ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Εγκαίνια έκθεσης "Snap" του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών-Pandolfini & Σιατερλή στο Εtch/Ink

Το ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ-PANDOLFINI & ΣΙΑΤΕΡΛΗ  Α.Μ.Κ.Ε. σας προσκαλεί στον χώρο τέχνης ETCH INK, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 στα εγκαίνια της έκθεσης Χαρακτικής  του Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας snap”.

Η έκθεση snap είναι η πρώτη από την σειρά εκθέσεων της μεγάλης χαρακτικής διοργάνωσης «ΧΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ , 4ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ», αφιερωμένης στην εικαστική και εκπαιδευτική δραστηριότητα των Εργαστηρίων Χαρακτικής των  Σχολών Καλών Τεχνών της Επικράτειας, από το ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ- PANDOLFINI & ΣΙΑΤΕΡΛΗ, Α.Μ.Κ.Ε. που θα παρουσιάζεται κλιμακωτά στην έδρα του, τον χώρο τέχνης ΕΤCΗ ΙΝΚ στην Αθήνα.

H διοργάνωση της σειράς των εκθέσεων «ΧΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, 4ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ», αποσκοπεί στην παρουσίαση στο ευρύ κοινό, της κατεύθυνσης που ακολουθούν σήμερα τα εργαστήρια Καλών Τεχνών Χαρακτικής στην Ελλάδα, της φυσιογνωμίας τους και των ιδιαιτεροτήτων που χαρακτηρίζει το καθένα από αυτά. Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων των εκθέσεων αυτών το ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ στοχεύει στην καταγραφή  της πολύπλευρης και ενδιαφέρουσας εικαστικής δραστηριότητας των εργαστηρίων, των διδασκόντων και των φοιτητών τους. Στοχεύει επίσης να προσφέρει την δυνατότητα, στους ειδικούς και στο κοινό, να ιχνηλατήσουν τις παραλληλότητες, τις διαφοροποιήσεις, τις εικαστικές τάσεις και τις δυναμικές νέων καλλιτεχνών στο πεδίο της Χαρακτικής και των Εικαστικών Εκτυπώσεων.

Με αφετηρία την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών και υλικού διαδικτυακά, οι φοιτήτριες, φοιτητές και διδάσκοντες του εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, δημιουργούν, αποδομούν και εν τέλει παρουσιάζουν την έκθεση snap, με έργα που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο του lockdown.

Εκθέτουν oι:

 ΕΙΡΗΝΗ ΑΣΠΡΙΔΟΥ, ΡΑΦΑΕΛΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ, ΙΩΑΝΝΑ ΖΟΛΩΤΑ, ΝΕΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΜΑΛΙΓΚΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΝΤΑΛΙΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΪΣΙΟΥ, ΝΑΤΑΛΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕΝΤΖΑΣ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΧΑΪΝΤΙΝΗ

και οι καθηγητές – διδάσκοντες :

 COM.ODD.OR, ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΔΑΜΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΥΡΠΙΑΔΗΣ

H ομάδα του Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας, προτείνει:

Snap: μια σύνθεση εικόνων προς τη δημιουργία ενός δικτύου ερεθισμάτων με κοινό πυρήνα. Κατευθυντήριος παράγοντας είναι η αναζήτηση ενός άυλου κόσμου μέσω της ανασύστασης του υλικού, το μέσα και το έξω ως δύο ξεχωριστά και ισάξια κεφάλαια, στοιχεία της ίδιας αντίληψης.

Μια περιπλάνηση ανάμεσα στα αυτοτελή κομμάτια που γεννά η αποδόμηση και μια ωδή απέναντι στην αντίστιξη των πραγμάτων. Η διαδικασία του “snap”, μέσω της οπτικής ανάγνωσης αυτού του όρου, το σπάσιμο, ο κρότος, ο χτύπος προσεγγίζεται άλλοτε μέσω της ανακατασκευής εικόνων, άλλοτε μέσω της επαναληπτικότητας της φόρμας και της υπογράμμισης των διαφοροποιήσεων του περιεχομένου, άλλοτε μέσω του θρυμματισμού της εικόνας, την ανάδειξη της τομής, του σπασίματος και της διαίρεσης. Η επεξεργασία και ανάγνωση των επιμέρους τμημάτων προς το όλον μορφοποιεί μια γλώσσα που «ηχεί» απ’ όλες τις οπτικές γωνίες.

 

Χώρος τέχνης ETCH INK, Αργυρουπόλεως 16 και Κλεφτών & Αρματολών 20, Λυκαβηττός, Αθήνα

 

Εναρξη έκθεσης, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, από  18.00  έως 22.00

Ημέρες & Ωράρια λειτουργίας της έκθεσης: Σάββατο 25 , έως Σάββατο, 23 Οκτωβρίου

κάθε Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή 17.00 - 21.00, κάθε Σάββατο 11.00 - 15.00

 

Πρόσβαση: με ΜΕΤΡΟ/ στάση ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, και με όλα τα αστικά  λεωφορεία που διέρχονται από λεωφόρο Αλεξάνδρας, στάση ΙΚΑ.

Επικοινωνία: www.athens-printmaking.com [email protected], κιν.+30 6938786293

 

Στην έκθεση θα τηρηθούν οι επιβεβλημένοι κανόνες προστασίας αντί COVID19.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.