον τρόπο με τον οποίον έπαιρναν δάνεια και κρατικές δουλειές και διαφημίσεις όλοι αυτοί. Είναι βουτηγμένοι μέχρι τον λαιμό στα σκατά όλοι οι Συριζαίοι. Δεν υπάρχει κάτι που δεν τι έχουν διαπράξει στην βρόμικη θητεία τους.

  8. FEMA 19:27 13/08/2021

    Η ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΕ–ΕΚΑΝΕ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ !!

    ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ !!

    ΧΑΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ…ΒΙΑΣΤΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ-ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΝΕΙ Ο ΣΚΕΡΤΣΟΣ !!!

    ΜΑΛΩΝΕΙ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ–ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ

    ΟΠΩΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ –ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ !!

    Η ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΗΤΩΝ !!!

  9. @FEMA

    Μωρή π@@@ρω ! Ή , βρε άσχετε οχετέ , βρόμα και δυσωδία, άσχετη με τα πολιτικά της χώρας μας που λόγω ανερωτικής καταδίκης σου βγάζεις τα σωθικά σου κάθε μέρα από τουτον τον ιστότοπο στον οποίό, μερικοί από μας νομίσαμε ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε μια λογική , πολιτική πολιτισμένη συζήτηση , επώνυμα ή όχι, αλλά τουλάχιστον με καρατσεκαρισμενα γεγονότα ή λογικά πολιτικά επιχειρηματα ……!
    Φαινεται ότι μόνον σε βρισιές νιώθεις καλά
    Γιαυτο κίεγω εδώ θα σου απαντώ με τον τρόπο σου ….

    Διαφορετικά , θα σου έλεγα ότι οι ομοιοί μου κι ´ εγώ ακολουθούμε , συμφωνούμε , εγκρίνουμε και γινόμαστε αρωγοί των δηλώσεων ,προτάσεων και των αποφάσεων του προέδρου μας Γιώργου Παπανδρέου ,
    γιατί μεταφέρει τα δικά μας πιστεύω και τα δικά μας πολιτικά ήθη .

    Αυτά δηλ που λεν :
    δεν έχουμε μόνον δικαιώματα σαν πολίτες αλλά και υποχρεώσεις προς την πατρίδα μας που αγωνίζεται να αλλαξει προς το καλύτερο και ηθικότερο , παραγωγικότερο και προοδευτικότερο μέσω του κομματόςμας .
    Είναι ίσως δυνατόν κάποτε και σε μεμονωμένη περίπτωση να συμπέσει η γνώμη του αρχηγού μας σε μια πολιτική συγκυρία για ένα πολιτικό και ανθρωπιστικό θέμα με αυτήν του διευθαρμένου , μεροληπτικού , εξαγορασμένου δικού σου Αλέξη Τσιπρα,
    αλλά μόνο να φθάσει ,μέχρις εκεί …
    να συμβεί δηλ. Άπαξ και για ένα λόγο υπέρ του γενικού καλού , όχι των ειδικών συμφερόντων αυτών που επαγγέλθηκε η ΠΦΑ ….
    Αυτό δεν θα μπορούσανε να το σταματήσουμε , αλλά περισσότερη σύμπλευση μαζί σας είναι αδιανόητη
    Και απαγορευτική η εντολή ημων προς τον αρχηγό μας , όσο και να τον θαυμάζουμε !
    Γκέκε , Πατασβουρα ;

  10. FEMA 12:17 13/08/2021

    ΕΣΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΚΟΥ–ΒΑΛΕ ΤΑ ΜΠΡΑΤΣΑΚΙΑ ΣΟΥ !!

    ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ

    ΕΣΥ ΘΑ ΒΥΘΙΣΤΕΙΣ…………ΑΝΑΥΔΟΣ?????????

    ΒΡΕ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΣΗΜΕΡΑ!!!

    ΑΚΟΥΣ ΜΠΟΓΔ-ΑΝΕ?

    ΚΑΙ ΜΗΝ ΖΗΤΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ -ΟΚ-ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΣ– ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ

    ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΕ !!!

    ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΨΑΡΕΜΑ–ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ,ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ

    ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ –ΑΛΛΙΩΣ ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΛΟΓΟΥΝ !!

  11. Mε εχθρικές στάσεις και διαθέσεις συνσχολιαστών και των γραναζιών που αντιπροσωπεύουν οι «Μαργαρίτες» και οι «FEMA s» στα άκρα ,
    δεν χρειάζομαι άλλους φίλους και συμμάχους ,να με συνδράμουν με τα σχόλια τους !
    ακούτε (Η) Λιλίθ ( ιοι ) και ΟΚ ;
    Έτσι είναι τα άκρα .
    Αυτοβυθιζονται , άναυδα !

