ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα η παραγωγή οίνου

Η Γαλλία είναι αντιμέτωπη με τη χαμηλότερη της παραγωγή οίνου από τότε που ξεκίνησαν να τηρούνται τα σχετικά αρχεία αφού οι αμπελώνες επλήγησαν από παγετό την άνοιξη και ασθένειες, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Γεωργίας.

Προέβλεψε παραγωγή 33,3 εκατ. εκατόλιτρων φέτος, μειωμένη κατά 29% και κατά 25% χαμηλότερη από τον μέσο όρο των πέντε προηγούμενων ετών.

«Ο παγετός την άνοιξη μείωσε σε σημαντικό ποσοστό την παραγωγή, η οποία θα είναι ιστορικά χαμηλή, κάτω από αυτή του 1991 και του 2017», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση. Οι ασθένειες επιδείνωσαν τις απώλειες, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η παραγωγή γαλλικού οίνου το 1991 και το 2017 είχε επίσης επηρεαστεί από σοβαρό παγετό την περίοδο της άνοιξης.

Η πρώτη πρόβλεψη του υπουργείου για την εθνική παραγωγή οίνου τον περασμένο μήνα έκανε λόγο για μείωση της τάξης του 24-30% από το 2020 σε επίπεδα μεταξύ των 32,6 εκατ. και 35,6 εκατ. εκατολίτρων. Το εκατόλιτρο ισοδυναμεί με 100 λίτρα, ή περίπου 133 συμβατικές φιάλες οίνου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, όλες οι οινοπαραγωγικές περιοχές επηρεάστηκαν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αν και όχι με την ίδια ένταση.

Οι παραγωγοί είχαν προειδοποιήσει τον Ιούλιο ότι μπορεί να χαθεί το ήμισυ της παραγωγής, αν και δεν αναμένεται να υπάρξει αντίκτυπος στην τροφοδοσία της αγοράς λόγω των αποθεμάτων προηγούμενης παραγωγής.

Η Γαλλία είναι η δεύτερη στον κόσμο οινοπαραγωγός χώρα, πίσω από την Ιταλία, και η πρώτη στις εξαγωγές κρασιού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.