ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ
Αναποδογυριστό κέικ με ροδάκινα και θυμάρι

Δοκιμάστε αυτό το ξεχωριστό και μυρωδάτο κέικ.
45 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ • ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ
3 ώριμα ροδάκινα
1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
ΓΙΑ ΤΟ ΚΈΙΚ
70 γρ. βούτυρο αγελαδινό
200 γρ. ζάχαρη
130 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
1 κ.γ. υγρή βανίλια
190 γρ. φαρίνα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΈΛΑ
60 γρ. ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο αγελαδινό
1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Πλένουμε καλά τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε φέτες πάχους 0,5
εκ. κρατώντας τη φλούδα τους.
ΚΑΡΑΜΕΛΑ: Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη σπάτουλα για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει μια ωραία καραμέλα. Προσθέτουμε στην καραμέλα τις φέτες από τα ροδάκινα και το θυμάρι, ανακατεύουμε ελαφρά έτσι ώστε η καραμέλα να πάει παντού και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. Αφήνουμε τα ροδάκινα με την καραμέλα να κρυώσουν για λίγο και φτιάχνουμε το μείγμα του κέικ.
ΚΈΙΚ: Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε το γιαούρτι, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, καθώς και τη βανίλια και τα αυγά ένα-ένα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο σε δόσεις και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί στο μείγμα. Σε μια βουτυρωμένη φόρμα διαμ. 24 εκ. με δαχτυλίδι ή σε ένα στρογγυλό ταψί ίδιας διάστασης στρώνουμε τα ροδάκινα κυκλικά και τα περιχύνουμε με την καραμέλα που έχουμε ετοιμάσει. Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ πάνω από τα ροδάκινα και ψήνουμε για περίπου 25΄-30΄. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κέικ βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του – θα πρέπει να βγει στεγνό, διαφορετικά το ψήνουμε για άλλα 5΄. Αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσει καλά προτού το αναποδογυρίσουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.
Πηγή: protothema.gr

MATRIX24 WebTV