  12. FEMA 11:07 13/08/2021

    ΜΠΟΓΔ-ΑΝΕ

    ΑΚΟΥ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ !!!
    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ–ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ !!!
    ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΣΥΜΦΩΝΩ –ΘΑ ΤΟ ΠΩ !!!
    ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΘΩΩΘΗΚΕ Ο ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΒΡΕ ΒΛΑΚΑ–ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΣΟΥ !!
    ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΤΗΝ 31-5-21 ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ–ΕΓΙΝΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΘΩΩΘΗΚΕ ?
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!
    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ !!
    ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ–Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΘΩΩΤΗΣ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ !!
    ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΒΛΑΚΑ !!
    ΜΑΣ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙΣ ΠΡΩΙΝΙΑΤΙΚΑ

  13. Τα ίδια και σε σένα Μαργαρίτα ,

    Ακροδεξια Ρατσίστρια , και σύμμαχο των όσων συμφορών μας Έπληξαν και μας πλήττουν για καθαρά κομματικούς λόγους .

    Αντί να προσπαθείτε ωστε να εφαρμωστουν και να προωθηθούν όσες λύσεις και ενέργειες αφορούν στην βελτίωση των καταστάσεων που μας κρατάνε πίσω και χαμηλά στις προσδοκίες μας βάζετε το κομματικό σας συμφέρον μπροστα , με Λλα λόγια το καρό μπροστα ααπο το άλογο !

  14. Fema , ΨΕΜΑ , πατσαβούρα , ανέραστη , Ερμαφρόδιτε και πανάθλιε ψευδοσυζητή που αποτελείς τα γρανάζια της διαπλοκής και της συμφοράς με την οποία Προωθεις τις πομπές σου σε τουτο τον ιστότοπο ,
    Ότι έχω να πω εγώ σε σένα. και την κάθε Μαργαρίτα το Λέω ευθαρσώς και ΕΠΩΝΥΜΑ .
    Τον βουλευτή Μπογδάνο τον έχω βάλει πολιτικά στην θέση του επανειλημμένα!
    Εσυ με τα“ δικά σου “ στο δικό μου σχόλιο , κάνε τα γαργάρα ! Μπας και το βουλώσεις κάποτε !
    Έτσι κι´ αλλιώς δεν λες ποτέ τιποτε αλλο από κραυγές και συνθήματα …
    Π Α Τ Σ Α Β Ο Υ Ρ Α !

  15. Δημοσθένη Μπόδγη δεν είσαι καθόλου δημοκράτης όπως υπερηφανεύεσαι, αλλά ένα τυφλό κομματικό όργανο του Εβραίου Ααρών Αβουρή (Κώστα Σημίτη). Αυτό το άθλιο ανθρωποειδές μαζί με Παπαντωνίου, Νεονάκη, την Πόπη του Τσουκάτου κατέστρεψαν την Ελλάδα και έστειλαν ανθρώπους στην αυτοκτονία και στην οικονομική εξαθλίωση. Αποτελεί τον ολετήρα της Ελλάδας και μόνο όταν τα τινάξει αυτό το κάθαρμα η Ελλάδα θα μπορέσει να ανασάνει από τα δεινά που της φόρτωσε αυτή η άθλια Εβραϊκή μαιμού. Το Εβραϊκό τμήμα του τρίτου νεκροταφείου αποτελεί το καταλληλότερο μέρος για αυτόν τον Εθνοπροδότη. Αμήν και πότε. Να μας αρέσει η αλήθεια και όχι να κοιτάμε πως να καλύψουμε τα εγκλήματα που έκαναν πολιτικοί σχηματισμοί όπως το ΠΑΣΟΚ του Αβουρή. Αυτός ο αλήτης κυνήγησε και εξόντωσε την Μαλβίνα Κάραλη και όποιον άλλον του έκανε κριτική. Να σου θυμίσω ότι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη και αλλού ξεπάτωσαν το πορτραίτο του και το έριξαν στην πυρά, αφού τον θεώρησαν υπεύθυνο για την κατρακύλα του κινήματος. Και μην καλέσεις τον Φελέκη να μας απομονώσει επειδή λέω την αλήθεια. Το έχω ξαναδεί το έργο αυτό.

  16. FEMA 10:09 13/08/2021

    ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ !!!

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ …ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ !!!

  17. FEMA 10:05 13/08/2021

    ΠΡΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

    ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΜΠΟΓΔ-ΑΝΟΣ?

    ΣΟΥ ΛΕΕΙ –ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΔΕΞΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ !!

    ΠΛΗΝ ΑΝΕΜΕΛΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΚΟΥΛΗ–Ο ΟΠΟΙΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ,ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΣΟΥ !!!

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΗΠΩΣ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ Η ΑΚΟΜΑ……..ΔΕΝ?

    ΠΙΟ ΔΕΞΙΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ Ο ΜΠΟΓΔ-ΑΝΟΣ !!

    ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΣ ???

  18. FEMA 9:52 13/08/2021

    ΠΡΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

    ΜΥΡΙΣΕ ΤΩΡΑ –ΤΟ ΑΝΘΟΣ !!!–ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ !!!

    ΚΑΙ ΑΜΑ ΕΣΕΝΑ ΣΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ –ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΡΩΤΑΕΙ ?

  19. Μαργαρίτα ,
    γίνεσαι και συ ξόανο και πατσαβούρα …, σαν τον /την FEMA
    όταν Αφήνεις την κομματικη σου μαύρη και άτιμη ρατσιστική σου τυφλα να σε κουβαλάει σε ψεύτικα και βλαβερά για την πατρίδα μας και το κοινό καλό των πολιτών της με δικαιοσύνη !
    Γιατί τέτοιες προσπάθειες εχει να επιδείξει η διακυβέρνησης του Κώστα Σημίτη , η οποία μας έβαλε στη Ευτωπαικη Νομισματική Ένωση ώστε να μας διασφαλίσει , οπως και έγινε ,
    Ο δε Γιάννης Παπαντωνίου , εχει αθωωθεί για από την Ίδια την Ελληνική ΔΙκαιοσύνη για οσα κατηγορήθηκε και είναι πρόστυχο από μέρους σου να επαναλαμβάνεις τις ίδιες κατηγορίες .
    Αν θες να μας θυμίζεις κάτι , πες μα για τα καμώματα το Κώστα Καραμανλή και του πρωτοξαδερφου του Λιάπη, η, των άλλων αισχρών πράξεων της περιόδου τους ,
    Ο ρατσισμός σου είναι ορατός , όταν δεν βλέπεις ότι δεν υπάρχουν τίμιοι δεξιοί πολιτικοί και αναγκάζεται ο Κυρ. Μητσοτάκης να παρακαλεί ντόμπρους ανθρώπους σαν τον
    Σταύρο Μπένο , άνθρωπο του άνθησε επι Κωστα Σιμήυη ,
    να βοηθήσει στα δύσκολα .
    Μαζεψου και συ λοιπόν, Fema της ΔΕΞΙΑΣ
    και σχολίαζε τα γεγονότα , αν θες να προσφέρεις στην συζήτηση και την περισυλλογή εκπαιδευτικών συμπερασμάτων στην νέα γενιά μας που τυχόν να σε διαβάσουν .
    Ο Διχασμός και ο Ρατδισμος. Είναι επικυνδινα και φαρμακερά φρούτα .

  20. Η επαγωγική πλάνη χρησιμοποιήθηκε από τον Ααρών Αβουρή (Κώστας Σημίτης) και τον Γιάννο Παπαντωνίου όταν έστειλαν τους Έκλληνες πολίτες και Ασφαλιστικά Ταμεία να χάσουν τα κεφάλαια τους στον βόθρο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου το μοιραίο έτος 2.000. Αυτοί οι δύο πολιτικοί και οικονομικοί απατεώνες θα έπρεπε σήμερα να βρίσκονται στην φυλακή. Αντί αυτού ο Ααρών Αβουρής είναι ελεύθερος να πίνει τον καφέ του στην βιβλιοθήκη στο Κολωνάκι συνοδευόμενος πάντα από αστυνομική φρουρά και ο Παπαντωνίου σκέφτεται να υποβάλει μήνυση στο Ελληνικό Δημόσιο για την ταλαιπωρία που υπέστη και τις διώξεις σχετικά με τον εντελώς παράνομο και αδικαιολόγητο πλουτισμό του. Από επαγωγική πλάνη πάσχουν αρκετοί Έλληνες πολιτικοί, οι συγκεκριμένοι δύο όμως είναι εν ψυχρώ πολιτικοί και οικονομικοί εγκληματίες, συνειδητά εκτελεστές του Ελληνικού λαού.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.